معنی مجزی بودن عمل به رساله توضیح المسائل چیست

معنی مجزی بودن عمل به رساله توضیح المسائل چیست
حضرت آیت الله مکارم شیرازی
معنی مجزی بودن عمل به رساله عملیه [fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][راه های شناخت اعلم ]
پرسش : آیا تصریح به جواز عمل به رساله که معمولا در ابتداى رساله ها نوشته مى شود به معناى نفى دیگران است؟ و آیا مردم نسبت به مرجعى که ناشناخته مانده چون قدرت بیان نداشته است مسئول هستند؟
پاسخ : تصریح به جواز عمل به رساله، دلیل بر نفى دیگران نیست، بلکه ممکن است دیگرا هم در شرایط مساوى و هر دو یا هر چند نفر جایزالتّقلید باشند. آرى اگر کسى در اوّل رساله خود بنویسد عمل به این رساله متعیّن است و عمل به غیر آن جایز نیست مفهومش نفى دیگران است در حالى که هرگز ندیده ایم احدى در مقدمه رساله چنین چیزى بنویسد.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی مکارم شیرازی
ویژه نامه و بخش احکام جامع سایت هدانا
ویژه نامه احکام تقلید و بلوغ[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]