ماليدن روغن به بدن در حال احرام

ماليدن روغن به بدن در حال احرام
فهرست این نوشتار:
12- روغن ماليدن
دوازدهم- [محرمات احرام]روغن ماليدن به بدن.
413- ماليدن روغن به بدن اگرچه بوى خوش در آن نباشد، بنابر احوط[1] بلكه اقوى، حرام است.
[1] ( 1). آية اللَّه خامنه اى: ماليدن روغن به اعضاى بدن و موى سر، در حال احرام جايز نيست چه از قبيل كِرِم كه براى زينت زدهمىشود و چه غير آن و چه معطر باشد يا نباشد.
414- استعمال روغنِ داراى بوى خوش، پيش از احرام، اگر اثرش تا وقت احرام باقى مىماند، جايز نيست.[1] 415- خوردن روغن اگر در آن بوى خوش- مثل زعفران- نباشد، مانع ندارد.
[1] ( 2). آية اللَّه بهجت: در صورت ارتكاب و در صورت امكان تأخير احرام، تا زمان زوال بوى خوش، لازم است.( مناسك شيخ، ص 24).
آية اللَّه خويى: فتواى معظّم له به دست نيامد.
آيةاللَّه سيستانى: ولى اگر در آن عطر نباشد بلكه خودش خوشبو باشد اشكال ندارد.
416- ماليدن روغن اگر از روى اضطرار و احتياج باشد، مانعى ندارد.[1]
[1] ( 3). آية اللَّه سيستانى: محرم مىتواند روغنى كه بوى خوشى ندارد براى مداوا استعمال كند و جايز است در حال ضرورت استعمال روغنى كه خوشبو است يا بوى خوش در آن است.
2
2/ 416- استفاده از كرمهاى مختلف- نرم كننده، ضد آفتاب، تميز كننده و برطرف كننده خشكى لب و تاولهاى پا و كرم نرم كننده دست و صورت و بدون بو و الكل- در حال احرام جايز است يا خير؟[1]
[1] ( 4). آية اللَّه خامنه اى: جايز نيست.
آية اللَّه سيستانى: جايز نيست مگر در موارد ضرورت.
آية اللَّه مكارم: ماليدن هر نوع روغن و كرم به بدن خواه معطر باشد يا نه، براى محرم جايز نيست ولى ماليدن انواع پمادهاى طبى بر بدن براى معالجه و درمان مانعى ندارد.
آية اللَّه صافى: جايز نيست هر چند در آن بوى خوش نباشد ولى در حال اضطرار و ناچارى جايز است و در اين حال چنانچه بوى خوش در آن باشد، كفاره آن يك گوسفند است هرچند از روى اضطرار بوده والله العالم.
آية اللَّه نورى: در فرض سؤال كه بو ندارد جايز است.
ماليدن روغن كفّاره ندارد
417- اگر در روغن بوى خوش نباشد، در ماليدن آن كفّاره نيست.[1]
[1] ( 1). آيات عظام: تبريزى، خويى و سيستانى: كفاره روغن مالى در صورتى كه از روى علم و عمد باشد،( آيةاللَّه تبريزى: چه بوى خوش در آن باشد يا نباشد.) و يك گوسفند است و اگر از روى نادانى باشد، كفّارهاش اطعام يك فقير است بنابر احتياط در هر دو مورد.
آية اللَّه مكارم: احتياطاً يك گوسفند است.
418- اگر در روغن بوى خوش باشد، كفاره آن[1] يك گوسفند است اگرچه از روى اضطرار[2] باشد.
[1] ( 2). آية اللَّه خامنهاى: بنابر احتياط، كفاره ماليدن روغن خوشبو به بدن، يك گوسفند است، و در موردروغنهاى غير خوشبو، سير كردن يك فقير است، اگرچه عدم وجوب كفاره در هر دو مورد بعيد نيست.
آية اللَّه فاضل: اگر در روغن بوى خوش باشد كفّاره خوردن آن بنابر اقوى يك گوسفند است و در غير مصرفِ خوردن هم احتياطاً كفّاره را بدهد.
آية اللَّه نورى: كفاره ماليدن روغن به بدن، يك گوسفند است، اگرچه از روى اضطرار باشد.
[2] ( 3). آية اللَّه بهجت، آية اللَّه تبريزى: كفّارهاش يك گوسفند است حتى در صورت ضرورت، علىالأحوط.
آية اللَّه فاضل: در حال اضطرار كفّاره ثابت نيست.
منبع: سایت هدانا برگرفته از مناسك حج با حواشى و مطابق با فتاوای دوازده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: خامنه ای، سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، وحید خراسانی، بهجت،فاضل ، خویی، گلپایگانی، تبریزی.