وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

خواص به در طب سنتی

خواص به در طب سنتی

تنه آن قهو هاي بوده و در اكثر نقاط اروپا ، نواحي مديترانه ، آسيا و آفريقاي شمالي مي رويد .

برگهاي آن پوشيده از كرك و صاف است . گلهاي آن درشت ، برنگ سفيد و يا صورتي و داراي پنج گلبرگ مي باشد . ميوه رسيده زردرنگ ، گرد و يا بشكل گلابي است و در سطح آن پوشيده از كرك بوده و دريا طعمي مطبوع ، شيرين و يا كمي ترش است .
تركيبات شيميايي:در ۱۰۰ گرم ميوه به مواد زير مواد زير وجود است :

آب                           ۸۳ گرم

مواد قندي                  ۱۰ گرم

مواد نشاسته اي           ۵ گرم

كلسيم                     ۱۰ ميلي گرم

فسفر                       ۱۷ ميلي گرم

آهن                       ۰/۸ ميلي گرم

پتاسيم                  ۱۹۵ ميلي گرم

سديم                    ۵ ميلي گرم

ويتامين آ               ۴۰ واحد

ويتامين ث            ۱۵ ميلي گرم

ويتامين ب ۱         ۰/۰۲ ميلي گرم

ويتامين ب ۲        ۰/۰۳ ميلي گرم

ويتامين ب ۳       ۰/۲ ميلي گرم
خواص داروئي ميوه به :از نظر طب قديم ايران به شيرين كيم گرم و تر و ترش و سرد و خشك است . روغن به سرد ، تر و قابض و به دانه سرد و تر است .

۱)به تقويت كنده قلب است .

۲)ادرار آور است.

۳)نرم كننده سينه است .

۴)مقوي معده و دستگاه هاضمه است .

۵)قابض است .

۶)خونريزي را بند مي آرود .

۷)به ترش مسهل است .

۸)به ترش براي تنگي نفس مفيد است .

۹)به ترش استفراغ را بند مي آورد .

۱۰)اسهال هاي ساده و اسهال خوني را درمان مي كند .

۱۱)به بهترين و مفيد ترين ميوه براي مسلولين است .

۱۲)خونريزي از رحم را متوقف مي كند .

۱۳)اثر مفيد روي بواسير درد .

۱۴)براي هضم غذا مفيد است .

خواص به دانه

۱- لعاب به دانه را روي زخم ها و سوختگي ها بگذاريد تا باعث شفاي سريع آنها شود .

۲-ضد تب است .

۳-اسهال خوني و ساده را درمان مي كند .

۴- براي درمان جراحات گلو موثر است .

۵-سرفه را برطرف مي كند .

۶- براي درمان تورم هاي داخلي بدن مفيد است .

۷-براي التيام ترك پوست دست وبدن ، نوك پستان ، لب و بواسير لعاب به دانه را روي موضع بماليد .

۸-براي درمان خشكي زبان و دهان مفيد است .

۹-آفتاب زدگي را با ماليدن لعاب به دانه بر روي پوست درمان كنيد .

۱۰-جويدن به دانه براي تقويت نيروي جنسي مفيد است .

خواص  دم كرده گل و شكوفه به 

۱-سردرد را برطرف مي كند.

۲- مقوي معده است .

۳-سينه را صاف و تقويت مي كند.

۴-سرفه كودكان را برطرف مي سازد .

۵-براي درمان بي خوابي دم كرده گل را با آّب بهار نارنج مخلوط كرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشيد .

خواص روغن به

۱)براي برطرف كردن زنگ زدن در گوش مفيد است

۲)سرگيجه را برطف مي كند

۳)براي مداواي زخم هاي دهان مفيد است .

۴)خونريزي ريوي را درمان مي كند .

۵)اسهال مزمن را برطرف مي كند.

۶)دوست كبد است و روم كبد را رفع مي كند .

۷)زخم روده ها را درمان مي كند .

خواص برگ وشاخه هاي به

۱)جوشانده برگ درخت به ورم چشم را مداوا مي كند .

۲)زخم ها را با جوشانده برگ به بشوئيد .

۳)قابض است .

۴)ضماد برگ درخت به براي ورم چشم مفيد است .
طرز استفاده:۱) شيره به : ۵۰ گرم به را خرد كرده با ۵۰ گرم عسل يا شكر مخلوط كنيد و در يك ليتر آب جوش بريزيد و آنرا روي چراغ گذاشته تا بجوشد و حجم آن به نصف تقليل يابد .

۲) شراب به : ۵۰ رگم به خورد شده را در يك ليتر شراب ريخته و بگذاريد دو هفته بماند و سپس از آن استفاده كنيد .

۳)جوشانده دانه به : ۳۰ گرم به دانه را در يك ليتر آب جوش ريخته و آنقدر بجوشانيد تا بصورت ژله در آيد .

۴)جوشانده برگ درخت به : ۳۰گرم برگ درخت به را در يك ليتر آبجوش ريخته و مدت چند دقيقه بجوشانيد .

۵)دم كرده گل به : ۳۰ گرم گل به را در يك ليتر آبجوش ريخته و بمدت پنج دقيقه بگذاريد تا دم بكشد .

۶)لوسيون پوست به : ايو لوسيون براي از بين بردن چين و چروكهاي پوست از هر كرم ديگري موثر تر است .

۷)روغن به : به را تكه تكه كرده و بپزيد سپس آب آنرا بگيريد و با دو برابر وزن آن روغن زيتون مخلوط كرده و آنقدر بجوشانيد تا تمام آب آن بخار شود و فقط روغن باقي بماند البته قدت كنيد كه روغن نسوزد .
مضرات :خوردن به بصورت خام خوب نيست و مضر مي باشد زيرا به خام رگهاي بدن را مسدود مي سازد و چون گرم است براي كسانيكه گرم مزاجند خوب نيست .

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

آدرس ایمیل شما به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.