حکم استفاده شخصی از خودروهای دولتی و اداره
حکم استفاده شخصی از خودروهای دولتی و اداره
فهرست این نوشتار:
حکم استفاده شخصی از خودروهای دولتی و اداره
س 1965: از طرف نهادهای مربوطه ماشینهایی در اختیار مدیران مؤسسات و مسئولین نظامی قرار میگیرد تا از آنها در امور اداری استفاده کنند، آیا شرعاً جایز است از آنها برای کارهای شخصی و غیراداری استفاده شود؟
ج: جايز نيست مديران و مسئولين و ساير کارمندان در هيچيک از اموال دولتی تصرّفات شخصی کنند مگر آنکه با اجازه قانونی نهاد مربوطه باشد.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی خامنه ای.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی
تصرف در اموال بیت المال توسط مسئولین ادارات[بیت المال]
پرسش : مشاهده مى شود که برخى مدیران، مسؤولان ادارات و نهادهاىدولتى، بنا به مصالحى از امکانات دولتى استفاده شخصى مى کنند، یا برخى از امکانات را مثلا به عنوان تشویق در اختیار عدّه اى از کارمندان خاص قرار مى دهند. این عمل شرعاً چه حکمى دارد؟
پاسخ : هرگونه تصرّفى در اموال بیت المال خارج از حدود مقرّرات حرام است.
استفاده از خودروی دولتی [بیت المال]
پرسش : بسمه تعالی در یک اداره دولتی اگر رئیس اداره از خودروی آنجا استفاده کند، محدوده استفاده آن چقدر است؟ آیا میتواند از آن برای استفاده شخصی استفاده کند مثلاً برای خرید وسایل خانه و …
پاسخ : در صورتی جائز است که ضوابط و مقرّرات اداره اجازه بدهد.
استفاده از اموال دولتی با پرداخت هزینه های آن [بیت المال]
پرسش : استفاده از تلفن ادارات و نهادها با پرداخت هزینه آن و یا استفاده از وسایل نقلیّه در ساعات غیر ادارى جهت انجام کارهاى شخصى از قبیل عیادت مریض و تشییع جنازه و یا سخنرانى در مجالس وعظ و سوگوارى، توسّط آقایان روحانیون محترم سیاسى عقیدتى (با این که روغن و بنزین و استهلاک اتومبیل را خودشان از جیب خود تأمین مى نمایند) چگونه است؟
پاسخ : جایز نیست، مگر به اجازه مسوولین ذى صلاح.
استفاده شخصی مسئولین از اتومبیل های سپاه [بیت المال]
پرسش : اینجانب مشغول خدمت مقدس سربازی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می باشم. در این ارتباط یک اتومبیل پیکان در اختیار من قرار داده شده تا به امور رانندگی یکی از مسئولین سپاه بپردازم. ایشان در خارج از وقت اداری از من و اتومبیلی که ذکر شد، در امور شخصی خود استفاده می کند. هنگامی که از علت این کار سوال نمودم، پاسخ دادند: بعضی از مسئولین سپاه به دلیل موقعیت کاری که دارند، مجاز به این کار می باشند. تکلیف بنده در این رابطه چیست؟
پاسخ : در صورتى که ایشان اظهار مى دارد که مجاز به این کار مى باشد، براى شما اشکالى ندارد.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی مکارم شیرازی.
سفر شخصی با ماشینهای اداری
در صورتی که حق استفاده از ماشین را برای سفر نداشته باشد باید نماز را، هم شکسته و هم تمام بخواند.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی شبیری زنجانی