وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

خواص ذرت در طب سنتی

خواص ذرت در طب سنتی

كليات گياه شناسي

ذرت كه بفارسي بلال نيز ناميده مي شود گياهي است يكساله و يك پايه داراي ساقه اي راست كه ارتفاع آن تا چهارمتر مي رسد.

ذرت گياه بومي آمريكاي مركزي و مكزيك است و از آنجا به نقاط ديگر دنيا راه يافته است .

برگهاي ذرت متناوب و دراز مي باشد . گلهاي نر ذرت بصورت خوشه اي بوده كه مركب از سنبل هاي قرمز روشن مي باشد . گلهاي ماده آن از ۲تا ۴ گل تشكيل شده در كنار برگ هاي ذرت قرار درد .

غشايي كه روي بلال را مي پوشاند سبز رنگ و مانند برگ مي باشد . دانه هاي كروي شكل ذرت در اطراف محور مركزي بلال قرار گرفته اند . اين دانه ها برنگ زرد يا قهو ه اي مي باشند .
تركيبات شيميايي:رنگ زرد ذرت مربوط به موادي به نام زئين Zeine و زيازانتين Zeaxanthine مي باشد .

در صد گرم دانه ذرت خام مواد زير موجود است :

انرژي                       ۳۵۰ كالري

آب                           ۱۳ گرم 

پروتئين                     ۹ گرم

چربي                      ۴ گرم

مواد نشاسته اي       ۷۲ گرم

كلسيم                    ۲۲ ميلي گرم

سديم                     ۱ ميلي گرم

پتاسيم                   ۲۸۵ ميلي گرم

فسفر                     ۲۶۵ ميلي گرم

آهن                       ۲ ميلي گرم

ويتامين آ                 ۴۹۰ واحد

ويتامين ب ۱           ۰/۴ ميلي گرم

ويتامين ب ۲            ۰/۱۲ ميلي گرم

ويتامين ب ۳            ۲/۲ ميلي گرم

ارسنيك                  ۳۰ ميلي گرم

كاكل ذرت داراي مواد معدني مختلف و املاح پتاسيم و كلسيم مي باشد .

در صد گرم كاكل ذرت مواد زير موجود است :

گوگرد                        ۲/۸ ميلي گرم

كلر                          ۳/۶ ميلي گرم

فسفر                     ۵/۲ ميلي گرم

سيليسيم               ۴ گرم

آهن                       ۰/۰۶ ميلي گرم

كلسيم                   ۱/۷ ميلي گرم

منيزيم                    ۱/۴ ميلي گرم

سديم                   ۰/۲ ميلي گرم

پتاسيم                 ۲۶/۵ ميلي گرم

همانطور كه در جدول بالا مشاهده مي شود كاكل ذرت داراي مقدر زيادي پتاسيم است وبعلت وجود اين ماده معدني است كه كاكل ذرت ادرار آور است .

خواص داروئي:خواص درماني ذرت

 ذرت داراي ارزش غذايي فراواني است در آن بعلت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابليت تهيه نان را ندارد . بنابراين براي تهيه نان ذرت در آنرا با در ساير غلات مخلوط مي كنند .

ذرت از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است “

۱)پماد ذرت خشك كننده زخم ها مي باشد .

۲)ذرت غذاي خوبي براي پيشگيري سرطان است.

۳)استفاده مداوم از ذرت از كرم خوردگي دندان جلوگيري مي كند .

۴)روغن ذرت كلسترول خون را پائين مي آرود .

۵)روغن ذرت براي درمان اگزما و بيماريهاي پوستي مفيد است.

خواص درماني كاكل ذرت

 كاكل ذرت را قبل از رسيدن كامل ميوه يعني قبل از پژمدره شدن مي چينند و بسرعت خشك مي كنند . كاكل ذرت بعد از خشك شدن رنگ قهوه اي پيدا مي كند .

براي درست كردن دم كرده كاكل ذرت ،‌مقدر ۳۰ گرم از آنرا در يك ليتر آب جوش ريخته و به مدت پنج دقيقه دم مي كنند .

۱-دم كرده كاكل ذرت ادرار آور است و آرام كننده دستگاه ادراري است .

۲-درد و ناراحتي هاي دستگاه ادراري را تسكين مي دهد .

۳-سنگ مثانه ،‌التهاب ،‌ورم مثانه و درد مثانه را از بين مي برد .

۴-كاكل ذرت بطور كلي دستگاه ادراري را تميز مي كند .

بغير از كاكل ذرت از برگ و ريشه وساقه بلال نيز استفاده طبي بعمل ميآيد .

۱)جوشانده ساقه وسط بلال خونريزي از بيني را بند مي آرود.

۲)براي دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهاي بلال استفاده كنيد .

۳)جوشانده ريشه ذرت براي سوزش مجاري ادراري مفيد است .

۴)جوشانده وسط بلال درد شكم و معده را از بين مي برد .

۵)در قديم براي معالجه سوزاك از جوشانده ساقه بلال استفاده مي كردند .
طرز استفاده:به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه نماييد
مضرات :مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

آدرس ایمیل شما به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.