شک در نجاست و پاکی آب
شک در نجاست و پاکی آب
فهرست این نوشتار:
در نوشتار قبل نجس شدن آب کر و قلیل مطرح شد از اینجا کلیک کنید و مطالعه نمایید.
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][آبی که پاک بوده و معلوم نیست نجس شده یا نه]
مسأله 55 آبی که پاک بوده و معلوم نیست نجس شده یا نه، پاک است (1). و آبی که نجس بوده و معلوم نیست پاک شده یا نه، نجس است (2).
(1) (بهجت:) و پاک کننده نیز هست.. (گلپایگانی، صافی:) محکوم به طهارت است..
(2) (زنجانی:) و آبی که حالت قبلی آن معلوم نیست، پاک است.
(گلپایگانی، صافی:) محکوم به نجاست است.
[ آبی که مطلق بوده]
مسأله 50 آبی که مطلق بوده و معلوم نیست مضاف شده یا نه (1)، مثل آب مطلق است، یعنی چیز نجس را پاک میکند، وضو و غسل هم با آن صحیح است. و آبی که مضاف بوده و معلوم نیست مطلق شده یا نه، مثل آب مضاف است، یعنی چیز نجس را پاک نمیکند، وضو و غسل هم با آن باطل است.
(1) (بهجت:) و با مختصر تحقیق و بررسی هم نشود وضع آن را روشن کرد..
(خوئی، تبریزی، زنجانی، سیستانی:) آبی که مطلق بوده و معلوم نیست که به حدّ مضاف شدن رسیده یا نه..
(مکارم:) مسأله هر گاه آبی مطلق بوده، شک ّ کنیم مضاف شده یا نه مانند سیلابهایی که نمیدانیم به آن آب می گویند یا نه حکم آب مطلق را دارد، یعنی میتوان چیزهای نجس را با آن شست، و وضو گرفت و غسل کرد، امّا به عکس اگر آبی مضاف بوده شک ّ داریم مطلق شده، حکم آب مضاف را دارد.
[آبی که معلوم نیست مطلق است یا مضاف]
مسأله 51 آبی که معلوم نیست مطلق است یا مضاف، و معلوم نیست که قبلًا مطلق یا مضاف بوده، نجاست را پاک نمیکند، وضو و غسل هم با آن باطل است (1) ولی اگر به اندازه کُر یا بیشتر باشد و نجاست به آن برسد، حکم به نجس بودن آن نمیشود. (2)
(1) (مکارم:) امّا اگر چیز نجسی به آن برسد نجس نمیشود. [پایان مسأله]
(2) (خوئی، تبریزی:) چنانچه نجاستی به آن برسد، نجس میشود اگر چه به اندازه کُر یا بیشتر باشد.
(سیستانی:) چنانچه نجاستی به آن برسد، و آب کمتر از کر باشد نجس میشود و اگر به اندازه کر یا بیشتر باشد بنا بر احتیاط واجب نیز نجس میشود.
(زنجانی:) حکم به طهارتش میشود.
- توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت،فاضل، اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی.
لینک کوتاه مطلب: http://goo.gl/fJZBFU
*- ضمنا شما می توانید از اینجا مشترک خبرنامه سایت شوید و جدید ترین مطالب را دریافت کنید.
- آب مطلق و مضاف چیست
- فرق آب كر با آب قليل در چيست
- آب جاری چیست
- احکام آب باران چیست
- احکام آب چاه چیست
- آب کر چند لیتر است
- تعريف آب راكد چيست
- اگر قسمتي از آب كر يخ ببندد
- احکام آبهاآیت الله خامنه ای
- احكام آبها طبق نظر آيت الله سيستاني
کلید: شک در نجاست و پاکی آب شک در نجاست و پاکی آب شک در نجاست و پاکی آب شک در نجاست و پاکی آب شک در نجاست و پاکی آب شک در نجاست و پاکی آب شک در نجاست و پاکی آب شک در نجاست و پاکی آب شک در نجاست و پاکی آب شک در نجاست و پاکی آب شک در نجاست و پاکی آب شک[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]