وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

خواص عناب در طب سنتی

0

خواص عناب در طب سنتی

كليات گياه شناسي

عناب درختي است كه ارتفاع آن تا 8 متر مي رسد نوعي از اين درخت مستقيم و باريك است و نوعي ديگر بصورت كج و معوج بالا مي رود .

عناب بومي مناطق گرمسير است كشت آن در شمال آفريقا ،جنوب اروپا و نواحي مديترانه رواج درد .

برگهاي اين درخت كوچك ، زيبا ، شفاف ،‌متناوب و دندانه دار است . گلهاي آن كوچك و برنگ سبز مايل به زرد مي باشد. ميوه اين درخت كه عناب ناميده مي شود برنگ قرمز و بشكل تخم مرغ وداراي يك هسته است .

طعم عناب كمي شيرين است
تركيبات شيميايي:عناب داراي لعاب فراوان ف حدود 5% مواد پروتئيني ، 4%مواد قندي و مقدر زيادي ويتامين C و املاح مي باشد . در عصاره آبي چوب عناب اسيد زي زي فيك و اسيد زي زي فوماتيك وجود دارد .
خواص داروئي:عناب از نظر طب قديم ايران معتدل است . البته ابو علي سينا اعتقاد داشت كه عناب كمي سرد است .

1)عناب بدليل داشتن لعاب زياد  نرم كننده سينه است

2)ملين است مخصوصا اگر آنرا با آب و يا شير بجوشانيد

3)ادرار را زياد مي كند

4)عناب آرام كننده اعصاب است

5)خون را تميز مي كند

6)ضد سرفه است

7)خواب آور است و بيخوابي را برطرف مي كند

8)جوشانده پوست درخت عناب داروي ضد اسهال است

9)آسم وتنگي نفس را برطرف مي كند

10)براي معالجه و التيام زخمهاي كهنه گرد ريشه خشك شده عناب را روي آنها بپاشيد .

11)هسته عناب خواب آرو است

12)خستگي شديد را برطرف مي كند

13)رشد موي سر را زياد مي كند

14)جوشانده عناب گرفتگي صدا را برطرف مي كند

15)جوشانده عناب براي سرفه و درد سينه مفيد است

16)براي برطرف كردن ورم چشم ، عناب را به چشم بماليد

17)دستگاه هاضمه را تقويت مي كند

18)حافظه را تقويت مي كند

19)كم اشتهايي را برطرف مي كند

20)هرگاه كه احساس غمگيني كرده و گریه می كنيد يك فنجان دم كرده عناب لبخند به لبهاي شما مي آرود

21)و بالاخره براي درمان سرطان آب عناب را با كاهو بخوريد .
طرز استفاده:جوشانده عناب : 50 گرم عناب را در يك ليتر آب ريخته و بجوشانيد تا حجم آن دو سوم شود.

جوشانده عناب و جو : 14 دانه عناب را با 25 گرم جو پوست كنده مخلوط كرده و در 2 ليتر آب ريخته و آنقدر بجوشانيد تا جو باصطلاح شكفته شود و 1/5ليتر آّب باقي بماند . اين جوشانده را بگذاريد تا ته نشين شود . سپس روي آنرا برداريد و بنوشيد .

خيس كرده عناب : تعداد 20 دانه عناب را با 30 دانه مويز دانه گرفته و 30 دانه سپستان و 17 گرم شاخه گلدار بنفشه در نيم ليتر آب خيس كنيد و بگذاريد تا صبح بماند سپس آنرا صاف كرده و با 50 گرم شير خشت و 50 گرم ترنجبين مخلوط كنيد تا كاملا حل شود سپس قدري گلاب به آن اضافه كرده و بنوشيد .
مضرات :عناب در اشخاص سرد مزاج توليد گاز و نفخ مي كند . اينگونه اشخاص بايد عناب را با شكر و مويز بخورند . ضمنا عناب نيروي جنسي را كم مي كند بنابراين بايد با غذاهاي محرك مانند عسل خورده شود .

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

با توجه به حجم سوالات، به سوالات تکراری پاسخ داده نمی شود لطفا در سایت «سرچ» کنید.