نبش قبر و انتقال اجساد چه حكمى دارد

نبش قبر و انتقال اجساد چه حكمى دارد
نبش قبر و انتقال اجساد چه حكمى دارد
در نوشتار قبل احکام نبش قبر مطابق با نظر 10 مرجع مطرح شد، از اینجا کلیک کنید و مطالعه نمایید.
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
س: نبش قبر و انتقال اجساد چه حكمى دارد؟
ج) نبش قبر براى نقل به غير مشاهد مشرفه جايز نيست و براى نقل به مشاهد مشرفه نيز اگر ميت وصيت نکرده باشد اشکال دارد؛ اما اگر وصيت کرده باشد که او را در مشاهد مشرفه دفن کنند و از روى فراموشى يا جهل به وصيت و يا مخالفت با آن در جاى ديگر دفن شده باشد، مىتوانند نبش کنند و او را به مشاهد مشرفه انتقال دهند، البته در صورتى که بدن تغيير نيافته باشد و تا وقت دفن نيز به گونهاى تغيير نكند که موجب هتک ميت و ايذاء زندهها باشد.
س: آيا جابجايى قبر بدون اينكه نبش شود و حتى با بررسى كارشناسان امر، آسيبى به ساير قبور هم وارد نشود، از نظر حضرتعالى جايز است يا نه؟
ج) در فرض مرقوم جابجايى قبر بدون تحقق نبش و هتك حرمت اشكال ندارد.
س1: بيرون آوردن جنازه ميت با توجه به مدت مديدى كه از دفن آن مىگذرد و انتقال آن به قبرستان ديگر چه حكمى دارد؟ س2: امكان دارد از محل قبرستان خاكبردارى شود و در اثر خاكبردارى اجساد و بقاياى آنها نمايان گردند، در اين صورت حكم شرعى چيست؟
ج1و2) نبش قبر و بيرون آوردن اجساد، جايز نمىباشد مگر آن كه خود قبور با حفر اطراف آن و بتونريزى بدون آنكه مستلزم نبش قبر شود، منتقل گردد و در صورت خاكبردارى و رؤيت جسد بايد فوراً دفن شود. استفتائات جديد.
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
پرسش: اگر شخصی وصیت کند که او را در مکانی (قبرستان قدیم شهر) دفن کنند ولی بعد از فوت دفن کردن در آن قبرستان ممنوع می شود و او را در قبرستان دیگری دفن می کنند. اما بعد از یک سال دفن کردن در قبرستان قدیم (یعنی جایی که میت برای دفن وصیت کرده بود) آزاد می شود. حال انتقال میت از جایی که هم اکنون هست به قبرستان قدیم شهر چه حکمی دارد؟
۲پرسش: پدر و مادر من قبلا پسری داشتند که حدود ۳۰ سال پیش در سن حدود پنج سالگی فوت کرده آیا میتواند باقیمانده جسد او را به قبرستانی غیر از جایی که دفن شده منتقل کرد؟
لينك كوتاه مطلب:https://hadana.ir/?p=20435
- حکم خراشیدن و لطمه زدن صورت
- تلقین میت
- دفن مسلمان در قبرستان کفار و بلعکس
- احکام دفن
- سخنان رهبری در مورد برجام
- نماز میت چگونه خوانده می شود
كليد: نبش قبر و انتقال اجساد چه حكمى دارد نبش قبر و انتقال اجساد چه حكمى دارد نبش قبر و انتقال اجساد چه حكمى دارد نبش قبر و انتقال اجساد چه حكمى دارد
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
سلام .میت رو بعد چند مدت میشود از قبر به قبر دیگر انتقال داد؟دلیل انتقال هم طولانی بودن مسیره
سلام علیکم
چون راه دور است نمی شود نبش قبر کرد و جابه جا کرد.
وفقکم الله لکل الخیر