حدیث درباره دروغ به شوخی
حدیث درباره دروغ به شوخی
امام سجاد عليه السلام:
اِتَّقُوا الكَذِبَ الصَّغيرَ مِنهُ وَ الكَبيرَ، فى كُلِّ جِدٍّ وَ هَزلٍ فَإِنَّ الرَّجُلَ إِذا كَذِبَ فِى الصَّغيرِ اجتَرَأَ عَلَى الكَبيرِ؛
از دروغ كوچك و بزرگش، جدّى و شوخيش بپرهيزيد، زيرا انسان هرگاه در چيز كوچك دروغ بگويد، به گفتن دروغ بزرگ نيز جرئت پيدا مى كند.
تحف العقول ص 278
حضرت علی (ع) میفرمایند: « لَا يَجِدُ عَبْدٌ طَعْمَ الْإِيمَانِ حَتَّى يَتْرُكَ الْكَذِبَ هَزْلَهُ وَ جِدَّهُ».
هیچ بنده ای طعم ایمان را نمی چشد، مگر این که دروغ را چه شوخی و چه جدی ترک کند.»
الكافي (ط – الإسلامية)، ج2، ص: 340
توصیه امامان ما ،خصوصا
امیر المؤمنین علی (ع) راس الکلام است که یک حرف. کم و زیاد ندارد و بنده میخوام این مطلب را اینطور ادامه بدهم که حقیقت آن درمورد خودم اتفاق افتاده است .
بیش از چهل سال پیش در دوره ابتدائی ، دبستان ایزدی ، هر هفته یک حدیث را حفظ میکردیم. و با جوایز مختلف تشویق هم میشدیم . تا همین لحظه آنچه بیاد داشتم این بود که الکذب ذلیل حتی هذله حتی بالجده .
و همانطور که امام فرموده اند . ایمان را . حقیقت را و هرچه نادیدنیست را میبینم و ارتباط عجیبی که باخدا ایجاد میشود و نمیتوان آنرا با سخن کوتاه توصیف نمود اما میتوانم نزدیکترین و آسانترین مسیری که به این جایگاه ختم میشود را با جزئیات موثق و حیرت انگیز بیان کنم .
به نحوی که از اعمال بینتیجه صرف نظر میکنید و به سمت خدا هدایت میشوید آنگاه خوردن لقمه حرام را بر شما حرام میکند حتی اگر خودتان ندانید یا مصر باشید آرامش خاطر و ملاکهای بارزی را به شما میبخشند که در چگونگی آن مات و مبهوت میمانید .
بدون آنکه آیات قرآنی را که در همان زمان خردسالی خوانده اید را هم اکنون به یاد داشته باشید ، تفسیر و درخشش کلام حق در ذهن و وجودتان غوغا میکند و به تحلیل جامع اسلام مفتخر میشویدو آنچه را که به تحریف و اشتباه بیان میکنند را . چون حقیقت درمیابید .
.
دائما تاسف میخورم ازاینکه فرهنگ جوامع بشری ، اکثرا رو به سمت شیطان است .و اغلب انسانها طعم زندگی را نمیچشند و مرده میمیرند…