وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

شنیدن آیات قرآن چه تاثیرى بر عثمان بن مظعون گذاشت

0

شنیدن آیات قرآن چه تاثیرى بر عثمان بن مظعون گذاشت

پرسش : شنیدن آیات قرآن چه تاثیرى بر عثمان بن مظعون گذاشت؟

پاسخ اجمالی:

عثمان بن مظعون مى گويد: من در آغاز، اسلام را به صورت ظاهرى پذيرفته بودم. تا اين كه روزى که در خدمت پیامبر بودم، این آیه بر پیامبر نازل شد: «إِنَّ اللهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِى الْقُرْبَى وَيَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنكَرِ وَالْبَغْىِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ». هنگامى كه پيامبر(ص) اين آيه را تا به آخر براى من خواند محتواى عالى آن بر دل من چنان اثر گذاشت كه در همان ساعت، اسلام در اعماق جان من فرو نشست. 

پاسخ تفصیلی:

عثمان بن مظعون یکى از صحابه معروف پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) است مى گوید:

من در آغاز اسلامرا به صورت ظاهرى پذیرفته بودم نه با قلب و دل؛ دلیل آن هم این بود که پیامبر(صلى الله علیه وآله) کراراً به من پیشنهاد اسلام کرد و من هم از روى حیاءپذیرفتم.
این وضع همچنان ادامه یافت تا این که روزى خدمتش بودم دیدم سخت در فکر فرو رفته است، ناگهان چشم خود را به طرف آسمان دوخت، گویى پیامى را دریافت مى دارد، وقتى به حال عادى بازگشت از ماجرا پرسیدم، فرمود:

هنگامى که با شما سخن مى گفتم ناگهان جبرئیل بر من نازل شد، و این آیه را براى من آورد:

«اِنَّ اللهَ یَاْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالاِحْسَانِ وَاِیتَاءِ ذِى الْقُرْبَى وَیَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنکَرِ وَالْبَغْىِ یَعِظُکُمْ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ»؛

(خداوند به عدل و احسان فرمان مى دهد و [همچنین] به بخشش به نزدیکان؛ و از فحشا و منکر و ستم نهى مى کند؛ خداوند به شما اندرز مى دهد، شاید متذکّر شوید).(1)

هنگامى که پیامبر(صلى الله علیه وآله) این آیه ر ا تا به آخر براى من خواند محتواى عالى آن بر دل من چنان اثر گذاشت که در همان ساعت، اسلام در اعماق جان من فرو نشست. به سراغ ابوطالب عموى پیامبر(صلى الله علیه وآله) رفتم، و جریان را به او خبردادم گفت:

«اى طایفه قریش! از محمد(صلى الله علیه وآله) پیروى کنید که هدایت خواهید شد؛ زیرا او شما را جز به فضایل اخلاقى دعوت نمى کند).(2)، (3)
پی نوشت:
(1). سوره نحل، آيه 90.
(2). مجمع البيان، ذيل آيه 90 سوره نحل.
(3). گردآوري از کتاب: پيام قرآن‏، آيت الله العظمى ناصر مكارم شيرازى، دار الكتب الاسلاميه‏، تهران‏، 1386 ه. ش‏، ج 8، ص 92.

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

با توجه به حجم سوالات، به سوالات تکراری پاسخ داده نمی شود لطفا در سایت «سرچ» کنید.