وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

راه ترک اعتیاد به فیلم مستهجن

1

راه ترک اعتیاد به فیلم مستهجن

دختری ۱۹ ساله هستم و اهل نماز و روزه و حجاب.. خیلی ناراحتم و دیگر نا امید چون اراده درستی ندارم شب قدر توبه کردم و برای اولین بار بیست و چهار روز دوام آوردم اما باز هم بعد از ماه مبارک همه چیز از اول شروع شد و بهتر نشد، بدتر هم شد و دفعاتش تقریبا شده هر روز یک مرتبه، واقعا دیگر هم از خودم هم از امام زمان و خدا خجالت می کشم. چون نمازهایم گاهی بخاطر نبود شرایط برای غسل قضا یا دیر می شود و خیلی از این بابت ناراحت هستم همیشه  می خواهم من را ببخشند ولی باز تکرار.

موارد شما را هم تا حدودی رعایت کردم خواستم ببینم آیا کسی بوده که توانسته ترک کند؟ چطور؟ بزرگ ترین مشکل من کنجکاوی بیش از اندازه و دیدن فیلم های غیر اخلاقی در اوایل نوجوانی و رفته رفته عادت به آنها بود و با این که در آن زمان نه حسی بود نه هیچ چیز دیگری جز کنجکاوی، ولی بعدا تاثیر منفی خودش را گذاشت و در ذهنم مرور می شدند.

پاسخ:
همين كه متوجه گناه خود شده و قصد پاك شدن داريد، قابل ارزش و مايه تحسين است. به خاطر اين تصميم به شما تبريك مي گوييم.
تمام انسان‏ها در تمام دوره‏ هاي زندگي خويش مكلفند كه خود را اصلاح كرده، از ناپاكي پرهيز و دوري كنند. از گناهي كه مي‏ كنند، در پيشگاه خدا بخشش بطلبند، ولي آن چه در اين بين مهم به نظر مي‏ رسد و مي ‏تواند در تمام دوران شاخص شود، پرهيز از گناه در دوره نوجواني و جواني است.
تأكيد مي كنيم كه شما با يك توبۀ واقعي به زندگي عادي و بدون تنش برگرديد؛ توبه كننده، محبوب خداست، قرآن كريم فرموده:

«ان الله يحب التّوابين؛(۱)

يقيناً خداوند توبه كنندگان را دوست دارد.» و وقتي كه با توبه توانستيد رضايت الهي را بدست آوريد، قطعا رضايت امير المومنين(ع)، امام زمان(عج) و بقيۀ معصومين را بدست خواهيد آورد. به رحمت و محبت خداي متعال ايمان داشته باشيد؛ در روايتي از امام صادق(ع) آمده است:

«اذا كان يوم القيامة نشر الله تبارك و تعالى رحمته حتى يطمع ابليس فى رحمته؛(۲)

وقتى روز قيامت فرا مى‌رسد خداوند رحمت خود را آنقدر وسعت و گسترش مى‌دهد كه حتى شيطان نيز به رحمتش طمع مى‌نمايد.»

از شکسته شدن توبه خود نیز ناامید نشوید. «صد بار اگر توبه شکستی باز آی ». ناامید کردن انسانها کار شیطان است. پس وسوسه های او را کنار گذاشته و با امید و پشتکار بر اصلاح نفس خود اصرار بورزید.

– مطالبي را در قالب نكات خدمتتان عرض مي نماييم:

۱) تصاوير و متن‌هاي مستهجن، قدرت تخيل انسان را به كار مي‌اندازند كه بار‌ها و بارها، دوباره و دوباره به آن سايت‌ها مراجعه كنند. فرد در ذهن خودش اين تصويرها و داستان و متن‌ها را بارها و بارها در ذهن خود تصور مي‌كند و تحريك مي‌شود. معتادان به اين سايت‌ها كم‌كم وقت بيشتر و بيشتر و تصاوير مستهجن‌تر و مستهجن‌تري را طلب مي‌كنند. اما اين فقط در فضاي مجازي اينترنت نيست. هر چه كه فرد بيشتر پيش مي‌رود و بيشتر در سايت‌هاي مستهجن غرق مي‌شود، تشخيص فضاي مجازي از فضاي واقعي و التزامات اخلاقي‌اش برايش مشكل‌تر مي‌شود. در درجه اول ديگر هيچ محتواي مستهجني براي او شوك‌برانگيز نيست. او ديگر ميخكوب نمي‌شود. هيچ چيزي برايش زشت نيست. در سايت‌هاي مستهجن فقط به تمايلات طبيعي جنسي پرداخته نمي‌شود. بخش عظيمي از اين تصاوير و متن‌ها مربوط به كساني است كه از انحرافات جنسي رنج مي‌برند. در آخرين مرحله و شديد‌ترين مرحله از اعتياد به سايت‌هاي مستهجن، خود فرد هم ممكن است اين رفتارهاي انحرافي را انجام دهد. پس با همۀ اين مشكلات بايد اقدامي كرد.

۲) درمان مشكل اعتياد مجازي (ديدن تصاوير مستهجن):

اگر هنوز هم به دیدن تصاویر و فیلم های مستهجن عادت دارید نکات زیر را با دقت مطالعه کنید.
توجه: ممكن است اين موارد درنظر بعضي ساده جلوه كند، ولي هنگام عمل روشن مي شود كه اثر معجزه آسايي دارد.
* ازدواج در نخستين فرصت: ازدواج، تاثير قابل توجهي در مبارزه بااين انحراف جنسي دارد.
* اجتناب ازتحريكات مصنوعي: مانند رمان هاي عشقي، فيلم ها و عكس هاي شهوت انگيز.
* داشتن برنامه فشرده و تمام وقت: براي تمام شبانه روز خود، برنامه تنظيم كنند، به طوري كه وقت بيكار و بدون برنامه نداشته باشند. تفريح و ورزش را هم حتما در برنامه داشته باشيد.
* بايد عادتي جانشين عادتي گردد: روانشناسان مي گويند: براي ترك يك “عادت بد” حتمابايد سراغ “عادت خوب” رفت و آن را جانشين عادت بد نمود.
* پرهيز از مطلق تنهايي: هرگز تنها نباشيد. تنهايي، محيط كاملا مناسبي براي پرورش ميكروب اين اعتياد است.
* تلقين و تقويت اراده: “تلقين” نيز در مبارزه با اين عادت، نقش مهمي را بازي مي كند. به گفته و اعتراف افرادي كه مبتلا به سايت هاي غيراخلاقي بوده اند: نخستين گام در اين راه “اراده وتصميم” است.
* پرهيز كامل از منحرفين: از معاشرت و همنشيني با افراد منحرف و مبتلا به اين عادت، درهمه أوقات، بايد دوري جست.(۳)

– نكتۀ نهايي:

براي قطع كردن أعمال گناه سعي كنيد با مشغوليت پر نشاطي كه براي خود ايجاد مي كنيد، به يكباره از آن دست بشوييد و نگذاريد حتي دقايقي شيطان به سمت شما بيايد؛ روي پاي خود محكم بايستيد و نفس عميق بكشيد و بارها با خود تكرار كنيد كه “مي توانم”. با ورزش و مشغوليت هاي صحيح در تن و فكر خود خستگي ايجاد كنيد تا فضاي خالي براي جولان شيطان وجود نداشته باشد.
ضمناً براي جلوگيري از مشكلات زندگي به مقولۀ ازدواج بيشتر فكر كنيد. صحبتي با والدين داشته باشيد تا مقدمات ازدواج برايتان ايجاد شود.
از دوست مذهبي خود هم كمك بگيريد و بگوييد شما را تنها نگذارد. دوستان در اين امر مي توانند نقش بسزايي داشته باشند.

پي نوشت ها:
۱. بقره (۲) آيه ۲۲۲.
۲. علامه مجلسي، بحار الانوار، ج ۶۴۳، ص ۲۳۶، مؤسسه الوفاء، بيروت، ۱۴۰۴ ه.ق.
۳. مكارم شيرازي، مشكلات جنسي جوانان، ص۱۵۱، نسل جوان؛ چاپ۳۳، قم۱۳۷۶ش.

سوال سیتی

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

با توجه به حجم سوالات، به سوالات تکراری پاسخ داده نمی شود لطفا در سایت «سرچ» کنید.

1 نظر
  1. حامد می گوید

    سلام
    من حامد هستم. خواهش می کنم روی حرف من یک کمی مکث کنید. شاید جمله ساده ای باشد اما بسیار کلیدی و مهم است. برای ترک عادتهای بد بجای مقابله خیلی جدی با آن عادت بد باید عادتهای خوبمان را افزایش دهیم. مثلا عادت به ورزش و نماز و قران. عادت به راستگویی. عادت به کمک در سفره انداختن و جمع کردن. عادت به نگه داشتن چشم از هر چیز اضافی. دلیلی ندارد من به مردم خیره بشوم. عادت به کم خوری. روزه اول و آخر و وسط ماه. شاید فکر کنید دارم چرت و پرت می گم ولی کسانی که از عادتهای بدشون می نالند خدا وکیلی ی بررسی بکنند ببینند آیا همین چند عادت خوب که خیلی هم ساده هستند را دارند؟ نکته فوق العاده کلیدی تری هم دارم. یکی از دلایل انجام کارهای تکراری و خسته کننده یا همان عادتهای بد عامل اضطراب هست. بزرگترین عامل اضطراب که شاید عامل بسیاری از بدبختیهای ما باشد یک چیز است: ترس از نداشتن. ترس از نداشتن هوش و استعداد. نداشتن مدرک.نداشتن پول نداشتن زیبایی نداشتن جذابیت و محبوبیت برای پدر و مادر و دوستان و جامعه. همه اینها تحت عنوان فقر در قران آمده است. ترس از فقر به طور وحشتناکی باعث رفتارهای تکراری و عادتهای بد می شود. اگر با نداشته هایمان کنار بیاییم خداوند داشته هایی به ما خواهد داد که دیگران ندارند.