راههای تشویق دانشآموزان به نماز در مدارس
راههای تشویق دانشآموزان به نماز در مدارس
صفحه ریحانه مربوط به زنان سایت KHAMENEI.IR در اینستاگرام مطلبی با عنوان راههای تشویق دانشآموزان به نماز در مدارس را منتشر کرد.
راههای تشویق دانشآموزان به نماز در مدرسه
از آن جایی که دانشآموزان ساعتهای زیادی از روز را در مدرسه میگذرانند، شما به عنوان مدیران و دبیران، نسبت به این ساعتها و زمان مفیدی که دانشآموزان در بهترین سن خود در کنار شما میگذرانند، مسئولاید. ما در این یادداشت به چند نکته پیرامون مسئولیتهای دینی شما نسبت به دانشآموزان و به خصوص ایجاد علاقه آنها به “نماز” اشاره کردهایم
حضور معلمان در نماز جماعت
یکی از راههای جذب دانشآموزان به نماز، این است که همه معلمان و حتی مدیر مدرسه را هنگام ادای فریضه نماز ببینند. دبیران و مدیر مدرسه به عنوان الگوی دانشآموزان باید در مراسم نماز شرکت کنند.
ایجاد کردن شرایط نماز در مدارس
شما در مدرسه، باید شرایط نماز خواندن را برای دانشآموزان فراهم کنید. وضو گرفتن با آب سرد در فصل سرما برای دانشآموزان بسیار دشوار است. برای بچهها آب گرم فراهم کنید. زمان ناهار و نماز را همزمان قرار ندهید. ممکن است کودکان و نوجوانان تحمل گرسنگی را نداشته باشند و ناهار را بر نماز ترجیح دهند یا اینکه بخواهند با دوستانشان ناهار بخورند. همچنین مکان مناسب میتواند دانشآموز را به شرکت در مراسم نماز مدرسه ترغیب کند. پس نمازخانه مدرسه را همواره تمیز و خوشبو نگه دارید و از رنگهای آرامشبخش استفاده کنید.
انتخاب معلم پرورشی مناسب
معلم پرورشی جوان، خوشرو و خوشخلق که همواره مرتب و پاکیزه است و در برقراری ارتباطات مثبت و سازنده با دانش آموزان موفق است، میتواند از فاکتورهای اساسی جذب بچهها به نماز و فرائض دینی باشد.
اجباری نبودن نماز جماعت
هیچگاه با تهدید و ابزارهایی مانند نمره، دانشآموزان را به نماز تشویق نکنید که ممکن است تاثیر عکس داشته باشد. همواره یادتان باشد پیامبر اسلام هرگز کسی را به نماز وادار نکردند.
تقسیم مسئولیت
مسئولیتهای مربوط به برگزاری نماز جماعت در مدرسه را بین دانشآموزان تقسیم کنید؛ طوری که همه دانشآموزان به صورت چرخشی این وظایف را انجام دهند. معمولا دانشآموزان به برعهده گرفتن مسئولیت و انجام مسئولیتهای محوله علاقه دارند.
شما هم اگر تجربه و نظری دارید در بخش نظرات بنویسید