وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

بهائيت چه ديني است

0

بهائيت چه ديني است

بهائيت چه ديني است /

بهائيت

بهائيت چگونه دينى است؟ تاريخچه و عقايد آن را توضيح دهيد.

بهائى گرى فرقه اى منشعب از بابى گرى است. بنيانگذار آن ميرزا حسينعلى نورى معروف به بهاءاللّه است. او در سال 1233 در تهران به دنيا آمد و در شمار نخستين گروندگان باب و مبلّغان او قرار گرفت. پس از اعدام باب ميرزا يحيى (معروف به صبح ازل) ادعاى جانشينى باب را كرد و چون در آن زمان بيش از نوزده سال نداشت برادرش ميرزا حسينعلى (بهاءاللّه ) زمام كارها را در دست گرفت.

در سال 1268 بابيان به ناصرالدين شاه تيراندازى كردند و چون شواهدى بر نقش حسينعلى در اين كار وجود داشت، در پى دستگيرى و اعدام او برآمدند.

او به سفارت روس پناه برد، سفير و دولت روس از او حمايت كردند و به اين وسيله از مرگ نجات يافت. او سپس به بغداد رفت و در نامه اى به سفير روس از وى و دولت روس قدردانى كرد. در بغداد كنسول دولت انگليس و نماينده دولت فرانسه با او ملاقات كرد و حمايت دولت هاى خود را به او ابلاغ كرده و تابعيت انگلستان و فرانسه را به او پيشنهاد نمودند. ميرزا يحيى (صبح ازل) نيز مخفيانه به بغداد رفت.

در اين هنگام بغداد، كربلا و نجف مركز اصلى فعاليت بابيان شد و در پى اختلاف بر سر ادعاى «موعود بيان» يا «من يُظهِرُهُ اللّه » آدمكشى هاى شديدى بين بابيان رواج يافت. نزاع بين حسينعلى و ميرزايحيى بر سر اين ادعا موجب افتراق بابيان به دو فرقه بهائيه (پيروان حسينعلى) و ازليه (پيروان ميرزايحيى) شد.

گفته شده است كه در پى اين منازعات ميرزا يحيى برادرش بهاءاللّه را مسموم كرد و بر اثر آن بهاءاللّه تا پايان عمر به رعشه دست مبتلا بود.

ميرزا حسينعلى پس از اعلام «من يُظهِرُهُ اللهى» خويش ادعاى الوهيت و ربوبيت نمود. او خود را «خداى خدايان، آفريدگار جهان، خداى تنهاى زندانى، معبود حقيقى»، «رب مايُرى و مالا يُرى» ناميد. پيروانش نيز پس از مرگ وى قبر او را قبله خويش گرفتند.

او افزون بر ادعاى ربوبيت، شريعت جديد آورد و كتاب «اقدس» را نگاشت. بهائيان آن را «ناسخ جميع صحائف» مى دانند. او كتاب هاى ديگرى نيز نوشته است كه پر از اغلاط املايى و انشائى است. مهمترين كتاب او «ايقان» است كه به خاطر وجود اغلاط بسيار در زمان حياتش مورد تصحيح و تجديد نظر قرار گرفت.

فرقه هاى بابى و بهائى:

بعد از اعدام سيد على محمد، بابيت به سه فرقه تقسيم شد و بعد از مرگ بهاءاللّه ، نزاعى بين دو برادر (عباس افندى و محمد على) به وجود آمد و به تبع آن دو فرقه ديگر افزوده شد، در نتيجه مجموعا پنج فرقه شدند:

1. ازليه (به رهبرى ميرزا يحيى نورى، صبح ازل )،

2. بهائيه (به رهبرى ميرزا حسين على، بهاءاللّه )،

3. بابيه خالص (فقط رهبرى سيد على محمد باب را قبول دارند )،

4. بابيه بهائيه عباسيه (قبول رهبرى عبدالبهاء عباس افندى )

5. ناقضون (اتباع ميرزا محمد على، برادر عبدالبهاء )1.

عقايد بهائيت:

چندى از عقايد و احكام بهائيت عبارت است از:

1. با ظهور سيد على محمد باب اسلام پايان گرفته و اينك دين جديد ظهور كرده و مردم بايد همگى بهايى شوند2.

2. پنهان كردن دين (تقيه) ضرورى است.

3. روزه نوزده روز است، قبل از عيد شروع و به عيد نوروز ختم مى شود.

4. نماز جماعت باطل است مگر در نماز ميت.

5. قبله مرقد بهاءاللّه در شهر عكا است.

6. حج براى مردان واجب است و بر زنان واجب نيست. «حج» در خانه اى كه بهاء در آن اقامت داشته، يا در خانه اى كه سيدعلى محمد باب در شيراز در آن سكنى داشته است به جا آورده مى شود.

7. اعياد عبارت است از:

– عيد ولادت باب، اول محرم.

– عيد ولايت بهاء، دوم محرم.

– عيد اعلان دعوت باب، پنجم جمادى.

– عيد نوروز3،

8. نماز پنج تكبير دارد و در دو وقت خوانده مى شود: يكى هنگام تولد و ديگرى هنگام مرگ.

عبادتگاه ها طبق وصيت بهاء بايد از نه مناره و يك گنبد تشكيل بشود. اين عبادتگاه ها در فرانكفورتِ آلمان، سيدنى در استراليا، كامپالا در اوگاندا، ليميت در شيكاگو، پاناماسيتى در پاناما و دهلى نو در هندوستان است4.

همچنين در فروع تعاليم بهائيت به احكامى برمى خوريم كه بعضى از آنها عبارت است از:

– ازدواج با محارم غير از زن پدر، حلال مى باشد. (يعنى با حكم بر حرمت ازدواج با زن پدر، ازدواج با خواهر و دختر و عمه و خاله و ديگران حلال مى گردد! )

– معاملات ربوى آزاد و حلال است.

– تمام اشياء حتى خون، سگ، خوك، بول و… پاك است.

– حجاب زنان ملغى مى باشد.

– دخالت در سياست ممنوع مى باشد.

در بررسى عقايد، احكام و تاريخ بهائيت به روشنى معلوم مى گردد كه استعمار براساس برنامه و طرح از پيش تعيين شده اى، به مرور و در مراحل مختلف، به منسوخ اعلام نمودن دين اسلام و نفى و انكار نبوت، امامت، معاد و تعاليم و قوانين و احكام مقدس و نورانى قرآن پرداخته است. آنان ابتدا ادعاى نيابت خاص حضرت حجت(عج )، پس از آن ادعاى مهدويت، سپس ادعاى نبوت و در آخر ادعاى الوهيت و نسخ اسلام مى نمايند!

در پى آن به هدم و نابودى آثار اسلام فرمان مى دهند و به ساختن كعبه جديد! در شيراز اهتمام مى ورزند و با آداب و ادعيه و ذكر و زيارتنامه هاى استعمار ساخته به طواف بر گرد آن مى پردازند! و مطابق با خواست و اهداف استعمار، به رفع حجاب و پوشش زنان فرمان مى دهند و چون همواره از تعاليم و آموزه هاى سياسى اسلام و تشيع رنج برده اند، از اصل ورود و دخالت در سياست را ممنوع اعلام مى نمايند!

بدين ترتيب همه زمينه ها آماده و مهيا مى شود تا مبانى و اركان اعتقادى و ارزش هاى اخلاقى و پايبندى هاى معنوى متزلزل شوند و وحدت و يكپارچگى مسلمانان به تفرقه و تشتت تبديل گردد و از قدرت بى نظير مذهب تشيع و مراكز علم و فقاهت و مراجع و فقها و علماى بيدار و آگاه كه مدافعان راستين اسلام و سنگرهاى مستحكم دفاع از هويت دينى و استقلال و شرف و اعتلا و اقتدار مسلمانان مى باشند، كاسته شود و راه هاى تاخت و تاز و سلطه استعمار خارجى صاف و همواره گردد.

بهائيت در نهايت يكى از بارزترين جريانات حامى صهيونيزم و استعمار غرب و برنده مسابقه خدمت به آمريكا، انگليس و اسرائيل شد و از همين رو همواره مورد پشتيبانى آنها قرار گرفته است. اين جريان براى نابودى ايران با هر دولتى همراه شد تا آنجا كه عباس افندى جانشين حسينعلى بهاء در جنگ جهانى اول جمال پاشا فرمانده ارتش عثمانى را براى حمله به ايران تشويق نمود. سرانجام اين خيانت ها و خوش خدمتى به قشون بريتانيا دريافت لقب «سر» و «نايت هود» از دربار لندن است5.

كتاب هاى بهائى ها عبارتند:

1. الاتقان ؛ 2. اشراقات والبشارات والطرزات ؛ 3. مجموعه الواح مباركه، كه وصاياى بهاء به پسران خود مى باشد ؛

4. كتاب شيخ ؛ 5. الدرر البهية ؛ 6. الحجج البهية ؛ 7. الفرائد ؛ 8. فصل الخطاب 9. اقدس.

برخى نيز برآنند كه اين كتاب ها را به بهاء نسبت داده اند ولى او ننوشته است بلكه پيروان او نوشته و به او نسبت داده اند6.

در كتاب شخصيت و انديشه هاى كاشف الغطاء از دو كتاب ديگر نيز ياد شده است كه عبارتند از:

1. هفت وادى، 2. هيكل.7

سرشت بهائيت، از بدو تأسيس تاكنون، با مخالفت نسبت به اسلام و مسلمانان عجين شده و سران و فعالان اين فرقه، با همه دولت ها و كانون هاى استكبار به ويژه آمريكا و اسرائيل، همسويى و همكارى دارد.

در اين باره اسنادى از ساواك رژيم شاه به دست رسيده كه در ادامه متن كامل ارائه مى گردد8:

امروز ديگر مسلمانان زير دست بهائيان خواهند بود

… ارتباط اعضاى بيت العدل اعظم با زعماى كشورهاى مختلف طورى است كه حتى رئيس جمهور آمريكا [ليندون] جانسون مرتب به احباى ايران تبريك مى گويد… خوشبختانه امروز ديگر مسلمانان زير دست بهائيان خواهند بود. چون مسلمانان هميشه عقب افتاده هستند. همچنان كه تمام دولت هاى اسلامى از ساير دول، عقب مانده اند.

سپس آقاى ادب معاون بانك ملى اظهار كرد: تا زمانى كه من در بانك ملى هستم، سعى مى كنم كه افراد مورد نياز بانك را از احبا [بهائيان ]بپذيريم. همچنين تا آنجايى كه برايم مقدور است نسبت به كارمندان مسلمان بانك از نظر تأمين حقوق و پرداخت مزايا و فوق العاده آزار و اذيت بكنم.

(خيلى محرمانه) هرچه بتوانيد ملت اسلام را رنج دهيد!

جلسه اى با شركت 9 نفر از بهائيان ناحيه 15 شيراز در منزل آقاى فرهنگ آزادگان وزير نظر آقاى لقمانى تشكيل شد. بعد از قرائت نامه آقاى ولى اللّه لقمانى… رخن گفت. وى اضافه كرد:… اكنون از آمريكا و لندن صريحا دستور داريم در اين مملكت، مد لباس و يا ساختمان ها و بى حجابى را رونق دهيم كه مسلمان، نقاب از صورت خود بردارد…

در ايران و كشورهاى مسلمان ديگر هر چه بتوانيد با پيروى از مد و تبليغات، ملت اسلام را رنج دهيد تا آنها نگويند امام حسين فاتح دنيا بوده و على، غالب دنيا… اسلحه و مهمات به دست نوجوانان ما در اسرائيل ساخته مى شود. اين مسلمانان آخر به دست بهائيان از بين مى روند و دنياى حضرت بهاءاللّه رونق مى گيرد.

طرفدارى از اسرائيل:

… فعلاً ما طرفدار دولت اسرائيل هستيم و با كشورهاى عربى و اسلامى مخالف مى باشيم.

… اسرائيل حق دارد اعراب را بمب باران كند چون مسلمانان نمى گذارند ما زندگى كنيم و مرتبا به ما نيش مى زنند اين است كه از طرف بيت العدل به محافل روحانى دستور داده شده افرادى كه در ادارات دولتى و پست هاى حساس مشغول كار هستند، در كارهاى مسلمانان كارشكنى كنند و نگذارند مسلمانان پيشرفت كنند.

همان طورى كه 7 سال پيش براى يهوديان دستور رسيده بود كه تمامى زمين ها و مغازه هاى مسلمانان را بخرند و مملكت را تصرف كنند و اقتصاد را به دست بگيرند.

جاسوس در تمام وزارتخانه ها

… ساعت 6:30 بعدازظهر مورخ 1347/3/7 كميسيون نظر نفحات اللّه در محفل شماره 4 واقع در تكيه نواب منزل اسداللّه قدسيان زاده تشكيل شد. عباس اقدسى كه سخنران كميسيون بود اظهار كرد جناب آقاى اسداللّه علم وزير دربار سلطنتى به ما لطف زيادى كرده اند. مخصوصا جناب آقاى اميرعباس هويدا (بهائى و بهائى زاده) انشاءاللّه هر دو نفر كدخداى كوچك بهائيان مى باشند.

گزارشاتى از فعاليت هاى خود به بيت العدل اعظم الهى مرجع بهائيان مى دهند… دولت اسرائيل در جنگ سال 46 و 47 قهرمان جهان شناخته شده ما جامعه بهائيت، فعاليت اين قوم عزيز يهود را ستايش مى كنيم…

پيشرفت و ترقى ما بهائيان اين است كه در هر اداره ايران و تمام وزارتخانه ها يك جاسوس داريم و هفته اى يك بار كه طرح هاى تهيه شده وسيله دولت به عرض شاهنشاه آريامهر مى رسد، گزارشاتى در زمينه طرح به محفل هاى روحانى بهائى مى رسد.

مثلاً در لجنه پيمانكار، كادر بهائيان ايران هر روز گزارش خود را در زمينه ارتش ايران و اين كه چگونه اسلحه به ايران وارد مى شود و چگونه چتربازان را آموزش مى دهند به محفل روحانى بهائيان تسليم مى كنند.

 

1. المدخل الى دراسة الاديان والمذاهب، ج 3، ص 312، العميد عبدالرزاق محمد اسود.

2. شخصيت و انديشه هاى كاشف الغطاء كتاب «الايات البينات» به كوشش احمد بهشتى، ص 109، كانون نشر انديشه اسلامى.

3. المدخل الى دراسة الاديان والمذاهب، العميد عبدالرزاق محمد اسود، ج 3، صص 308 – 311، انتشارات الدار العربية للموسوعات.

4. شخصيت و انديشه هاى كاشف الغطاء، ص 111 و 139، احمد بهشتى.

5. جهت آگاهى بيشتر از رابطه بهائيت و استعمار بنگريد:

الف. بهائيت آن گونه كه هست، جام جم، ش 29، 6 شهريور 1386، ويژه تاريخ معاصر ايام.

ب. فرهنگ پويا (فصلنامه)، ش 7، اسفند 1386.

6. المدخل الى دراسة الاديان والمذاهب، ص 311 و 312.

7. براى آگاهى بيشتر ر.ك :

الف. احمد بهشتى، الايات البينات، شخصيت و انديشه هاى كاشف الغطاء، آيت اللّه العظمى جعفر كاشف الغطاء، نشر انديشه هاى اسلامى ؛

ب. نورالدين چهاردهى، بهائيت چگونه پديد آمد، انتشارات فتحى ؛

پ. محمد محمدى اشتهاردى، ارمغان استعمار، انتشارات نسل جوان ؛

ت. رضا برنجكار، آشنايى با فرق و مذاهب اسلامى، صص 181 – 194 ؛

ث. ابوتراب هدائى، بهائيت دين نيست ؛

ج. تاريخ باب و بهاء، ترجمه حسن فريد گلپايگانى ؛

چ. جمعى از نويسندگان، قائم، پيامبر، خدا، كداميك؟ ؛

ح. فضل اللّه مهتدى، خاطرات صبحى ؛

خ. يوسف فضايى، بابى گرى و بهايى گرى ؛

د. كينياز دالگوركى، باب و بهاء در ايران ؛

ذ. سعيد زاهد زاهدانى، بهائيت در ايران ؛

ر. بهرام افراسيابى، تاريخ جامع بهائيت ؛

ز. على نصرى، بهائيت و تحريف تاريخ ؛

ژ. محمد تقى بن محمد نير ممقانى، گفت و شنود سيد على محمد باب با روحانيون تبريز ؛

س. حسين خراسانى، فجايع بهائيت ؛

ش. على ابيوردى، بز بگير، شرح دزد بگير ؛

8. گزارش ساواك از جلسات بهائيان، جام جم، شماره 6 شهريور 1386، ص 58.

 

 

منبع : هدانا برگرفته از ادیان و مذاهب

حتما بخوانيدویژه نامه دین پژوهی (ادیان و مذاهب)

بهائيت چه ديني است   بهائيت چه ديني است بهائيت چه ديني است بهائيت چه ديني است بهائيت چه ديني است بهائيت چه ديني است بهائيت چه ديني است فرقه بهائیت چیست فرقه بهائيت فرقه بهائیت در ایران فرق بهائیت با اسلام بهائیت عقاید عقیده بهائیت عقائد بهائيت بهاييت چيست حقيقت بهائيت بهائيت چه ديني است بهائيت چه ديني است بهائيت چه ديني است بهائيت چه ديني است بهائيت چه ديني است بهائيت چه ديني است بهائيت چه ديني است

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

با توجه به حجم سوالات، به سوالات تکراری پاسخ داده نمی شود لطفا در سایت «سرچ» کنید.