مسائل متفرقه نماز
مسائل متفرقه نماز
فهرست این نوشتار:
مسائل متفرقه نماز
س 723: چگونه بايد افراد خانواده را براى خواندن نماز صبح بيدار نمود؟
ج: در اين مورد کيفيت خاصى در رابطه با افراد خانواده وجود ندارد.
س 724: نماز و روزه کسانى که به گروهها و طايفه هاى مختلفى منسوب هستند و نسبت به هم بغض و حسد و حتى دشمنى بدون دليل دارند، چه حکمى دارد؟
ج: براى مکلّف اظهار حسد و کينه و دشمنى با ديگران جايز نيست، ولى اين امور باعث بطلان نماز و روزه نمىشود.
س 725: اگر رزمندهاى در جبهه به علت شدت درگيرى قادر بر قرائت فاتحه يا سجده و يا رکوع نباشد، چگونه بايد نمازش را در آنجا بخواند؟
ج: بايد به هر نحوى که برايش امکان دارد، نماز بخواند. اگر قادر بر انجام رکوع و سجده نيست، ايماء و اشاره به جاى رکوع و سجود کافى است.
س 726: پدر و مادر به فرزندانشان در چه سنى احکام شرعى و عبادات را بايد تعليم دهند؟
ج: مستحب است که ولىّ اطفال احکام شرعى و عبادات را پس از رسيدن آنان به سن تميز به ايشان ياد دهد.
س 727: بعضى از رانندگان اتوبوسهاى مسافربرى که بين شهرها رانندگى مىکنند، به نماز مسافران اهميتى نمىدهند و به تقاضاى آنان براى توقف اتوبوس جهت اداى نماز، توجهى نمىکنند، لذا گاهى نماز مسافرين قضا مىشود. وظيفه رانندگان اتوبوسها در اينباره چيست؟ مسافران نسبت به نمازشان چه وظيفهاى دارند؟
ج: بر مسافران واجب است که در صورت خوف از فوت وقت نماز، از راننده بخواهند که اتوبوس را در مکان مناسبى متوقف نمايد، و بر راننده اجابت درخواست آنان واجب است، و اگر به علت عذر مقبول و يا بدون دليل از توقف اتوبوس خوددارى کند، در اين صورت تکليف مسافران اگر خوف فوت وقت داشته باشند اين است که نماز را در اتوبوس در همان حال حرکت بخوانند و تا آنجا که امکان دارد جهت قبله، قيام، رکوع و سجود را رعايت کنند.
س 728: آيا مقصود از اين گفته که «شارب خمر تا چهل روز نماز و روزهاش نماز و روزه نيست»، اين است که در اين مدت بر او واجب نيست نماز بخواند و بعداً بايد آنها را قضا کند؟ يا اينکه مقصود جمع بين قضاء و ادا است و يا آنکه قضاى آنها بر او واجب نيست بلکه ادا کافى است، ولى ثواب آن از نمازهاى ديگر کمتر است؟
ج: منظور اين است که شرب خمر مانع از قبول نماز و روزه است، نه اينکه با شرب خمر وجوب اداى نماز و روزه ساقط شود و قضاء واجب گردد يا جمع بين ادا و قضاء لازم شود.
س 729: اگر مشاهده کنم که شخصى بعضى از افعال نمازش را اشتباه انجام مىدهد، وظيفه شرعىام چيست؟
ج: در اين مورد چيزى بر شما واجب نيست، مگر اينکه اشتباه ناشى از جهل او به آن حکم باشد که در اين صورت احوط ارشاد و راهنمايى وى است.
س 730: نظر شريف جنابعالى درباره مصافحه نماز گزاران بعد از اتمام نماز چيست؟ قابل ذکر است که بعضى از علماى بزرگوار فرمودهاند «راجع به اين موضوع چيزى از ائمه(عليهمالسلام) وارد نشده است»، لذا انگيزهاى براى انجام مصافحه وجود ندارد. ولى در عين حال مشاهده مىکنيم که مصافحه باعث افزايش دوستى و محبت بين نمازگزاران مىشود.
ج: مصافحه بعد از سلام و فراغت از نماز اشکال ندارد و بهطور کلى مصافحه مؤمنين با هم مستحب است. منبع: استفتائات رهبري.
لينك كوتاه مطلب: https://hadana.ir/?p=13633
احكام وطن مطابق با نظر آيت الله خامنه اي
احكام سفر معصيت
جهر و اخفات در نماز جماعت
اتصال به نماز جماعت
كليد : مسائل متفرقه نماز مسائل متفرقه نماز مسائل متفرقه نماز مسائل متفرقه نماز مسائل متفرقه نماز مسائل متفرقه نماز مسائل متفرقه نماز مسائل متفرقه نماز مسائل متفرقه نماز مسائل متفرقه نماز مسائل متفرقه نماز مسائل متفرقه نماز مسائل متفرقه نماز مسائل متفرقه نماز