وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

مقام صبر و رضا حضرت زینب

0

مقام صبر و رضا حضرت زینب

در واقعه كربلا افراد زيادي حماسه آفریدند تا اين واقعة جانسوز از دایرة كربلا خارج شده و تا روز قيامت به گوش جهانيان برسد. يكي از افراد والا مقام، حضرت زينب(س) بود. ايشان پس از واقعة عاشورا، مسئوليتِ سنگينِ ساماندهي اسرا را برعهده گرفت و با خطبه اي غرّاء در كاخ يزيد، همگان را به ياد شجاعت و دلاوري پدر بزرگوارشان انداخت. با وجود آنكه شاهد كشته شدن حضرت سيّدالشهدا(ع) و اصحاب باوفايش بود، امّا چنان مقامي داشت كه فرمود:

«ما رأيتُ إلّا جميلاً»[1]

در اين ميان صبر حضرت زينب(س) مهم ترين امتياز ايشان نسبت به غير معصومان است. وقتي حضرت زينب(س) پيكر آغشته به خون برادر را مشاهده کرد، به خداوند عرضه داشت که:

«أللّهُمَّ تَقَبَّلْ مِنَّا هَذا الْقُرْبان»[2]؛

پروردگارا! اين قرباني را از ما بپذير.

 

حضرت با اين جمله نشان داد رضايت و تسليم در برابر امر الهي برایش از هر چیز مهم تر است. يکي ديگر از جملات حضرت زينب(س) كه نشان دهندة صبر بالاي ايشان است، اين جمله است كه فرمودند:

«الْحَمْدُ لِله الَّذِی حَکَمَ لِأَوْلِیَائِهِ بِالسَّعَادَة وَ خَتَمَ لِأَصْفِیَائِهِ بِالشَّهَادَة»[3]؛ سپاس خدایی را که اولیای خویش را به سعادت رساند و پایان عمر برگزیدگان درگاه خود را شهادت قرار داد.

به گونه ای که وقتی حضرت زينب(س) فرزندان خود را در كربلا از دست داد، از خيمه بيرون نيامد و اين نشان مي دهد روح اين بانوي بزرگوار، چقدر باعظمت و هیبت بوده است.

 

————————————————————————

[1]. بحارالأنوار: 45/116؛ من چيزي به جز زيبايي نديدم.

[2]. حیات الإمام الحسین(ع) (قرشی):2/301.

[3]. احتجاج:2/310.

 

برگرفته از کتاب آئین اشک و عزا در سوگ سیدالشهدا(ع) نوشته استاد حسین انصاریان

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

با توجه به حجم سوالات، به سوالات تکراری پاسخ داده نمی شود لطفا در سایت «سرچ» کنید.