زمان نيت روزه مستحبي تا چه موقع است

زمان نيت روزه مستحبي تا چه موقع است
فهرست این نوشتار:
[ وقت نیت روزه مستحبی از اول شب است]
مسأله 1553 وقت نیت روزه مستحبی از اول شب است تا موقعی که (1) به اندازه نیت کردن به مغرب وقت مانده باشد (2) که اگر تا این وقت کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد و نیت روزه مستحبی کند روزه او صحیح است.
(1) (زنجانی:) وقت نیّت روزه مستحبّی تا موقعی است که..
(2) (مکارم:) وقت نیت برای روزه مستحبی در تمام روز نیز ادامه دارد حتی اگر مختصری به مغرب باقی مانده باشد..
(سیستانی:) مسأله کسی که کارهایی که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد، در هر وقت از روز نیّت روزه مستحبّی بکند هر چند فاصله کمی تا مغرب باشد، روزه او صحیح است.
- توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت،فاضل، اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی.
مطابق نظر آيت الله خامنه اي
مطابق نظر آيت الله خامنه اي
زمان نیت
روزههای مستحبی: از اول شب تا موقعی که به اندازهی نیت کردن به مغرب وقت مانده باشد.
روزههای واجب:
۱. واجـب معین، مثل روزهی ماه رمضان
الف) تا قبل از طلوع فجر: صحیح است.
ب) تا قبل از زوال:
از روی عمد: صحیح نیست.
از روی فراموشی یا بی اطلاعی: بنابر احتیاط واجب نیت روزه کند و روزه بگیرد و بعداً نیز روزهی آن روز را قضا نماید.
ج) بعد از زوال: کافی نیست.
۲. واجب غیرمعین، مثلروزهیقضای ماه رمضان
الف) تا قبل از زوال: صحیح است.
ب) بعد از زوال: صحیح نیست. رساله آموزشی.
زمان نيّت روزههاى واجب
52. زمان نيّت روزههاى واجب بهطور عادى چه زمانى است؟
ج) نيّت براى روزه ماه رمضان و نذر معيّن، از اول شب تا اذان صبح و براى روزه غير معيّن (مانند روزه قضا و نذر مطلق)، از اول شب تا ظهر روز بعد است.
زمان نيّت روزهى مستحبّى
53. روزهى مستحبّى را در هر وقت از روز که به فکر روزه بيفتد مىتواند نيّت کند و روزهى او صحيح است، مشروط بر اينکه تا آن لحظه کارى که موجب باطل شدن روزه است از او سر نزده باشد. استفتائات رهبری.

مسأله ۲۱۰۹. كسی كه مبطل روزه انجام نداده، چنانچه در هر وقت از روز نیّت روزه مستحبی بكند، هرچند فاصله كمی تا مغرب باشد، روزه او صحیح است؛ البتّه اگر فرد میداند یا مطمئن است که آفتاب غروب كرده و بخواهد در فاصله بین غروب آفتاب تا مغرب نیّت روزه مستحبی نماید، بنابر احتیاط واجب روزهاش صحیح به حساب نمیآید. رساله توضيح المسائل جامع آيت الله سيستاني .

مسأله 1320ـ وقت نیّت براى روزه مستحبّى در تمام روز نیز ادامه دارد حتّى اگر مختصرى به مغرب باقى مانده باشد و تا آن موقع کارهایى که روزه را باطل مى کند انجام نداده است مى تواند نیّت روزه مستحبّى کند و روزه او صحیح است.
مسأله 1328ـ کسى که براى روزه شخص مرده اى اجیر شده مى تواند روزه مستحبّى براى خودش بگیرد.
مسأله 1329ـ اگر غیر از روزه ماه مبارک روزه دیگرى بر انسان واجب باشد، مثلاً نذر کرده که روز معیّنى را روزه بگیرد، چنانچه عمداً تا اذان صبح نیّت نکند روزه اش باطل است، ولى اگر یادش برود و پیش از ظهر یادش بیاید مى تواند نیّت کند.
رساله توضيح المسائل آيت الله مكارم شيرازي .

مسأله ۱۵۶۱. وقت نيت روزه ماه رمضان از اول شب است تا اذان صبح.
مسأله ۱۵۶۲. وقت نيت روزه مستحبي از اول شب است تا موقعي كه به اندازه نيتكردن، به مغرب وقت مانده باشد كه اگر تا اين وقت كاري كه روزه را باطل ميكند انجام نداده باشد، و نيت روزه مستحبي كند، روزه او صحيح است.
مسأله ۱۵۶۳. كسي كه پيش از اذان صبح بدون نيت روزه خوابيده است، اگر پيش از ظهر بيدار شود و نيت كند، روزه او صحيح است؛ چه روزه واجب باشد چه مستحب، و اگر بعدازظهر بيدار شود، نميتواند نيت روزه واجب نمايد، ولي در واجب مضيق، مثل روزه ماه رمضان احتياط واجب آن است كه رجاءاً نيت روزه بنمايد و آن را تمام كند، و بعد هم قضاي آن را به جا آورد. رساله توضيح المسائل آيت الله صافي گلپايگاني .
كليد: زمان نيت روزه مستحبي تا چه موقع است زمان نيت روزه مستحبي تا چه موقع است زمان نيت روزه مستحبي تا چه موقع است زمان نيت روزه مستحبي تا چه موقع است زمان نيت روزه مستحبي تا چه موقع است زمان نيت روزه مستحبي تا چه موقع است زمان نيت روزه مستحبي تا چه موقع است زمان نيت روزه مستحبي تا چه موقع است زمان نيت روزه مستحبي تا چه موقع است