وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

لیله الرغائب سال 97

امسال ( 1397 شمسی) با توجه به اینکه شب جمعه همزمان با حلول ماه مبارک رجب است، بر اساس نظر آیت الله العظمی جوادی آملی، شب جمعه 16/12/1397، شب اول ماه مبارک رجب و لیلة الرغائب است.

4

لیله الرغائب سال 97

در نوشتار قبل اعمال لیله الرغائب مطرح شد از اینجا کلیک کنید و در تکمیل نوشتار حاضر بخوانید.

 

مطابق نظر آيت الله خامنه ای
مطابق نظر آيت الله خامنه ای

اعمال لیلة الرغائب

سوال: آیا اعمال لیلة الرغائب امشب انجام شود یا شب جمعه هفته آینده؟
جواب: با توجه به اینکه پنج شنبه آینده، اولین پنج شنبه ماه رجب می​باشد، اعمال لیلة الرغائب، به نیت رجاء در شب جمعه آینده انجام شود.

منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای.


 

حضرت آیت الله جوادی آملی
حضرت آیت الله جوادی آملی
شاید این مطالب را هم بپسندید:

اولین شب جمعه ماه مبارک رجب را لیلة الرغائب می نامند، و امسال با توجه به اینکه شب جمعه همزمان با حلول ماه مبارک رجب است، بر اساس نظر آیت الله العظمی جوادی آملی، شب جمعه 16/12/1397، شب اول ماه مبارک رجب و لیلة الرغائب است، نظر حضرت آية الله العظمی جوادى آملى اين است كه أعمال ليلة الرغائب از باب تعدّد مطلوب است به گونه اى كه اگر اولين شب جمعه ماه رجب مصادف بود با اولين روز ماه رجب روزه پنج شنبه قبل آن لازم نبوده گرچه مى توان به عنوان روزه مستحبى نيّت نمود،  اما چنانچه اولين شب جمعه ماه رجب به صورتى بود كه از روز دوم ماه آغاز مى شود عمل عبادى روز پنج شنبه قبل از اولين شب جمعه به جاى خود برقرار است.

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در یکی از جلسات درس اخلاق خود، لیلة الرغائب را شب رغبت ها برشمردند و بیان داشتند:

اميدواريم كه در ليلةالرغائب رغبت ما با رهبت ما هماهنگ باشد. هم از قهر و جلال خدا راهب باشيم, هم به مِهر و جمال خدا راغب باشيم؛ رغبت يعني ميل نه آرزو.

ایشان ادامه دادند:  ليلةالرغائب به معناي شب آرزوها نيست، بلکه شب رغبت‌ها و گرايش‌ها و مجذوب‌شدن‌هاست لذا آن انجذاب و گرايش و ميل و شوق را مي‌گويند رغبت، در برابر رهبت. خداي سبحان جنّاتي دارد كه ما را به آنها ترغيب كرده و براي روح ما هم بهشتي دارد كه ما را به آن هم ترغيب كرده است.

ایشان اظهار داشتند: در بخش پاياني سورهٴ مباركهٴ «قمر» چنين آمده ﴿إنَّ الْمُتَّقِينَ فِي جَنّاتٍ وَنَهَرٍ ٭ فِي مَقْعَدِ صِدْقٍ عِندَ مَلِيكٍ مُقْتَدِرٍ﴾  يعني مردان باتقوا بهشتي دارند همين(جَنَّاتٌ تَجْرِيْ مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ﴾جنت جسم و بدن است و لذايذ مادي كه در آن نهرِ عسل جاري است نهرِ آب جاري است نهر شير جاري است نهر خمر جاري است اين انهار چهارگانه در اين بهشت هست.اما يك بهشت ديگري دارد كه آن براي روح ماست و اين را با واو عطف بيان نكرده بلکه  فرمود: ﴿إِنَّ الْمُتَّقِينَ فِي جَنَّاتٍ وَنَهَرٍ ٭ فِي مَقْعَدِ صِدْقٍ عِندَ مَلِيكٍ مُقْتَدِرٍ﴾ نه «و في» ﴿فِي مَقْعَدِ صِدْقٍ عِندَ مَلِيكٍ مُقْتَدِرٍ﴾ آن جنّت براي روح ماست براي جان ماست كه نزد خدا قرار بگيريم .

آیت الله العظمی جوادی آملی ادامه دادند: اوساط اهل ايمان, رغبتشان در ليلةالرغائب به ﴿جَنَّاتٌ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ﴾ است و اوحدي از اهل ايمان گذشته از اينكه ﴿جَنَّاتٌ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ﴾ را طالب هستند ﴿فِي مَقْعَدِ صِدْقٍ عِندَ مَلِيكٍ مُقْتَدِرٍ﴾ را هم مورد رغبت و ميل و گرايش و انجذاب خود قرار مي‌دهند آن‌گاه درباره چنين گروهي گفته مي‌شود: ﴿وَلِمَنْ خَافَ مَقَامَ رَبِّهِ جَنَّتَانِ﴾  هم جنّت بدن است هم جنّت جان است هم لذّت روح است هم لذّت تن است كه ـ ان‌شاءالله ـ در ليلةالرغائب به اين رغبت‌ها بار مي‌يابيم.

منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی.

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

با توجه به حجم سوالات، به سوالات تکراری پاسخ داده نمی شود لطفا در سایت «سرچ» کنید.

4 نظرات
  1. علیرضا صالحی می گوید

    عذر می خواهم می خواستم بدونم یک مد طعام به نرخ روز چند هزار تومان می شه؟

    1. حجت الاسلام مهدی طاها می گوید

      سلام علیکم
      ۷۵۰ گرم گندم، برنج، یا … هست، می توانید در منطقه ای که هستید از قیمت آن سوال کنید.
      وفقکم الله لکل الخیر

  2. محمد می گوید

    با سلام
    کاش نظر دیگر مراجع مخصوصا نظر حضرت آقا را نیز ذکر می نمودید.

    1. حجت الاسلام مهدی طاها می گوید

      سلام علیکم
      نظر حضرت آقا اضافه شد، متاسفانه نظر سایر مراجع در دسترس نیست.
      وفقکم الله لکل الخیر