قصد اقامت در دو محل نزديك به هم
قصد اقامت در دو محل نزديك به هم
فهرست این نوشتار:
قصد اقامه باید در یک محل (شهر یا روستا و یا …) باشد، و در دو محل نمیتوان قصد اقامه کرد، بنابراین کسی که در دو مکان تبلیغ میکند اگر عرفاً دو محل محسوب شود، باید در یکی از آن دو، قصد اقامه کند و قصد اقامه در هر دو به این صورت که بخواهد چند روز را در یکی و چند روز هم در دیگری بماند که مجموعاً ده روز شود اقامه محقق نشده و باید نماز را در هر دو محل شکسته بخواند.
س37. کسى که در دو مکان تبليغ مىکند و قصد اقامت ده روز هم در آن منطقه دارد، نماز و روزهاش چه حکمى دارد؟
ج) اگر از نظر عرف دو مکان محسوب شوند، قصد اقامت در هر دو محل و يا در يکى از آن دو با قصد رفت و آمد به مکان ديگر در خلال ده روز، صحيح نيست.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی خامنه ای
حضرت آیت الله مکارم شیرازی
. قصد ده روز در دو محل :
قصد اقامت در دو محل نزديك به هم به فاصله سه الى چهار كيلومتر مانعى ندارد، ولى بيش از اين تا قبل از 5/ 21 كيلومتر (حدّ مسافت شرعى) تنها مىتواند روزى يكى دو ساعت برود و برگردد(اينگونه اقامت را چه از ابتدا قصد كند يا نه، تفاوتى ندارد)، مگر اينكه بعد از گذشتن ده روز يا بعد از خواندن يك نماز چهار ركعتى به جايى كه كمتر از چهار فرسخ است برود وبه محلّ اقامت خود بازگردد كه در اين صورت بايد نماز را تمام بخواند.
مسافت طی شده کمتر از هشت فرسخ شرعی نباشد
پرسش : اگر شخصی بخواهد به شهری مسافرت نماید، چنانچه فاصله ی بین آن شهر تا محل زندگی او 24 کیلومتر باشد، باید نماز را شکسته بخواند؟
پاسخ : کسى که رفتن و برگشتن او هشت فرسخ (حدود 43 کیلومتر) است باید نماز را شکسته بخواند، خواه رفتنش چهار فرسخ (5/ 21 کیلومتر تقریباً) باشد یا کمتر یا بیشتر، همین اندازه که رفتن و برگشتن او هشت فرسخ باشد نماز شکسته است و خواه در همان روز و شب برگردد یا فاصلهاى بیفتد، مگر اینکه در بین این مسافت، ده روز قصد اقامه کند.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی مکارم شیرازی