بررسی تاریخی فرمایش امام خمینی درباره مصدق که مسلمان نبود
بررسی تحقیقی یک ادعای تاریخی درباره امام و مسلمانی مصدق:
آیا امام از «او هم مسلم نبود» پشیمان شدند؟/ جلالالدین فارسی دهه 70 خاطره جعلی را تکذیب کرده بود

امام خمینی مصدق مسلم نبود
تصمیم برخی اعضای شورای شهر تهران برای نامگذاری خیابانی به نام «دکتر مصدق»، مجددا پرونده تاریخی او را در رسانهها باز کرد. مخالفان او به سخنرانی مشهور امام در خرداد60 و جمله معروف «او هم مسلم نبود» استناد میکنند و موافقان او هم به خاطرهای از جلالالدین فارسی که حدود یکسال بعد از آن سخنرانی، سخنانی از امام شنیده که نشان میدهد ایشان از نظر خود درباره مسلمان نبودن مصدق برگشتهاند را مطرح میکنند
«در گفت و گوی من با آقای جلال الدین فارسی، او میگفت حدود یکسال بعد از اینکه امام آن جمله را گفتند به اتفاق اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی به دیدن امام رفتیم. تا اینکه بعد از اتمام جلسه من و آقای شریعتمداری در اتاق ماندیم و گفتم که شما با وجود آنکه این جمله را در مورد مصدق گفتید، در مدرسه کمال که در آن تدریس میکردم، سندی وجود دارد که دکتر محمد مصدق اجازه گرفته است تا از محل وجوهات شرعی به مدرسه کمک کند. امام هم گفتند یکی از علمای اصفهان مطلب را این جور به من رسانده بود و اگر اینگونه است که شما میگویید، من از حرفم برگشتم.»



«زمانی که امام گفتند اینکه در راسشان است اصلا مسلم نبود، من چیزی نگفتم. تا اینکه در ستاد انقلاب فرهنگی آقای علی شریعتمداری این موضوع را مطرح کرد. اتفاقا حسن حبیبی هم بود که مصدقی بود . انتشار کتاب دفاعیات دکتر مصدق در پاریس را از افتخارات خودش میدانست. وقتی آقای شریعتمداری صحبت کرد، کمی در مورد همکاریهای آیتالله کاشانی با دکتر مصدق و کارهای ایشان گفت. امام فرمودند که انشاءالله مسلم بوده است. بعد از ایشان من صحبت کردم و در مورد اسم دکتر مصدق و خانمشان که وجوهاتشان را در دبیرستان کمال پرداخت میکردند توضیح دادم و ذکر کردم که خودم اسم هردوتای آنها را در لیست افراد دیدهام و اتفاقا غیر از من، آن لیست را آقای رجایی و باهنر هم دیدهبودند؛ امام باز فرمودند که انشاءالله مسلم بوده است. البته من استدلال دیگری هم کردم و امام همان حرف را تکرار کردند.»