وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

روزه گرفتن بدون انجام غسل جنابت

0

روزه گرفتن بدون انجام غسل جنابت

لازم به ذکر است برای غسل، واجب لازم نیست شخص حتما استحمام نماید، بلکه با یک یا دو لیوان آب و خیس کردن یک پارچه و کشیدن آن بر اعضا نیز می توان غسل نمود. چه بسا در موارد و شرایط مختلف امکان حمام رفتن نباشد اما بتوان با این روش غسل کرد. لازم است قبل از غسل اگر نجاستی بر روی پوست هست را بشویدو پس از آن به راحتی و با سرعت با یک پارچه خیس غسل کرد.

طبق نظر آيت الله مكارم شيرازي       حضرت آیت الله مکارم شیرازی

حکم روزه در صورت توجیه شخصی بر ترک غسل و تیمم تا اذان صبح [باقی ماندن بر جنابت تا اذان صبح]

پرسش : فرد مسافری قبل از اذان صبح به وطن می رسد در حالی که در خواب محتلم شده و به علت بعد مسافت از ترمینال تا منزل قادر به انجام غسل نبوده و به علت نبود شرایط تیمم در ترمینال ، موفّق به انجام تیمم نشده است،با این حال روزه گرفته است،روزه او چه حکمی دارد؟

پاسخ : تیمم کردن کار ساده ای بوده و او می توانسته بر سنگ های بدنه سالن ترمینال تیمم کند بنابراین در فرض سوال قضای آن روز را بجا آورد.

حکم روزه در صورت جهل به مسأله ی تیمم بدل از غسل [باقی ماندن بر جنابت تا اذان صبح]

پرسش : کسی که حکم تیمم بدل از غسل را در صورت فقدان آب نمی دانسته و در ماه رمضان موقع قطع آب تیمم نکرده و روزه نگرفته است، آیا باید کفاره بدهد یا به خاطر جهل به مسأله، فقط قضا واجب است؟

پاسخ : در صورتی که شخص جنب موقعیت غسل نداشته و نمی دانسته در این موارد باید تیمم نماید روزه او باطل است ولی بنابر احتیاط واجب باید تا پایان روز از کارهائی که روزه را باطل می کند خود داری کند و بعدا قضای آن را بجا آورد ولی کفاره واجب نیست.

منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی مکارم شیرازی.

حتما بخوانيد

ویژه نامه احکام روزه

ویژه نامه و بخش احکام جامع سایت هدانا

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

با توجه به حجم سوالات، به سوالات تکراری پاسخ داده نمی شود لطفا در سایت «سرچ» کنید.