احکام شرکت در مراسم عزاداری

احکام شرکت در مراسم عزاداری
احکام شرکت در مراسم عزاداری
حضرت آیت الله مکارم شیرازی
سؤال 7. حضور در مجالس عزاى امام حسین(علیه السلام) در محرّم چه حکمى دارد؟ مستحب است یا واجب؟
جواب: حضور در این مجالس مستحب است; ولى اگر مردم به مقدار لازم حاضر نشوند حضور در این مجالس واجب کفایى است.
سؤال 8. شرکت در مراسم عزادارى سالار شهیدان امام حسین(علیه السلام)چه حکمى دارد آیا مى توان گفت واجب کفایى است؟
جواب: آرى در شرایط فعلى چنین است.
سؤال 9. هر سال گروهى از پیروان سایر مذاهب، مایل هستند در مراسم بیدار کننده عزادارى سیّدالشّهد(علیه السلام)شرکت کنند. آیا شرکت آنها جایز است؟
جواب: شرکت آنها مانعى ندارد و حتى نذورات آنها را باید پذیرفت.
سؤال 10. اگر حضور عدّه اى در هیئت، سبب اخلال در امر تعظیم شعائر اسلامى گشته، و باعث هتک حرمت مجالس ائمّه اطهار(علیهم السلام) گردد، آیا براى مسئولین هیئت حق بیرون انداختن و یا حق ممانعت از ورود این افراد محفوظ است ؟
جواب: حتّى الامکان نباید کسى را از هیئت بیرون کرد; شاید تحت تاثیر واقع شود و هدایت گردد. و در صورت ضرورت باید با زبان خوب عذرشان را بخواهند.
سؤال 11. وظیفه ما در برابر مراسم عزادارى و عاشوراى حسینى چیست؟
جواب: بدون شک این مراسم از مهم ترین شعائر اسلامى است که هر سال باید با شکوه تر و با عظمت تر از سال گذشته برگزار شود. حتى در بعضى از شرایط براى حفظ آن از شرّ اجانب ممکن است جنبه وجوب کفایى به خود بگیرد و انجام آن رمز بقاى اسلام و مذهب اهل بیت(علیهم السلام) است.
سؤال 12. آیا حضور کودکان در این مراسم، که گاه توأم با بى نظمى است، شایسته است؟
جواب: به یقین باید کودکان و نوجوانان را از همان سنین پایین به مکتب حسینى(علیه السلام) آشنا ساخت و درس آزادگى، ایمان و شهامت را از همان اوّل به آنها آموخت، حضور آنها لازم است هر چند گاهى عوارض مختصرى داشته باشد.
سؤال 13. اگر شخصى در آشپزخانه اى که غذاى عاشورا و تاسوعاى حسینى را آماده مى کند به قصد خدمت به امام حسین(علیه السلام)بدون هیچ چشم داشتى کار کند و نداند صاحب آشپزخانه براى پخت غذا پول دریافت مى کند یا خیر، آیا این خدمت مورد قبول خدا و امام حسین(علیه السلام)واقع مى شود؟
حال اگر بداند صاحب آنجا براى پخت غذا پول مى گیرد، ولى باز هم قصد کمک کننده، خدمت است و چشم داشتى نداشته باشد، چه حکمى دارد؟
جواب: خدمت او در جاى خود محفوظ است، و به اجر خود مى رسد.
استفتائات آیت الله مکارم شیرازی.
لینک کوتاه مطلب: https://goo.gl/wNvvW8
- حکم شنیدن صدای گریه و ناله زنان در عزاداری
- حکم گل مالی برای عزاداری
- اگر منبری خلاف وحدت شیعه و سنی حرف بزند
- حکم گرفتن پول برای روضه خوانی و مداحی
- باید ها و نباید های مداحی
- اگر نتواند نذر محرم و صفر را انجام دهد
کلید: احکام شرکت در مراسم عزاداری احکام شرکت در مراسم عزاداری احکام شرکت در مراسم عزاداری احکام شرکت در مراسم عزاداری احکام شرکت در مراسم عزاداری احکام شرکت در مراسم عزاداریاحکام شرکت در مراسم عزاداری احکام شرکت در مراسم عزاداری هیئت