انجام طواف و نماز با تيمم با امكان وضو
انجام طواف و نماز با تيمم با امكان وضو
تيمم به جاى وضو
597- انجام طواف و نماز با تيمم با امكان وضو صحيح نيست، و اگر كسى با امكان وضو، تيمم كرده، اگر اعمال حج را با اعتقاد به صحت به پايان برده، از احرام، خارج[1] شده و فقط بايد طواف و نماز را اعاده كند؛ و اگر خود او نمىتواند برود، بايد نايب بگيرد.
[1] ( 2)- آية اللَّه بهجت: اگر بعد از تقصير بفهمد كه طوافش باطل بوده، لازم است اعاده كند و احتياطاً سعى وتقصير را نيز اعاده كند و اگر بعد از اعمال حج فهميد، غير از تدارك، در صورت امكان عمره مفرده هم به جا مىآورد على الأحوط.( مناسك، س 85 و 75).
آية اللَّه تبريزى: اگر تدارك نكرده، حجّ وى اشكال دارد.
آية اللَّه خويى: به حاشيه مسأله 254 مراجعه شود.
آية اللَّه سيستانى: حج باطل است و به احتياط واجب بايد يك شتر كفّاره بدهد.
آية اللَّه صافى، آية اللَّه گلپايگانى: و در هر صورت، از احرام خارج نشده و اگر قبل از وقوفين باشد پس از طهارت، طواف و نماز و سعى و تقصير عمره تمتع را انجام دهد و سپس محرم شود براى حج تمتع و اگر بعد از وقوفينيا بعد از حج بفهمد، حج او مبدل به حج افراد مىشود و بعد از اعمال حج احتياطاً عمره مفرده انجام دهد و سال بعد ثانياً، عمره و حج تمتّع را بجا آورد.( مستفاد از مجمع المسائل، ج 1، ص 478 مسأله 47 و ص 474 مسأله 32 و …).
آية اللَّه مكارم: خارج شدن از احرام خالى از اشكال نيست.
منبع: سایت هدانا برگرفته از مناسك حج با حواشى و مطابق با فتاوای دوازده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: خامنه ای، سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، وحید خراسانی، بهجت،فاضل ، خویی، گلپایگانی، تبریزی.