وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

خواص باقلا در طب سنتی

خواص باقلا در طب سنتی

كليات گياه شناسي

باقلا گياهي است علفي و يكساله كه ارتفاع آن تا ۸۰ سانتيمتر مي رسد . برگهاي آن متناوب و مركب است كه داراي برگچه هايي بشكل تخم مرغ مي باشد . گلهاي باقلا درشت و سفيد كه داراي لكه هاي سياه و يا بنفش است . ميوه آن كه همان باقلا است داراي غلافي پوشيده از كرك بطول تقريبا ۱۲ سانتيمتر است .در هر غلاف تعدادي دانه قرار درد . گل و شاخه گلدار ، ميوه و تخم باقلا مصارف طبي دارند .
تركيبات شيميايي:در صد گرم دانه باقلا سبز و خام مواد زير موجود است :

آب                             ۷۲ گرم

پروتئين                      ۸/۴  گرم

مواد چرب                   ۰/۴ گرم     

نشاسته                   ۱۵/۸ گرم

كلسيم                    ۲۸ ميلي گرم

فسفر                     ۱۵۵ ميلي گرم

آهن                       ۲/۲ ميلي گرم

سديم                  ۴۰ ميلي گرم

پتاسيم                ۴۷۰ ميلي گرم

ويتامين آ             ۲۲۰ ميلي گرم

ويتامين ب ۱         ۰/۳ ميلي گرم

ويتامين ب ۲          ۰/۱۸ ميلي گرم

ويتامين ب ۳         ۱/۵ ميلي گرم

ويتامين ث           ۳۰ ميلي گرم

ارسنيك             ۰/۰۲ ميلي گرم

ضمنا باقلا داراي ماده اي بنام فيتين Phytine مي باشد كه بسيار مغذي است و تقويت كننده بدن است . اين ماده كلسيم بدن را تامين مي كند باقلا غذاي خوبي است براي دوران نقاهت .
خواص داروئي:باقلا از نظر طب قديم  ايران سرد و تر است و گل آن گرم مي باشد

۱)دم كرده گل باقلا ضد تشنج و ادرار آور است .

۲)دم كرده گل باقلا سنگ كليه را دفع مي كند و براي قولنج هاي كليوي مفيد است.

۳)جوشانده باقلا براي ورم مثانه مفيد است.

۴)جوشانده باقلا اثر خوبي در رفع رماتيسم درد .

۵)از جوشانده باقلا براي درمان نقرس استفاده كنيد.

۷)باقلا را اگر با آب سركه و آب بپزيد و با پوست بخوريد اسهال مزمن را درمان مي كند.

۸)براي رفع گرفتگي صدا در باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط كنيد و بخوريد .

۹) براي رفع كوفتگي و روم پستان ، در باقلا را با آب جو مخلوط كرده و با سركه و نعناع بپزيد و ضمادي را كه بدست مي آيد روي ورم و كوفتگي قرار دهيد .

۱۰)ضماد در باقلا را با شنبليله و عسل براي نرم كردن دمل و ورم بناگوش و زير چشم مفيد است.

۱۱)جوشانده باقلا شكم روشهاي مزمن را برطرف مي كند.

۱۲)ضماد باقلا جوش و كورك را مي رساند و چرك را خارج مي كند.

۱۳)براي درمان تكرر ادرار از جوشانده ريشه باقلا استفاده كنيد.

۱۴)جوشانده سر شاخه هاي باقلا مستي مشروبات الكلي را برطرف مي كند.

۱۵)براي رفع التهاب و درد نوك انگشتان و ناخن بايد يك مشت برگ باقلا را با نيم ليتر آب جوشانيد و بگذاريد كمي سرد شود و انگشتان خود را بمدت دو ساعت در آن قرار دهيد تا برطرف شود.

۱۶)نان خوشمزه بمقدر ۲% در باقلا بآن اضافه كنيد.
طرز استفاده:به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه نماييد
مضرات :باقلا در بعضي از اشخاص توليد نفخ و سنگيني سر و معده مي كند براي جلوگيري از اين عوارض بايد ابتدا باقلا را پوست كنده و بجوشانيد و آب آنرا دور بريزيد . سپس بان مقدري آب اضافه كرده و بعد از پختن با روغن بادام و ادويه گرم مانند درچين و فلفل بخوريد .

مصرف باقلاي تازه ممكن است توليد مسموميت و حساسيت شديد بكند كه گاهي موجب مرگ مي شود بنابراين بايد در خوردن باقلاي تازه و خام احتياط كنيد . معمولا اشخاصي كه به باقلاي تازه حساسيت دارند فاقد يك آنزيم مخصوص هستند.

 

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

آدرس ایمیل شما به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.