فرق خمس و ماليات از نظر مراجع

فرق خمس و ماليات
پرسش 147 . فرق خمس با ماليات را بيان كنيد؟
«خمس» يك واجب الهى و عبادى است كه در آن قصد قربت معتبر است؛ ولى «ماليات» يك حكم قانونى و حكومتى و تابع شرايط زمان و مكان است و هيچ گونه منافاتى با خمس ندارد. از اين رو پرداخت ماليات، نمى تواند جايگزين خمس گردد.1
1. امام، استفتائات، ج1، س 199؛ مكارم، استفتائات، ج1، س 333؛ تبريزى، استفتائات، س853؛ صافى، جامع الاحكام، ج 2، س 732؛ دفتر: سيستانى، وحيد، خامنه اى، فاضل، نورى و بهجت.(احكام خمس،پرسمان).
مطابق نظر آيت الله خامنه اي
س 1031: من در سال 1341 شمسی از امام خمینی(قدّسسرّه) تقلید نموده و حقوق شرعی خود را طبق فتاوای ایشان به او میپرداختم. در سال 1346 امام(قدّسسرّه) در ضمن پاسخ به سؤالی درباره حقوق شرعی و مالیات، فرمودند که حقوق شرعی همان خمس و زکات است، ولی مالیات جزء حقوق شرعی نیست. در حال حاضر که در دوران جمهوری اسلامی به سر میبریم، خواهشمندیم وظیفه ما را نسبت به حقوق شرعی مالی و مالیات بیان فرمایید.
ج: مالياتى که حکومت جمهورى اسلامى بر اساس قوانين و مقررات وضع مىکند، هرچند پرداخت آن بر کسانى که قانون شامل آنان مىشود، واجب است، و مالياتِ پرداختى هر سال از مؤونه همان سال محسوب است، ولى از سهمين مبارکين محسوب نمىشود، بلکه بر آنان دادن خمس درآمد سالانه شان در زائد بر مؤونه سال بهطور مستقل، واجب است.اجوبه الاستفتائات.
لينك كوتاه مطلب: https://hadana.ir/?p=26543
*- ضمنا شما می توانید از اینجا مشترک خبرنامه سایت شوید و جدید ترین مطالب را دریافت کنید.
- بخشش اموال به قصد فرار از خمس
- خمس مال مخلوط به حرام
- نماز در جایی که خمس آن داده نشده
- نماز در خانه کسی که خمس نمی دهد
- خمس اموال میت
- مهمانی رفتن به خانه کسی که خمس نمی دهد
- پدر یا همسر خمس نمی دهد
کلید: فرق خمس و ماليات فرق خمس و ماليات فرق خمس و ماليات فرق خمس و ماليات فرق خمس و ماليات فرق خمس و ماليات فرق خمس و ماليات