وضو مستحب

وضو مستحب
فهرست این نوشتار:
در روایات سفارش شده است که مومن دائم الوضو باشد یعنی همواره سعی کند وضو بگیرد و کارها را با وضو و یاد خدا انجام دهد.
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][وضو در چه مواردی مستحب است؟]
مسأله 322 مستحب ّ است انسان برای نماز میت و زیارت اهل قبور و رفتن به مسجد و حرم امامان علیهم السلام (1) وضو بگیرد و هم چنین برای همراه داشتن قرآن و خواندن و نوشتن آن و نیز برای مس ّ حاشیه قرآن و برای خوابیدن، وضو گرفتن مستحب ّ است و نیز مستحب ّ است کسی که وضو دارد دوباره وضو بگیرد و اگر برای یکی از این کارها وضو بگیرد هر کاری را که باید با وضو انجام داد، میتواند به جا آورد مثلًا میتواند با آن وضو نماز بخواند.
(1) (زنجانی:) حرم معصومین علیهم السلام..
(مکارم:) مسأله وضو گرفتن در چند جا مستحب ّ است: برای خواندن قرآن، برای نماز میّت و برای دعا و مانند آن و نیز مستحب ّ است کسی که وضو دارد برای خواندن نماز، تجدید وضو کند و هر گاه به قصد یکی از این کارها وضو بگیرد تمام کارهایی را که مشروط به وضو است میتواند انجام دهد.
(سیستانی:) مسأله مستحب است کسی که وضو دارد برای هر نماز دوباره وضو بگیرد و بعضی از فقهاء فرمودهاند مستحب است انسان برای نماز میت و زیارت اهل قبور و رفتن به مسجد و حرم امامان علیهم السلام و برای همراه داشتن قرآن و خواندن و نوشتن آن و مس ّ حاشیه قرآن و برای خوابیدن وضو بگیرد ولی مستحب بودن وضو در این موارد ثابت نیست بلی اگر به احتمال مستحب بودنش وضو بگیرد وضویش صحیح است و هر کاری که باید با وضو انجام داد، میتواند به جا آورد مثلًا میتواند با آن وضو نماز بخواند.
- توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت،فاضل، اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی
حکم وضو گرفتن با آب گرم [مستحبات و مکروهات وضو ]
پرسش : وضو گرفتن با آب گرم چه حکمی دارد؟
پاسخ : جایز است و کراهتی ندارد.
حکم استحباب دائم الوضو بودن [مستحبات و مکروهات وضو ]
پرسش : دائم الوضو بودن چه حکمی دارد؟
پاسخ : مستحب است انسان براى اینکه با طهارت باشد وضو بگیرد، خواه نزدیک وقت نماز باشد یا نه و با آن وضو، مىتواند نماز بخواند.
مسواک دندان عاریه ای [مستحبات و مکروهات وضو ]
پرسش : استحباب مسواک زدن قبل از وضو شامل شخصی که دندانهای عاریه ای دارد نیز می شود.
پاسخ : بلی استحباب دارد و دندان های عاریه بیش از دندان طبیعی نیاز به رسیدگی دارد.
موارد استحباب وضو گرفتن [مستحبات و مکروهات وضو ]
پرسش : وضو گرفتن برای چه اموری استحباب دارد؟
پاسخ : وضو گرفتن در چند جا مستحب است: براى خواندن قرآن، براى نماز میّت و براى دعا و مانند آن و نیز مستحب است کسى که وضو دارد براى خواندن نماز، تجدید وضو کند و هرگاه به قصد یکى از این کارها وضو بگیرد تمام کارهایى را که مشروط به وضو است مىتواند انجام دهد.
استفاده از آبی که با نور آفتاب گرم شده [مستحبات و مکروهات وضو ]
پرسش : آیا استفاده از آبى که با نور آفتاب گرم شده، مطلقاً کراهت دارد؟ یعنى اگر سرد شود، یا با آب سردى مخلوط گردد، و خنک شود، آیا استفاده از آن براى وضو یا غسل یا آشامیدن، کراهت دارد؟
پاسخ : ظاهر روایات این است که کراهت تا زمانى است که حرارت آب وجود دارد.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی مکارم شیرازی
لینک کوتاه مطلب: http://goo.gl/QWGdEJ
*- ضمنا شما می توانید از اینجا مشترک خبرنامه سایت شوید و جدید ترین مطالب را دریافت کنید.
- شستن صورت در وضو با دست چپ
- چند بار شستن دست و صورت در وضو
- نحوه شستن دستها در وضو
- محل مسح سر و مقدار مسح در وضو
- مسح پا چگونه است
- وضوی ارتماسی
- دعای وضو
- وضو با آب نجس و مضاف
- آب وضو مباح باشد
- وضو گرفتن با آب غصبی
- شرایط ظرف آب وضو
- پاک بودن اعضای وضو
کلید: وضو مستحب وضو مستحب وضو مستحب وضو مستحب وضو مستحب وضو مستحب وضو مستحب وضو مستحب وضو مستحب[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]