نجاست بدن در غسل
![نجاست بدن در غسل](http://hadana.ir/wp-content/uploads/2015/09/نجاست-بدن-در-غسل.jpg)
نجاست بدن در غسل
فهرست این نوشتار:
تبصره: در غسل برخی از فقها در جایی که شخص بخواهد با يک شستن هم بدن نجس را پاک کند و هم غسل نمايد، را باطل می دانند!. و اگر يقين دارد كه عضو را شسته و پس از آن غسل كرده، غسل او اشكال ندارد.
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][مسأله 278 اگر یکی از اعضای وضو نجس باشد]
مسأله 278 اگر یکی از اعضای وضو نجس باشد و بعد از وضو شک کند که پیش از وضو آنجا را آب کشیده یا نه (1)، چنانچه (2) در موقع وضو ملتفت پاک بودن و نجس بودن آن جا نبوده ، وضو باطل است . (3) و اگر می داند ملتفت بوده (4) یا شک دارد که ملتفت بوده یا نه ، وضو صحیح است (5). و در هر صورت جایی را که نجس بوده باید آب بکشد.
(1) (سیستانی:) وضو صحیح است ولی جایی را که نجس بوده باید آب بکشد. [پایان مسأله ]
(مکارم:) وضوی او صحیح است ، ولی باید برای نماز آن را آب بکشد و اگر چیزی با آن ملاقات کرده تطهیر کند. [پایان مسأله ]
(2) (اراکی ، زنجانی:) چنانچه بداند ..
(3) (تبریزی:) بنا بر احتیاط وضو باطل است ..
(بهجت:) وضو باطل است بنا بر أحوط، در صورتی که با وضو گرفتن و یا غیر آن به طور اتّفاقی پاک نشده باشد؛ و اگر ملتفت بوده ، یا شک ّ دارد که ملتفت بوده یا نه ، وضو صحیح است و در هر صورت باید بنا بر احوط برای نماز و مانند آن ، جایی را که نجس بوده آب بکشد.
(4) (زنجانی:) یا اصلًا مسأله را نمی دانسته وضو باطل است و اگر مسأله را می دانسته و می داند که ملتفت رعایت آن بوده یا شک کند که ملتفت بوده یا نه و مسأله را نیز می دانسته وضویش صحیح است و در هر صورت جایی را که نجس بوده بنا بر احتیاط باید آب بکشد.
(5) (صافی:) مگر آن که بداند در صورتی که پیش از وضو آن را آب نکشیده باشد، با شستن وضویی آب کشیده شده است .
توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت،فاضل، اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی.
تبصره: مسأله 380 تمام شرطهایی که برای صحیح بودن وضو گفته شد مثل: پاک بودن آب و غصبی نبودن (1) در صحیح بودن غسل هم شرط است، ولی در غسل لازم نیست بدن را از بالا به پایین بشوید (3) و نیز در غسل ِ ترتیبی، لازم نیست بعد از شستن هر قسمت، فوراً قسمت دیگر را بشوید،[ادامه این مسئله را از اینجا کلیک کنید و بخوانید].
![مطابق نظر آيت الله خامنه اي](http://hadana.ir/wp-content/uploads/مطابق-نظر-آيت-الله-خامنه-اي.jpg)
س 84: کسی که برای غسل جنابت آب را در ظرفی میریزد و در هنگام غسل قطرات آب به داخل ظرف میچکد، آیا موجب نجس شدن آب میگردد؟ و آیا مانع از تمام کردن غسل با آن آب میشود؟
ج: اگر آب از آن قسمت بدن که پاک است به داخل ظرف بچکد، پاک است و مانعى براى تمام کردن غسل با آن وجود ندارد.
س 179: یکی از برادران میگوید صحّت غسل مشروط به تطهیر بدن از نجاست، قبل از غسل است و اگر تطهیر آن از منی یا غیر آن در اثنای غسل باشد موجب بطلان غسل می شود. بر فرض صحّت گفته او و با توجه به این که من جاهل به این مسأله بوده ام، آیا نمازهای گذشته من باطل بوده و قضای آنها واجب است؟
ج: پاک بودن تمامى بدن قبل از غسل واجب نيست، بلکه پاک بودن هر عضوى هنگام غسل آن کافى است. بنا بر اين اگر عضو، قبل از غسل آن، تطهير شده باشد، غسل و نمازى که با آن خوانده شده، صحيح است. ولى اگر عضو نجس قبل از غسل آن تطهير نشود، و با يک شستن بخواهد هم آن را پاک کند و هم غسل نمايد، غسل باطل است و نمازى که با چنين غسلى خوانده، باطل و قضاى آن واجب است.
س 173: اگر زن بعد از نزدیکی همسرش با وی، در حالی که منی در رحم او باقی مانده است، بلافاصله غسل نماید و بعد از غسل، منی از رحم خارج شود، آیا غسل او صحیح است؟ آیا منی خارج شده بعد از غسل، پاک است یا نجس و موجب جنابت مجدد میشود یا خیر؟
ج: غسل او صحيح است و رطوبتى که بعد از غسل از او خارج مىشود، اگر منى باشد نجس است، ولى اگر منى مرد باشد، باعث جنابت مجدد نمى شود. اجوبه الاستفتائات مقام معظم رهبري .
![طبق نظر آيت الله مكارم شيرازي](http://hadana.ir/wp-content/uploads/طبق-نظر-آيت-الله-مكارم-شيرازي.jpg)
وظیفه شخصی که بعد از غسل متوجّه نجاست بدن شود [پاک بودن بدن و آب ]
پرسش : چنانچه فردی بعد از غسل متوجه شود بدنش نجس است، تکلیف او چیست؟
پاسخ : چنانچه حین غسل توجه داشته و چیزی مشاهد نکرده است،غسل او صحیح است و فقط باید بدن را تطهیر نماید،اما اگر یقین دارد که بابدن نجس غسل کرده، باید تطهیر کرده و از آن قسمت به بعد را به نیت غسل می شود و اگر عبادتی را انجام داده است باید دوباره عبادت را انجام بدهد.
عدم نیاز به غسل در صورت تماس با نجس
حکم عبادات در صورت انجام غسل با آب نجس [پاک بودن بدن و آب ]
پرسش : شخصی با آب نجس غسل جنابت کرده و بعدا متوجه شده است، حکم نماز و روزه ی او چیست؟
پاسخ : در فرض سوال نماز را اعاده کند ولی روزه اعاده ندارد.
![مطابق نظر آيت الله سيستاني](http://hadana.ir/wp-content/uploads/%D8%B7%D8%A8%D9%82-%D9%86%D8%B8%D8%B1-%D8%A2%D9%8A%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D8%B3%D9%8A%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%D9%8A.jpg)
مطابق نظر آيت الله سيستاني
معني غسل و كيفيت انجام دادن آن
تعداد غسل هاى واجب براى مرد و زن
شستن بدن در غسل از بالا به پايين
آيا هنگام غسل بايد بر بدن دست كشيد
كليد: نجاست بدن در غسل نجاست بدن در غسل نجاست بدن در غسل نجاست بدن در غسل نجاست بدن در غسل آيا قبل از غسل بدن را بايد از نجاست پاك كرد آيا اگر بدن به مني خورده باشد بايد قبل از غسل آن را پاك كرد؟ غسل با بدن آیا قبل از غسل بدن باید پاك باشد شستن بدن قبل از غسل واجب است آيا[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
با سلام . اگر کسی شراب انگور قرمز بخورد بدن او نجس است اگه نجس هست چه غسلی باید انجام دهد و به چه صورت هست ترتیبش؟؟؟ سوال دوم اگه بر اثر فیلمی اب منی او خارج گردد چه باید کرد و کدام غسل را انجام داد و به چه ترتیبی انجام دهد
سلام علیکم
شراب و هر چیزی که انسان را مست میکند، چنانچه به خودی خود روان باشد، نجس است. و خوردن آن حرام و از گناهان کبیره است.
اگر منظورتان نجس شدن باطن بدن هست، آنجا دیگر تطهیر و غسل نمی خواهد فقط باید توبه کردد و اگر آثار شراب دهان هست باید آب کشید. نیازی به غسل نیست فقط باید توبه کرد.
اگر منی خارج شد باید غسل جنابت انجام داد. در سایت هدانا سرچ کنید و نحوه غسل و احکام آن را بخوانید.
وفقکم الله لکل الخیر
لزوم پاکی هر عضو قبل از غسل ترتیبی
پرسش : آیا انجام غسل ترتیبی با بدن نجس صحیح است؟
پاسخ : پاک بودن تمام بدن در غسل ترتیبی لازم نیست، همین اندازه که هر عضو پیش از غسل دادن پاک باشد، کافى است.
این مسئله درست است و ی توضیحی راجبش میدید .من اینجوری درک کردم قبل غسل با اب صابون میشوریم و ادرار میکنیم اگر پاک کردیم ک هیچ اگر نکردیم اشکالی نداره حین غسل اب بگیریم هم نجاست بر طرف میشه هم روی اعضای غسل اب رفته ینی با ی بار اب گرفتن رفع میشه. اگرم حین غسل بودیم سمت چپ رو داشتیم میشستیم سمت راست نجس شد غسل رو تموم میکنیم هرجایی نجس شد ب نیت هیچی اب میگیریم نجاست رفع شه بد میریم نماز بخونیم شما هم گفتی غسل باطل نیست پس همه چیمون درسته . نتیجه من درسته ؟
سلام علیکم
بله نحوه ای که نوشته اید صحیح است.
وفقکم الله لکل الخیر
و راحت میتونیم نماز بخونیم ؟
سلام علیکم
باید بدون وسواس و در آرامش و راحتی نماز بخوانید.
وفقکم الله لکل الخیر
اگر در حین غسل سمت چپ رو داریم میشوریم سمت راست و بلعکس و باز بلعکس عمدا و سهوا نجس شد و غسل رو تموم کردیم غسل باطله و مورد داره؟ . مکارم
سلام علیکم
باطل نیست.
وفقکم الله لکل الخیر
سلام من قبل از انجام غسل جنابت،، بدنم رو شستشو دادم وبعد غسل رو انجام دادم ولی قبل از انجام غسل موهای سرم نشستم ولی بااین حال غسلمو رو کامل انجام دادم ،غسلم صحیحه یا باید قبل از غسل موهام رو هم باید بشورم بعد غسل کنم؟؟
واینکه قبل از غسل حتما باید بدن پاک باشه؟؟
و سوال دوم اگه ترشحات خانمی در اثر لذت جنسی و ارضا شدن روی تشک بریزه وبلافاصله با دستمال کاغذی تمیزش کنه پاک میشه؟یا تشک نجسه؟؟ ودر اثر پاک شدن با دستمال کاغذی در صورتیکه اثری از آن در تشک نباشه بازنجسه ؟؟ممنون میشم زود جواب بدین
سلام علیکم
نیازی به شستن یا استحمام قبل از غسل نیست. و غسل شما صحیح است.
قبل از غسل اگر جایی نجس است باید همانجا را تطهیر کنید.
تشک نجس هست اگر منی روی آن ریخته باشد، با دستمال کاغذی تطهیر نمی شود، باید با آب تطهیر کرد.
وفقکم الله لکل الخیر