احکام ساير مکان هاى دينى
احکام ساير مکان هاى دينى
مطابق با نظر مقام معظم رهبري حضرت آيت الله خامنه اي
س 423: آيا از نظر شرعى به ثبت رساندن حسينيه به نام اشخاص معيّن، جايز است؟
ج: ثبت ملکى حسينيه اى که جهت اقامه مجالس دينى وقف عام شده، جايز نيست، و ثبت وقفى آن به نام اشخاص ضرورتى ندارد. به هر حال، ثبت وقفى آن به اسم افراد خاص بهتر است با اجازه و موافقت همه افرادى باشد که در ساختن آن حسينيه مشارکت داشته اند.
س 424: در رساله هاى عمليه آمده است که جايز نيست شخص جنب و حائض داخل حرم ائمه (عليهمالسلام) شوند. خواهشمند است توضيح بفرماييد که منظور از حرم، همان زير گنبد است يا اين که شامل همه ساختمانهاى ملحق به آن هم مىشود؟
ج: مراد از حرم همان زير گنبد مبارک و جايى است که به آن حرم و مشهد شريف گفته مى شود، ولى ساختمانهاى ملحق به آن و شبستانها حکم حرم را ندارند و ورود جنب و حائض به آنجاها اشکال ندارد، مگر جاهايى که عنوان مسجد را داشته باشد.
س 425: حسينيهاى در کنار مسجدى قديمى ساخته شده است، در حال حاضر مسجد قديم گنجايش نمازگزاران را ندارد، آيا مىتوان حسينيه را در مسجد ادغام کرد و از آن به عنوان مسجد استفاده نمود؟
ج: نماز خواندن در حسينيه اشکال ندارد، ولى اگر حسينيه، به عنوان حسينيه، وقف صحيح شرعى شده، تبديل آن به مسجد جايز نيست و همچنين ضميمهکردن آن به مسجد به عنوان مسجد هم جايز نيست.
س 426: استفاده از فرش ها و اجناس نذر شده براى مرقد يکى از فرزندان ائمه (عليهمالسلام) در مسجد جامع محله چه حکمى دارد؟
ج: اگر زائد بر نياز مرقد امامزاده (عليهالسلام) و زائران آن باشد، اشکال ندارد.
س 427: آيا تکايايى که به نام حضرت ابوالفضل (عليهالسلام) و غير آن تأسيس مىشود، حکم مسجد را دارد؟ لطفاً احکام آن را بيان فرماييد.
ج: تکيه ها و حسينيه ها حکم مسجد را ندارند.