وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

خواص عناب در طب سنتی

خواص عناب در طب سنتی

كليات گياه شناسي

عناب درختي است كه ارتفاع آن تا ۸ متر مي رسد نوعي از اين درخت مستقيم و باريك است و نوعي ديگر بصورت كج و معوج بالا مي رود .

عناب بومي مناطق گرمسير است كشت آن در شمال آفريقا ،جنوب اروپا و نواحي مديترانه رواج درد .

برگهاي اين درخت كوچك ، زيبا ، شفاف ،‌متناوب و دندانه دار است . گلهاي آن كوچك و برنگ سبز مايل به زرد مي باشد. ميوه اين درخت كه عناب ناميده مي شود برنگ قرمز و بشكل تخم مرغ وداراي يك هسته است .

طعم عناب كمي شيرين است
تركيبات شيميايي:عناب داراي لعاب فراوان ف حدود ۵% مواد پروتئيني ، ۴%مواد قندي و مقدر زيادي ويتامين C و املاح مي باشد . در عصاره آبي چوب عناب اسيد زي زي فيك و اسيد زي زي فوماتيك وجود دارد .
خواص داروئي:عناب از نظر طب قديم ايران معتدل است . البته ابو علي سينا اعتقاد داشت كه عناب كمي سرد است .

۱)عناب بدليل داشتن لعاب زياد  نرم كننده سينه است

۲)ملين است مخصوصا اگر آنرا با آب و يا شير بجوشانيد

۳)ادرار را زياد مي كند

۴)عناب آرام كننده اعصاب است

۵)خون را تميز مي كند

۶)ضد سرفه است

۷)خواب آور است و بيخوابي را برطرف مي كند

۸)جوشانده پوست درخت عناب داروي ضد اسهال است

۹)آسم وتنگي نفس را برطرف مي كند

۱۰)براي معالجه و التيام زخمهاي كهنه گرد ريشه خشك شده عناب را روي آنها بپاشيد .

۱۱)هسته عناب خواب آرو است

۱۲)خستگي شديد را برطرف مي كند

۱۳)رشد موي سر را زياد مي كند

۱۴)جوشانده عناب گرفتگي صدا را برطرف مي كند

۱۵)جوشانده عناب براي سرفه و درد سينه مفيد است

۱۶)براي برطرف كردن ورم چشم ، عناب را به چشم بماليد

۱۷)دستگاه هاضمه را تقويت مي كند

۱۸)حافظه را تقويت مي كند

۱۹)كم اشتهايي را برطرف مي كند

۲۰)هرگاه كه احساس غمگيني كرده و گریه می كنيد يك فنجان دم كرده عناب لبخند به لبهاي شما مي آرود

۲۱)و بالاخره براي درمان سرطان آب عناب را با كاهو بخوريد .
طرز استفاده:جوشانده عناب : ۵۰ گرم عناب را در يك ليتر آب ريخته و بجوشانيد تا حجم آن دو سوم شود.

جوشانده عناب و جو : ۱۴ دانه عناب را با ۲۵ گرم جو پوست كنده مخلوط كرده و در ۲ ليتر آب ريخته و آنقدر بجوشانيد تا جو باصطلاح شكفته شود و ۱/۵ليتر آّب باقي بماند . اين جوشانده را بگذاريد تا ته نشين شود . سپس روي آنرا برداريد و بنوشيد .

خيس كرده عناب : تعداد ۲۰ دانه عناب را با ۳۰ دانه مويز دانه گرفته و ۳۰ دانه سپستان و ۱۷ گرم شاخه گلدار بنفشه در نيم ليتر آب خيس كنيد و بگذاريد تا صبح بماند سپس آنرا صاف كرده و با ۵۰ گرم شير خشت و ۵۰ گرم ترنجبين مخلوط كنيد تا كاملا حل شود سپس قدري گلاب به آن اضافه كرده و بنوشيد .
مضرات :عناب در اشخاص سرد مزاج توليد گاز و نفخ مي كند . اينگونه اشخاص بايد عناب را با شكر و مويز بخورند . ضمنا عناب نيروي جنسي را كم مي كند بنابراين بايد با غذاهاي محرك مانند عسل خورده شود .

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

آدرس ایمیل شما به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.