حكم جوشاندن جو چيست
حكم جوشاندن جو چيست
فهرست این نوشتار:
سوال: در برخي از نسخه هاي طبي آمده كه جو را در آب بجوشانند، آيا اين كار اشكال دارد و باعث حرام شدن آن مي شود؟
جواب:
مجرد جوشيدن سبب حرام شدن آن نيست[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][1]. آنچه حرام است فقاع است كه از آب جو مي گيرند و به نحوي خاص مي جوشانند. بر همين اساس اگر جو به روش فقاع بجوش آيد در اين فرض استفاده از آن حرام و نجس است.
دو نكته مهم در رابطه با بحث:
در رساله توضيح المسائل چنين آمده است:1- « فقاع: [مسئله] ١١٥- فقاع كه از جو گرفته مىشود و به آن آبجو مىگويند، نجس است. ولى آبى كه به دستور طبيب از جو مىگيرند و به آن ماءالشعير مىگويند، پاك مىباشد»[2].
2-«– كم شدن دو سوم آب انگور: [مسئله]٢٠٢ آب انگورى كه جوش آمده، پيش از آنكه ثلثان شود، يعنى دو قسمت آن كم شود و يك قسمت آن بماند، نجس نيست ولى خوردن آن حرام است. ولى اگر ثابتشود كه مست كننده است، حرام و نجس مىباشد و فقط به سركه شدن پاك و حلال مىشود.
٢٠٣ اگر مثلا در يك خوشه غوره يك دانه يا دو دانه انگور باشد،چنانچه به آبى كه از آن خوشه گرفته مىشود آبغوره بگويند و اثرى از شيرينى در آن نباشد و بجوشد، پاك و خوردن آن حلال است.
٢٠٤ چيزى كه معلوم نيست غوره است يا انگور، اگر جوش بيايد، حرام نمى شود[3].
……………………………..
[1]- استفتاء سايت هدانا از دفتر آيت الله خامنه اي.
- [2 و 3]- توضيح المسائل امام خميني.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی
مشروبات الکی که از جو گرفته می شود [آبجو]
پرسش : آیا آبجو و ماء الشعیر حکم واحد دارند یعنی خوردنشان حرام است؟
پاسخ : مشروب الکلى که از جو گرفته مىشود و به آن «آبجو» مىگویند حرام و از جهت نجاست مانند شراب است، ولى آبى که براى خواصّ طبّى از جو مىگیرند و به آن «ماء الشّعیر» مىگویند و ابداً مسکر نیست، پاک و حلال است.
ذکر عنوان آبجو به صورت مستقل در نجاسات [آبجو]
پرسش : چرا در رساله آبجو به صورت مستقل و جدا از مایعات مسکر ذکر شده است؟
پاسخ : بخاطر اینکه سکر کمتری دارد و در روایات نیز جدا آمده است.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی مکارم شیرازی.
لينك كوتاه مطلب: https://hadana.ir/?p=18963
*- ضمنا شما می توانید از اینجا مشترک خبرنامه سایت شوید و جدید ترین مطالب را دریافت کنید.
براى مسح رطوبتى در كف دست نمانده باشد
حكم استفاده از لاك ناخن در وضو و غسل
اتصال رطوبت مسح با آب صورت در وضو
ريختن آبي خارج از وضو روي دست و صورت
هنگام وضو قطرات آب روي پا بچكد
كليد: حكم جوشاندن جو چيست حكم جوشاندن جو چيست حكم جوشاندن جو چيست حكم جوشاندن جو چيست حكم جوشاندن جو چيست حكم جوشاندن جو چيست حكم جوشاندن جو چيست آيا جوشيدن جو اشكال دارد آيا جوشيدن جو اشكال دارد آيا جوشيدن جو اشكال دارد آيا جوشيدن جو اشكال دارد آيا جوشيدن جو اشكال دارد آيا جوشيدن جو اشكال دارد آيا جوشيدن جو اشكال دارد آيا جوشيدن جو اشكال دارد حكم جوشيدن جو در غذا چيست آيا خوردن آن جايز است وحكم حكم جوشيدن جو در غذا چيست آيا خوردن آن جايز است وحكم حكم جوشيدن جو در غذا چيست آيا خوردن آن جايز است وحكم حكم جوشيدن جو در غذا چيست آيا خوردن آن جايز است وحكم حكم جوشيدن جو در غذا چيست آيا خوردن آن جايز است وحكم[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]