احرام کسانی که زیاد به مکه سفر می کنند

احرام کسانی که زیاد به مکه سفر می کنند
فهرست این نوشتار:
فصل چهارم: خروج از مكه و بازگشت به آن
1- حكم خروج خدمه كاروان[1]
تكرار خروج از مكه
199- كسانى كه به اقتضاى شغلشان، زياد به مكه وارد و خارج مىشوند، از حكم وجوب احرام در هر بار، مستثنى هستند.[2]
[1] ( 1). در اين قسمت حكم خروج از مكه از جهت نياز به احرام مجدد و انجام عمره مفرده، مطرح شده است و حكم خروج بعد از عمره تمتع در صفحه 398 آمده است.
[2] ( 2). آية اللَّه بهجت: و همچنين كسى كه بعد از تمام نمودن اعمال حج يا بعد از عمره مفرده از مكّه خارج شده و بيرون رفته باشد چنين شخصى مىتواند در همان ماه خروج بدون گذشتن سى روز بدون احرام وارد مكّه شود و در غير اين صورت حكم آن در مسأله 203 آمده است.( مناسك شيخ ص 90).
آيات عظام صافى، گلپايگانى، مكارم، نورى: همچنين در مورد كسانى كه در همان ماه كه عمره را بجا آوردهاند خارج شده و سپس در همان ماه داخل مىشوند احرام و عمره مجدّد واجب نيست.
آية اللَّه سيستانى، آية اللَّه فاضل: و همچنين كسانى كه پس از اعمال حج يا عمره مفرده از مكه خارج شوند و در همان ماه بازگردند.
آية اللَّه خامنه اى: بر شخص مكلف جايز نيست بدون احرام وارد مكه مكرمه شود، و اگر در غير موسم حج مىخواهد وارد مكه شود، واجب است با احرام عمره مفرده وارد شود. دو گروه از اين حكم مستثنى هستند:
1- كسانى كه مقتضاى شغل آنان اين است كه زياد به مكه رفت و آمد كنند.
2- كسانى كه پس از اعمال حج يا عمره مفرده از مكه خارج شده اند و مى خواهند در همان ماه انجام حج يا عمره، دوباره وارد مكه شوند.
منبع: سایت هدانا برگرفته از مناسك حج با حواشى و مطابق با فتاوای دوازده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: خامنه ای، سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، وحید خراسانی، بهجت،فاضل ، خویی، گلپایگانی، تبریزی.