صحبت خدا با پیامبر در معراج بدون مانع

صحبت خدا با پیامبر در معراج بدون مانع
آيا پيامبر(ص) در معراج بدون هيچ مانعى با خداوند صحبت كردند؟
اگر منظور از سخن گفتن بىواسطه اين است كه در باب سخن گفتن ميان پيامبر و خداوند هيچ كس واسطه نبود اين كه در مورد همگان صادق است هر كس با خداوند سخن مىگويد خداوند مخاطب مستقيم اوست.
خدايى كه از رگ گردن به ما نزديكتر است، وقتى در نماز خطاب به حضرتش عرض مىكنيم اياك نعبد و اياك نستعين مسلماً ضمير خطاب دلالت بر سخن گفتن در محضر حضرت پروردگار است. و اگر منظور اين است كه در سخن گفتن پيامبر در معراج با حضرت حق گفتگويى بسيار نزديك و بدون حضور هيچ موجودى صورت گرفته است. به عبارت ديگر همچون سخن گفتن دو دوست صميمى بدون هيچ فرد بيگانه.
آرى به تحقيق عالىترين مصداق قُرب و نزديكى در محضر حضرت حق ماجراى قرب پيامبر ختمى مرتب (ص) در ماجراى معراج با حضرت پروردگار بوده است كه قران از آن به فكان قاب قوسين او ادنى سپس نزديك آمد و نزديكتر شد تا فاصلهاش به قدر (طول) او (انتهاى) كمان يا نزديكتر شد(1)).
تعبير مىنمايد. كه البته اين گونه قرب در حدّ درك ما انسانهاى عادى نمىباشد. آن مرتبه به حدى است كه ديگر جبرئيل هم همراه پيامبر (ص) نبود و پيامبر (ص) بدون وساطت جبرئيل با خدا سخن گفت.
(1) نجم، آيهى 9 /پرسمان