وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

خواص کدو در طب سنتی

خواص کدو در طب سنتی

كليات گياه شناسي

كدو گياهي است يكساله و خزنده كه برگهاي آن بشكل قلب و پهن و پوشيده از كرك ريز مي باشد . گلهاي زرد رنگ است و گل نر و گل ماده آن روي يك پايه قرار درد . ريشه آن بايرك و بلند ، كمي شيرين و خوردن جوشانده آن مستي آور است . كدو انواع مختلف درد مانند كدوي حلوايي ، كدوي تنبل يا كدوي زرد  ،كدوي خورشي يا كدوي سبز .

نوعي از كدوي حلوايي در كانادا و آمريكا و بعضي نقاط دنيا مي رويد كه بسيار بزرگ مي شود و گاهي وزن آن مرباتا ۶۰ كيلوگرم نيز مي رسد . در آمريكا و كانادا اين كدوها را براي شب هالوين بكار ميئبرند و با آن ر و كيك درست مي كنند .
تركيبات شيميايي:در يكصد گرم كدو مواد زيرا را مي توان يافت :

                                       كدو حلوائي                                  كدو سبز

كالري                              ۱۸                                                   ۱۸

آب                                  ۹۱ گرم                                             ۹۴ گرم

پروتئين                            ۱ گرم                                               ۱/۱ گرم

چربي                             ۰/۱ گرم                                             ۰/۱ گرم

نشاسته                         ۵/۴ گرم                                            ۳/۶ گرم

كلسيم                       ۲۱ ميلي گرم                                       ۲۸ ميلي گرم

فسفر                         ۴۵ ميلي گرم                                      ۰ ۳ ميلي گرم

آهن                           ۰/۸ ميلي گرم                                     ۰/۵ ميلي گرم

پتاسيم                      ۲۴ ميلي گرم                                       ۲/۲ ميلي گرم

ويتامين آ                      ۱۶۰۰ واحد                                         ۴۰۰ واحد

ويتامين ب ۱               ۰/۵ ميلي گرم                                    ۰/۰۵ ميلي گرم

ويتامين ب ۲               ۰/۱۱ ميلي گرم                                 ۰/۰۹ ميلي گرم

ويتامين ب۳                ۰/۶ ميلي گرم                                  ۱ ميلي گرم

ويتامين ث                ۹ ميلي گرم                                      ۲۰ ميلي گرم

در صد گرم تخم كدو مواد زير موجود است :

آب                        ۹۴ گرم

پروتئين                  ۱/۱ گرم

چربي                   ۰/۱ گرم

نشاسته              ۳/۶ گرم

كلسيم               ۲۸ ميلي گرم

فسفر                ۳۰ ميلي گرم

آهن                  ۰/۴ ميلي گرم

پتاسيم              ۲/۲ ميلي گرم

ويتامين آ            ۴۰۰ واحد

ويتامين ب ۱       ۰/۰۵ ميلي گرم

ويتامين ب ۲       ۰/۰۹ ميلي گرم

ويتامين ب ۳      ۱ ميلي گرم

ويتامين ث          ۲۲ ميلي گرم
خواص داروئي:خواص كدو و تخم كدو :

كدو از لحاظ طب قديم ايران سرد  و تر يعني خنك كننده و مرطوب كننده است و از لحاظ شيميايي بدن را قليايي مي كند . كدو هم مانند بادمجان  چون داراي كالري است بنابراين مهمترين غذا براي كساني است كه مي خواهند وزن كم كنند .

۱)تخم كدوي خام اثر دفع كرم روده درد و چون سمي نيست اطفال نيز مي توانند از آن استفاده كنند . براي اين منظور بايد مقدر ۵۰ گرم تخم كدو را پودر كرده و با عسل مخلوط نموده و مصرف كنيد و بايد بعد از چهار ساعت يك مسهل مانند روغن كرچك بخوريد كه كرمها را دفع كند .

۲)كدو اثر ملين ، مدر و رفع يبوست و رفع سوء هاضمه را درد

۳)به اشخاصي كه تب دارند كدو مي دهند تب را پائين مي آورد

۴)كدو براي اشخاص گرم مزاج و صفراوي غذاي خوبي است

۵)كدو خونساز است و براي استفاده از اين خاصيت كدو بايد آنرا همراه با آب غوره و يا سركه در روغن زيتون پخت و مصرف نمود

۶)براي رفع دندان درد آب كدو قرقره كنيد

۷)براي درمان گوش درد چند قطره آب كدو در گوش بچكانيد

۸)براي برطرف كردن التهاب معده ، كبد و كليه كدوي پخته را روي اين اعضاء بگذاريد

۹)پوست كدو را خشك كنيد خوردن آن درمان بواسير و خونريزي معده  و روده است

۱۰)تخم كدو درمان كنننده سرفه و برطرف كننده اخلاط خون است

۱۱)براي زخم روده ها و مثانه و سوزش مجراي ادرار تخم كدو مصرف كنيد

۱۲)روغن تخم كدو براي رفع تب و دل پيچه مفيد است

۱۳)كدو و تخم كدو هر دو براي پيشگيري سرطان مفيد مي باشند

۱۴)تخم كدو علاج كننده سرطان پروستات و برطرف كننده ورم پروستات مي باشد در مادران بالاتر از سن چهل معمولا غده پروستات شروع به بزرگ شدن مي كند و بنابراين اين اشخاص بايد چند روز در هفته كدو حلوايي يا تخم كدو بخورند .

۱۵)كدو و تخم كدو در پيشگيري سرطان ريه بسيار موثر است و اشخاص سيگاري و حتي آنهائيكه با اين  اشخاص زندگي مي كنند و باصطلاح سيگاري دست دوم هستند براي اينكه مريض نشوند بايد از كدو استفاده كنند .

طرز استفاده:به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه نماييد
مضرات :همانطور كه گفته شد كدو سرد است و در خوردن كدو در مناطق حاره و گرم سير بسيار مفيد است و بدن را سالم نگاه مي درد .

كدو براي كسانيكه طبع سرد دارند و يا در مناطق سردسير زندگي مي كنند خوب نيست زيرا ايجاد نفخ وسنگيني و درد معده مي كنند .و بنابراين اشخاص اگر بخواهند كدو بخورند حتما بايد آنرا با ادويه هاي گرم مانند خردل و سير و فلفل و نعناع بخورند .

 

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

آدرس ایمیل شما به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.