وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

جنابت زنان چگونه است

6

جنابت زنان چگونه است

فهرست این نوشتار:

جنابت زنان چگونه است

در نوشتار قبل « احكام تشخيص مني در مردان و زنان و تفاوت رطوبت هاي خارج شده» مطرح شد از اینجا کلیک کنید و در تکمیل نوشتار حاضر مطالعه نمایید.

جنابت زنان 

جنابت همان طور که در مردان اتفاق می افتد در مورد زنان نیز با حصول شرایط آن، محقق می شود و فرقی بین خانم مجرد با خانم متأهل وجود ندارد.

تعریف جنابت

جنابت در اصل،اسم مصدر از اجناب و به معنای دوری است و در اصطلاح، به حالت نجاست باطنی گفته می‌‏شود که پس از نزدیکی یا خروج منی حاصل می‏‌شود.انسان جنب، از آن جهت که بدون طهارت و غسل، از نزدیک شدن به نماز منع و نهی گردیده« جنب » نامیده شده است.

طرق جنابت

حصول جنابت در بانوان به دو طریق، صورت می‌پذیرد:
۱-دخول و آمیزش جنسی از طرف جلو و یا پشت(ولو اینکه منی هم خارج نشود).
۲-بیرون امدن منی(از آلت تناسلی زن و مرد)، چه در خواب باشد یا بیداری، کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بی‌شهوت، با اختیار باشد یا بی‌اختیار. [fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][۱] [۲] [۳] [۴]

هر یک از دو مشخصه‌ی یاد شده، به تنهایی باعث وجوب غسل جنابت می‏‌گردد. بنابراین، ممکن است مرد با همسر خود، نزدیکی کند و منی از او بیرون نیاید که در این صورت نیز بر هر دوی آنان غسل واجب شود.

شرایط جنابت در زنان

ازانجاکه نظر مراجع،اندکی متفاوت است نظرات بزرگواران به طور جداگانه در زیر می‌آید؛

الف) همه مراجع(غیر از آیت الله بهجت و آیت الله تبریزی و آیت الله نوری): خروج ترشحات زن، اگر همراه با شهوت (اوج لذت جنسی) باشد، حکم به جنابت آنان می‌‏شود و لازم نیست با جستن بیرون آید و بدن، سست شود و اگر بدون شهوت باشد، حکم به منی نمی‌‏شود، مگر آنکه از راه دیگری یقین کند منی است. [۵] [۶] [۷] [۸] [۹]

ب) آیت‏ الله بهجت: خروج ترشّحات زن اگر همراه با شهوت (اوج لذت جنسی) باشد و با جستن بیرون آید، حکم به منی می‏‌شود و اگر هیچ یک از دو علامت و یا یکی از آن‌ها را نداشت، حکم به منی نمی‌‏شود؛ مگر آنکه از راه دیگری یقین کند منی است. [۱۰]

ج) آیت الله تبریزی و آیت الله نوری: خروج ترشّحات زن اگر همراه با شهوت خاصی (اوج لذت جنسی) باشد و بدن، پس از آن سست شود، حکم به منی می‏‌شود و اگر هیج یک از دو نشانه یا یکی از آنها را نداشت، حکم به منی نمی‏ شود؛ مگر آنکه از راه دیگری یقین کند منی است. [۱۱]

[تذکر: آیت الله سیستانی درباره رطوبت های زیادی که از زنان در حین ملاعبه خارج شود نظر خاص به خود را دارند، از اینجا کلیک کنید و مطالعه نمایید]

تشخیص منی در زنان

«منی» به مایع غلیظی گفته می شود که از غدد تناسلی مرد، به وسیله نزدیکی یا احتلام و یا استمنا بیرون می آید. بانوان مانند مردان، منی ندارند، ولی مایعی که همراه با اوج لذت جنسی است اگر از زن خارج شود حکم منی را دارد و موجب جنابت می شود. این مایع، در اوج شهوت (ارگاسم) خارج می شود و به دنبال آن، بدن سست می شود و انسان لذت می برد.

تعریف حالت ارگاسم

حالت ارگاسم(اوج لذت جنسی یا اوج شهوت)؛ مانند سرفه کردن که یک واکنش غیر عادی در ریه‌ها است، یک واکنش غیر عادی است که در حالت اوج لذت جنسی در اندام جنسی انسان پدید می‌آید و همراه با شهوت و لذت بسیار و احساس آرامش است که به دنبال انقباض تمام عضلات بدن، نوعی سستی عمومی، تمام بدن را فرا می گیرد. دراین حالت، ترشحات غدد جنسی در ناحیه مهبل افزایش می یابد، ضربان قلب بسیار زیاد می شود، گرمای شدید و تعریق و… مجموعه این حالات زنجیره‌ای را ارگاسم می نامند که جنابت، حاصل می شود ولی اگر صرفا چند تکان عضلانی باشد و سستی بدن در کار نباشد، لذت و شهوت جنسی زیاد به همراه نداشته باشد، ارگاسم نیست و جنابت، حاصل نشده است.
کسانی که این تجربه را دارند به راحتی وقوع این حالت را درک می کنند و می دانند که به اوج لذت جنسی رسیده و جنب شده‌اند. علامت ارگاسم معمولا سست شدن بدن یا به تعبیر دیگر رعشه، اوج لذت جنسی و خروج مایع است.

قاعده کلی

تا زمانی که یقین به خروج منی و یا رسیدن به آن حالت نهایی نباشد حکم جنابت جاری نمی‏‌گردد. بنابراین به مجرد اینکه رطوبتی از بدن خارج شد و یا هیجانی در بدن به وجود آمد جنابت نیست. بنابراین غسل هم واجب نمی‌شود.

نتیجه گیری

ترشحات و رطوبت‌‏های زنانه‌ای که غالبا هنگام برانگیختگی مختصر جنسی مانند دیدن برخی صحنه های محرک فیلم‌ها یا بازی و ملاعبه با همسر و… خارج می‏ شود پاک است و به آن اصطلاحا مذی می‌گویند. [۱۲]

  • پانویس۱. ↑ توضیح المسائل(آیت ‏الله وحید)، م ۳۵۱.
    ۲. ↑ اجوبةالاستفتائات(آیت الله خامنه‌ای)،ج۱، م۵۴.
    ۳. ↑ توضیح المسائل(آیت‌ الله نوری)، م ۳۴۶.
    ۴. ↑ توضیح المسائل مراجع، م ۳۴۵.
    ۵. ↑ توضیح ‏المسائل مراجع، م ۳۴۶.
    ۶. ↑ توضیح‏ المسائل(آیت‏ الله وحید)، م ۳۵۲.
    ۷. ↑ تعلیقات علی العروة(آیت‌ الله سیستانی)،ج۱، ص۲۱۰.
    ۸. ↑ اجوبة الاستفتاءات(آیت ‌الله خامنه‌ ای)،ج۱، ص۵۴.
    ۹. ↑ هدایةالعباد(آیت‌ الله صافی)،ج۱، ۳۰.
    ۱۰. ↑ توضیح‏ المسائل مراجع، م ۳۴۶.
    ۱۱. ↑ استفتائات(آیت‏ الله تبریزی)، س ۲۴۸.
    ۱۲. ↑ سایت پرسمان،واژه‌ی جنابت بانوان.
  • منبع: سایت هدانا برگرفته از ویکی فقه

پرسش: با توجه به این که زن هیچ عضوی به عنوان مخزن منی ندارد، چطور به ترشحات او منی گفته می شود؟

پاسخ: 

1. هم مرد و هم زن در هنگام رسیدن به اوج شهوت و ارگاسم، آبی از آنها خارج می شود.

2. این آب در مرد ممکن است شامل یکی از مواد تشکیل دهنده انسان (اسپرم) باشد. اما در زن این گونه نیست و تخمک گذاری در فرایند دیگری شکل می گیرد.

3. منی؛ دو معنای عام و خاص دارد، معنای خاص آن، همان تعریف امروزی است که به (آب دارای اسپرم) گفته می شود. اما در معنای عام، به (آبی که در اوج شهوت خارج می شود) اطلاق می گردد. شاهد این سخن در مردانی است که عمل وازکتومی را انجام می دهند؛ چرا که با وجود بسته شدن لوله های اسپرم آنها و به دنبال آن فاقد اسپرم بودن مایع خروجی از ایشان در اوج شهوت، باز هم به آن مایع، منی گفته می شود و چنین مردی در هنگام خروج آن مایع جنب شمرده می شود.   

بنابر این، اگرچه مایع خارج شده از بانوان در حالت ارگاسم، دارای اسپرم نمی باشد، اما اطلاق منی بر آن اشکالی ندارد. البته، در این موضوع، اختلاف نظراتی وجود دارد، لذا بعضی از فقها از این مایع، به (آب ارگاسم) تعبیر می کنند. اما در هر حال در این مسئله اتفاق نظر دارند که با خروج این مایع، زن جنب محسوب می شود.

منبع: سایت هدانا برگرفته از اسلام کوئست.

حتما بخوانيد



کلید: جنابت زنان چگونه است جنابت زنان چگونه است جنابت زنان چگونه است جنابت زنان چگونه است جنابت زنان چگونه است جنابت زنان چگونه است جنابت زنان چگونه است جنابت زنان چگونه است جنابت زنان چگونه است جنابت زنان چگونه است جنابت زنان چگونه است جنابت زنان چگونه است جنابت زنان چگونه است جنابت زنان چگونه است جنابت زنان چگونه است جنابت زنان چگونه است جنابت زنان چگونه است جنابت زنان چگونه است جنابت زنان چگونه است جنابت زنان چگونه است

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

با توجه به حجم سوالات، به سوالات تکراری پاسخ داده نمی شود لطفا در سایت «سرچ» کنید.

6 نظرات
  1. هستی می گوید

    سه روزه دادم به این فکر میکنم که جنب شده یا نه حتی دیگه الان گریم میگیره!به اون حالت خاصی که تجربش رو داشتم نرسیدم که بعدش دیگه تخلیه میشد و انقباض تمام عضلات بدن رخ نداده

    1. حجت الاسلام مهدی طاها می گوید

      سلام علیکم
      نیازی به وسواس نیست.
      هرگاه شک داشتید ، بنا را بگذارید که جنب نشده اید و نیازی به غسل جنابت هم نیست.
      وفقکم الله لکل الخیر

  2. یاس می گوید

    سلام علیکم
    مدتی است که از ترس محتلم شدن نمی توانم درست بخوابم.
    وسط خواب بیدار میشوم و کلا ذهنم درگیر این موضوع است.
    با وجود این که فیلم یا صحنه تحریک کننده نمیبینم
    قبل از خواب قرآن هم می خوانم اما فایده ای به حالم ندارد
    برای حل این مشکل باید چه کار کنم؟

    1. حجت الاسلام مهدی طاها می گوید

      سلام علیکم
      احتلام خانم ها در خواب بسیار کم اتفاق می افتد و جای نگرانی نیست. مراقب باشید دچار وسواس فکری نشوید.
      شب قبل از خواب سوره ناس و فلق را بخوانید، و با آرامش استراحت کنید و هر ترشحی بود و شک داشتید که جنابت هست یا نه بنا را بر پاکی قرار بدهید.
      سعی کنید ذهن را از این افکار آزاد کنید و به مسائل دیگر فکر کنید.
      وفقکم الله لکل الخیر

      1. s می گوید

        صرف ضربان قلب بدون انقباض شدید (بسیار کم شاید هم یادم نمی آید )عضلات ناحیه واژن و بدون تعریق که حتی بعد از اتمام اون انقباض های ناچیز ضربان قلب ادامه داشت و احساس آرامشی حس نشد آیا غسل دارد؟
        حتما همه نشانه ها باید همراه هم باشند؟

        1. حجت الاسلام مهدی طاها می گوید

          سلام علیکم
          اگر شک دارید که به ارگاسم رسیده اید یا نه، غسل واجب نیست.
          وفقکم الله لکل الخیر