احكام سفر معصيت
احكام سفر معصيت
در نوشتار قبل حکم نماز در سفر حرام از نظر مراجع مطرح شد از اینجا کلیک کنید و مطالعه نمایید.
س149. اگر انسان بداند در سفرى که مىخواهد برود، مرتکب معاصى و محرّمات خواهد شد، آيا نمازش شکسته است يا تمام؟
ج) مادامى که سفر او بهخاطر ترک واجب يا فعل حرامى نباشد، نماز او مانند ساير مسافران شکسته است.
س150. کسى که بدون قصد معصيت مسافرت کند، ولى در بين راه براى ادامه و تکميل سفر قصد ارتکاب معصيت نمايد، آيا نمازش را بايد تمام بخواند يا شکسته؟ آيا نمازهاى شکستهاى که در طول راه خوانده، صحيح است يا خير؟
ج) واجب است از زمانى که قصد استمرار سفر بهخاطر معصيت کرده، نمازش را تمام بخواند و نمازهايى را که پس از تصميم به ادامه سفر به قصد ارتکاب گناه، شکسته خوانده، بايد اعاده کند و تمام بخواند.
س151. سفر براى تفريح يا خريد مايحتاج زندگى با فرض فراهم نبودن مکانى براى نماز و مقدمات آن در مسافرت، چه حکمى دارد؟
ج) اگر بداند که در مسافرت مبتلا به ترک بعضى از واجبات نماز مىشود، احوط اين است که به آن سفر نرود، مگر آنکه ترک آن براى او ضرر يا مشقّت داشته باشد. در هر صورت جايز نيست نماز را در هيچ حالى ترک نمايد.
س152. اگر كسى از خودرو بيتالمال در سفر غير ادارى استفاده كند، با توجه به اينكه مَركب غصبى مىباشد تكليف نماز او در اين سفر چگونه مىباشد؟
ج) در فرض سؤال، وسيله نقليه تأثيرى در نماز او ندارد.
س153. با توجه به وجوب ارتباط زناشويى مرد با زوجهاش در حداقل چهار ماه، در صورت عدم رضايت زوجه در سفر بيش از چهار ماهِ زوج، آيا زوج در انجام دادن اين سفر دچار معصيت شده است يا خير؟
ج) در صورت لزوم سفر اخذ رضايت از زوجه واجب نيست ولى اگر سفر ضرورت ندارد ولو عرفاً، احتياط اين است که حق زوجه مراعات شود.
منبع: برگرفته از استفتائات سايت مقام معظم رهبري
۲- کسی که بدون قصد معصیت، مسافرت کند ولی در بین راه برای ادامه و تکمیل سفر، قصد ارتکاب معصیت نماید واجب است از زمانی که قصد استمرار سفر به خاطر معصیت کرده نمازش را تمام بخواند و نمازهایی را که پس از تصمیم به ادامهی سفر به قصد ارتکاب گناه، شکسته خوانده باید اعاده کند و تمام بخواند.
۳. اگر انسان بداند در سفری که میخواهد برود مرتکب معاصی و محرمات خواهد شد مادامی که سفر او به خاطر ترک واجب یا فعل حرامی نباشد نماز او مانند سایر مسافران شکسته است.
۴. اگر بداند که در مسافرت مبتلا به ترک بعضی از واجبات نماز میشود احتیاط (واجب) این است که به آن سفر نرود، مگر آن که برای او ضرر یا مشقت داشته باشد. در هر صورت جایز نیست نماز را در هیچ حالی ترک نماید. (رساله آموزشي)
۵- س 679: اگر انسان بداند در سفرى که مىخواهد برود، مرتکب معاصى و محرمات خواهد شد، آيا نمازش شکسته است يا تمام؟
ج: مادامى که سفر او به خاطر ترک واجب يا فعل حرامى نباشد، نماز او مانند ساير مسافران شکسته است.
س 680: کسى که بدون قصد معصيت مسافرت کند، ولى در بين راه براى ادامه و تکميل سفر قصد ارتکاب معصيت نمايد، آيا نمازش را بايد تمام بخواند يا شکسته؟ آيا نمازهاى شکستهاى که در طول راه خوانده، صحيح است يا خير؟
ج: واجب است از زمانى که قصد استمرار سفر به خاطر معصيت کرده، نمازش را تمام بخواند و نمازهايى را که پس از تصميم به ادامه سفر به قصد ارتکاب گناه، شکسته خوانده است، بايد اعاده کند و تمام بخواند.
س 681: سفر براى تفريح يا خريد مايحتاج زندگى با فرض فراهم نبودن مکانى براى نماز و مقدمات آن در مسافرت، چه حکمى دارد؟
ج: اگر بداند که در مسافرت مبتلا به ترک بعضى از واجبات نماز مىشود، احوط اين است که به آن سفر نرود، مگر آنکه ترک آن براى او ضرر يا مشقت داشته باشد. در هر صورت جايز نيست نماز را در هيچ حالى ترک نمايد. (اجوبه الاستفتائات)
۶- ملاك سفر معصيت آنست كه خود سفر معصيت باشد مثلا خانم بدون اجازه شوهر سفر رود. و يا سفر به خاطر معصيت باشد يعني براي شركت در مجلس گناهي سفر كند.
۷- افرادي كه سفر براي آنان ضرر دارد و يا احتمال و ترس عقلايي براي كشته شدن آنان است بايد توجه كنند كه بيشتر مراجع مي فرمايند: اگر ضرر قابل توجه است و احتمال عقلايي كشته شدن مي دهد، سفر، سفر معصيت است و نماز را بايد تمام بخواند.
۸-در بازگشت از سفر معصيت اختلاف است، برخي از مراجع بزرگوار مي فرمايند : مسافر با اين شرط كه توبه كرده باشد يا بازگشت او براي كار ديگري باشد نه برگشت از سفر معصيت، در صورتي كه به اندازه مسافت شرعي باشد نمازش قصر است و گر نه بايد تمام بخواند. البته برخي ديگر از مراجع توبه را شرط نمي دانند و همينكه سفر جديدي باشد نماز را قصر مي دانند.
۹- كسي كه مي داند چنانكه به سفر برود آب پيدا نمي كند، چون سفرش به قصد فعل حرام يا ترك واجب نيست، سفرش حرام نيست و نمازش قصر است.
۱۰- سفر غير واجب فرزند كه موجب اذيت و آزار پدر و مادر باشد، حرام است و نماز در آن سفر تمام است و روزه را بايد بگيرد.
۱۱- سفر كسي كه با امر ظالمي به سفر برود تا زماني كه سفر او كمك به ظلم ظالم نباشد نماز قصر است.
۱۲- اگر كسي مي داند كه در سفر مرتكب گناهي مي شود مثلا غيبت مي كند و يا دروغ مي گويد، حكم سفر او چگونه است؟.
تا زماني كه سفر او براي ترك واجب يا فعل حرامي نباشد نماز او مانند ساير مسافران است. در اجوبه الاستفتائات حضرت آيت الله خامنه اي آمده است: «س ۶۸۱-… اگر بداند که در مسافرت مبتلا به ترک بعضى از واجبات نماز مىشود، احوط اين است که به آن سفر نرود، مگر آنکه ترک آن براى او ضرر يا مشقت داشته باشد. در هر صورت جايز نيست نماز را در هيچ حالى ترک نمايد».
۱۳- اگر خانمي سفر حج بر او واجب شده است مخالفت شوهر تاثيري در آن ندارد يعني بايد به سفر حج خود برود و اجازه شوهر لازم نيست. همچنين اگر فرزندي مي خواهد به سفري واجب برود نيازي به داشتن اذن از سوي پدر و مادرش ندارد تا نمازش را قصر بخواند.
۱۴- اگر كسي بدهي به ديگران دارد و براي عدم پرداخت اين بدهي كه توانايي پرداخت آن را دارد به سفر برود، سفرش سفر معصيت است و نماز او تمام است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱۵- اگر كسي با ماشين غصبي و يا با ماشيني كه خمس آن داده نشده مسافرت كند، طبق نظر حضرات آيات، امام، خامنه اي، سيستاني، نماز او قصر است. و طبق نظر حضرات آيات: وحيد خراساني، صافي، مكارم: به احتياط واجب نماز را جمع بخواند. آيت الله بهجت: نماز او تمام است.
تبصره: اگر وسيله غصبي باشد و براي فرار از مالك اصلي به سفر برود نماز را بايد تمام بخواند.(احكام مسافر،ص۱۶۱)
۱۶- مسافرت با ماشين بيت المال بدون مجوز شرعي طبق نظر حضرا آيات: امام،خامنه اي، سيستاني، نوري: نماز قصر است. البته سفر با وسيله بيت المال بدون مجوز شرعي جايز نيست.
آيت الله بهجت : تمام است
حضرات آيات وحيد، صافي، مكارم: احتياط واجب در جمع است.(احكام مسافر،ص۱۶۲).
لینک کوتاه مطلب: http://goo.gl/ytBIEy
*- ضمنا شما می توانید از اینجا مشترک خبرنامه سایت شوید و جدید ترین مطالب را دریافت کنید.
- نماز مسافر در سفر حرام چگونه است
- حکم سفر بدون رضایت پدر و مادر
- حکم نماز صحرانشین خانه به دوش چگونه است
- شرایط شکسته شدن نماز مسافر
- حد ترخص شرعی چیست و دقیقا کجاست
- مسافر اگر نماز شکسته را کامل بخواند
- قصد اقامت ده روزه چیست
- نماز مسافر در سفر شغلی چگونه است
- وطن شرعی چیست و حکم تعدد و اعراض آن
كليد:احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت احكام حكم مسافرت با ماشين بيت المال و اداره بدون مجوز شرعي طبق، راضي نبودن پدر و مادر به سفر، عدم رضايت شوهر به مسافرت همسرش ،خاطر ترک واجب یا فعل حرامی حكم مسافرت با ماشين بيت المال و اداره بدون مجوز شرعي طبق، راضي نبودن پدر و مادر به سفر، عدم رضايت شوهر به مسافرت همسرش ،خاطر ترک واجب یا فعل حرامی حكم مسافرت با ماشين بيت المال و اداره بدون مجوز شرعي طبق، راضي نبودن پدر و مادر به سفر، عدم رضايت شوهر به مسافرت همسرش ،خاطر ترک واجب یا فعل حرامی احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت احكام سفر معصيت
با سلام
افرادی که برای نگاه کردن به زنان کافر یا عمل زنا یا شرکت در پارتی ها و عروسی های مختلط به مسافرت می روند و قلبا اطمینان دارند که قصدشان از مسافرت چنین اعمالیست ، چنانچه قصد خواندن نماز را داشته باشند آیا احکام سفر معصیت برای آنها شامل می شود؟
سلام علیکم
بله، چنین سفری گناه هست و احکام سفر معصیت بر آن بار می شود.
اعاذنا الله من شرور انفسنا
کاش راجع به حکم روزه هم در احکام مسافرت حرام توضیح داده بودید
سلام علیکم
در سفر معصیت نماز تمام و روزه را هم باید گرفت!.
اینجا کلیک کنید.
وفقکم الله لکل الخیر