رها كردن عمره تمتع استحبابى

رها كردن عمره تمتع استحبابى
رها كردن عمره تمتع استحبابى
234- كسى كه عمره تمتّع استحبابى به جا آورده، آيا مىتواند بدون عذر و به دلخواه خود، آن را رها كرده و حج تمتع به جا نياورد؟ و در فرض جواز، آيا انجام طواف نساء نيز لازم است يا نه؟[1]
[1] ( 1). آيت اللَّه بهجت: مانعى ندارد فقط ثواب حج از دستش رفته است و با تقصير از احرام خارج شده و عمرهاش خاتمه پيدا كرده و طواف نساء هم كه از اول لازم نبوده تا فعلًا لازم باشد گرچه احتياط مستحب در آوردن طواف نساء مىباشد.
آيت اللَّه تبريزى: كسى كه به قصد حج تمتّع استحبابى، احرام عمره را بسته است نمىتواند آن را رها كرده و عمره مفرده به دلخواه انجام دهد و حج را ترك كند.
آيتاللَّه خامنه اى: مىتواند رها كند و چيزى بر او نيست و احتياط آن است كه طواف نساء را هم انجام دهد.
آيت اللَّه سيستانى: نمىتواند و بايد حج انجام دهد.
آيت اللَّه صافى: بدون عذر نمىتواند.
آيت اللَّه فاضل: خير حتماً بايد در صورت امكان حج تمتع به جا آورد؛ و به هر صورت اگر حج به جا نياورد، طواف نساء مستحب است نه واجب.
آيت اللَّه مكارم: رها كردن آن اشكال دارد و بايد حج تمتع را به دنبال آن به جا آورد.
آيت اللَّه نورى: لازم است كه حج تمتع را اگر مستطيع است نيز به جا بياورد و رها كردن عمره تمتّع در وسط اعمال اصلًا جايز نيست و بايد به آخر برساند.
منبع: سایت هدانا برگرفته از مناسك حج با حواشى و مطابق با فتاوای دوازده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: خامنه ای، سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، وحید خراسانی، بهجت،فاضل ، خویی، گلپایگانی، تبریزی.