ورود به جده و احرام از تنعيم

ورود به جده و احرام از تنعيم
ورود به جده و احرام از تنعيم
196- كسانى كه به قصد عمره مفرده وارد جدّه مى شوند، آيا مى توانند از مسجد تنعيم كه ادنى الحلّ است، محرم شوند؟[1]
[1] ( 3). آيةاللَّه بهجت: با عدم مرور به ميقات از محاذى اوّلين ميقات محرم مى شوند و در صورت ترك آن، احرام از ادنى الحلّ مجزى است.
آية اللَّه تبريزى: در فرض سؤال، بايد به جحفه يا ميقات ديگر- از مواقيت معروفه- بروند و از آنجا محرم شوند، احرام از ادنى الحل مجزى نيست.
آية اللَّه خامنه اى: واجب است براى محرم شدن به يكى از ميقات ها برود و در صورتى كه نتواند به يكى از ميقاتها برود، احتياط واجب اين است كه با نذر از جدّه احرام ببندد.
آية اللَّه سيستانى: نمى توانند.
آية اللَّه صافى: عبور از ميقات يا محاذى آن، براى قاصد مكّه بدون احرام جايز نيست هرچند بخواهد عمره مفرده بجا آورد و لكن اگر معصيت نمود و از ادنى الحل محرم شد، عمره او صحيح است.
آية اللَّه فاضل: براى عمره مفرده مىتوانند از ادنى الحل محرم شوند ولى چون ورود بدون احرام به شهر مكه حرام است و در قسمت مسجد تنعيم شهر مكه توسعه يافته است اگر شخص بخواهد به تنعيم برود و از آنجا محرم شود، مستلزم ورود به شهر مكه بدون احرام است كه جايز نيست. پس اين شخص يا بايد با نذر قبل از ورود به شهر مكه محرم شود و يا به مواقيت ديگر مثل جعرانه و حديبيه برود و از آنجا محرم شود.
آية اللَّه مكارم: ميقات آن ها حديبيه، كه تقريباً هفده كيلومتر با مكّه فاصله دارد، مى باشد. اگر از جاده قديم بروند به حديبيه برخورد مىكنند و اگر نروند از محاذات آن كفايت مىكند.
آية اللَّه نورى: خير، بايد از جُحفه يا مسجد شجره محرم شوند.
منبع: سایت هدانا برگرفته از مناسك حج با حواشى و مطابق با فتاوای دوازده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: خامنه ای، سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، وحید خراسانی، بهجت،فاضل ، خویی، گلپایگانی، تبریزی.