وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

یائسگی

0

یائسگی

1- برای اولین بار شما می توانید سن یائسگی قمری را به شمسی به راحتی با نرم افزار آنلاین محاسبه سن سایت هدانا انجام بدهید و از امکانات دیگر این نرم افزار استفاده نمایید، از اینجا کلیک کنید و استفاده نمایید.

در نوشتار قبل «استفتائات یائسگی » مطرح شد از اینجا کلیک کنید و در تکمیل نوشتار حاضر مطالعه نمایید.

رساله توضیح المسائل احکام زنان

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][ زن‌های سیّده بعد از تمام شدن شصت سال یائسه می‌شوند]

مسأله 435 زن‌های سیّده (1)، بعد از تمام شدن شصت سال (2) یائسه می‌شوند یعنی خون حیض نمی‌بینند و زنهایی که سیّده نیستند، بعد از تمام شدن پنجاه سال (3) یائسه می‌شوند (4).

(1) (نوری:) مشهور آن است که زنهای سیّده..

(2) (بهجت، فاضل:) شصت سال قمری..

(3) (بهجت، فاضل:) پنجاه سال قمری..

(4) (نوری:) ولی این مطلب محل تأمل است و برای حقیر ثابت نیست و لذا احتیاط واجب آن است که زنهای سیده در صورتی که پس از گذشتن از سن پنجاه سالگی در ایام عادت خود، یا با نشانه‌های حیض، خون ببینند؛ میان اعمالی که زن مستحاضه انجام می‌دهد از قبیل خواندن نماز با کیفیتی که ذکر می‌شود و چیزهایی که حائض باید ترک کند از قبیل داخل شدن در مسجد الحرام و مسجد مدینه و مکث در مساجد دیگر تا سن شصت سالگی جمع کند.

(خوئی، تبریزی:) مسأله زن‌هایی که سیده نیستند بعد از تمام شدن پنجاه سال (خوئی: یائسه می‌شوند بنا بر مشهور، و لیکن واجب است بر زنهای غیر سیده) و نیز زنهای سیده بعد از تمام شدن پنجاه سال تا تمام شدن شصت سال چنانچه با نشانه‌های حیض یا در روزهای عادت خون ببینند احتیاط کنند.

(مکارم:) مسأله زنان سیده و غیر سیده هر دو بعد از تمام شدن پنجاه سال یائسه می‌شوند، یعنی اگر خونی ببینند خون حیض نیست، مگر زنانی که از قبیله «قریش» محسوب می‌شوند که آنها بعد از تمام شدن شصت سال یائسه می‌شوند.

(سیستانی:) مسأله خونی را که زنها پس از تمام شدن شصت سال می‌بینند حکم حیض را ندارد و احتیاط مستحب ّ آن است که زنهایی که قرشیّه نیستند بعد از تمام شدن پنجاه سال تا تمام شدن شصت سال چنانچه خون را طوری ببینند که اگر پیش از پنجاه سال می‌دیدند قطعاً حکم حیض را داشت میان کارهای مستحاضه و تروک حائض جمع نمایند.

(زنجانی:) مسأله زن‌های قرشیه بعد از تمام شدن شصت سال قمری یائسه می‌شوند؛ یعنی خون حیض نمی‌بینند، و زنهایی که قرشیه نیستند بعد از تمام شدن پنجاه سال قمری یائسه می‌شوند. باید توجه داشت که زنهای سیده یکی از اقسام زنهای قرشیه می‌باشند.

[ زنی که شک دارد یائسه شده یا نه]

مسأله 439 زنی که شک دارد یائسه شده یا نه (1)، اگر خونی ببیند و نداند حیض است یا نه، باید بنا بگذارد که یائسه نشده است (2).

(1) (سیستانی:) شصت ساله شده یا نه..

(زنجانی:) باید بنا بگذارد که یائسه نشده است و زنی که بین پنجاه و شصت سالگی است و نمی‌داند که قرشی است یا نه، حکم کسی را دارد که هنوز از پنجاه سال نگذشته است.

(2) (سیستانی:) شصت ساله نشده است.

توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت،فاضل،  اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی.


مطابق نظر آيت الله خامنه اي
مطابق نظر آيت الله خامنه اي

س 224: خونی که زن در سن یائسگی می‏بیند، چه حکمی دارد؟ و وظیفه شرعی او چیست؟

ج: محکوم به استحاضه است. 

س 216: مادرم از ذریّه پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) است. آیا من نیز از سادات محسوب می‏شوم؟ آیا می‏توانم عادت ماهیانه‏ام را تا شصت سالگی، حیض قرار دهم و در آن ایام نماز و روزه خود را انجام ندهم؟

ج: تعيين سن يائسگى محل تأمل و احتياط است؛ بانوان مى‌توانند در اين مسأله به مجتهد جامع‌الشرايط ديگر مراجعه نمايند.اجوبه الاستفتائات.

    س: اينجانب در سن 51 سالگى هستم بعد از وفات حضرت امام خمينى «قدس سره» حضرتعالى را به عنوان مرجع خود انتخاب كرده‌ام، بعد از پنجاه سالگى به وظيفه مستحاضه عمل مى‌كنم ولى براى من از نظر جسمى مشكل ايجاد مى‌كند. آيا مى‌توانم فقط در همين مسأله به مرجع ديگرى رجوع كنم كه ايشان در مسائل يائسگى بعد از پنجاه سال را حيض حساب مى‌كند؟

ج) سن يائسگى (در زنان سيده 60 سال قمرى است ولى سن يائسگى در زنان غير سيده50 سال قمرى)، محل تأمّل و احتياط است، ولى اگر كسى بخواهد در اين رابطه به مجتهد جايزالتقليدى كه فتوا در اين مسأله دارد مراجعه كند، اشكال ندارد. استفتائات جديد .

لینک کوتاه مطلب: http://goo.gl/cFGivv

*- ضمنا شما می توانید از اینجا مشترک  خبرنامه سایت شوید و جدید ترین مطالب را دریافت کنید.

حتما بخوانيد



کلید یائسگی یائسگی یائسگی یائسگی یائسگی یائسگی یائسگی یائسگی چیست یائسگی و رابطه زناشویی یائسگی زودرس یائسگی زنان یائسگی زنان سیده یائسگی و بارداری یائسگی در مردان چیست

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

با توجه به حجم سوالات، به سوالات تکراری پاسخ داده نمی شود لطفا در سایت «سرچ» کنید.