حكم نوشيدن ماء الشعير
نوشيدن ماء الشعير كه خواصّ طبّى دارد و غير از آب جو مى باشد، بدون اشكال است. آب جو با تخمير به وسيله مخمر آب جو تهيه مى شود و ماءالشعر از طريق ديگرى تهيه مى گردد لذا خوردن آب جو حرام است حتى اگر الكل آن را هم از بين ببرند.
حكم نوشيدن ماء الشعير
فهرست این نوشتار:
حكم نوشيدن ماء الشعير
س: نظر به اينكه اغلب ماءالشعيرهاى وارداتى در كارخانجاتى توليد مىشوند كه در همان خط توليد انواع نوشيدنىهاى الكلى و مسكر نيز توليد مىشود آيا مصرف اينگونه ماءالشعيرها از لحاظ شرعى ايراد دارد؟
ج) در صورتى كه يقين به ملاقات ماءالشعير با موضع نجس داشته باشيد، استعمال آن جايز نيست.
س: حكم ماءالشعير بدون الكل كه در خارج تهيه مىشود و در اغلب با مقدار بسيار ناچيزى از الكل مثل 010٪ الكل تهيه شده و مسكر نبودن آن محرز مىباشد چيست؟ اگر مقدار الكل از اين هم كمتر باشد، چه؟ لازم به ذكر است كه الكل موجود در اين نوع آبجو به آن از بيرون تزريق نشده بلكه طى فرايند تخمير خودبخود توليد مىشود و پس از آن تحت فشار از آن خارج شده و درصد ناچيزى كه گفته شد در آن باقى مىماند.
ج) ماءالشعير مذكور پاك و حلال است.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی خامنه ای
حضرت آیت الله مکارم شیرازی
. ماء الشّعير :
در توليد ماء الشّعير بدون الكل دو روش وجود دارد: در يك نوع از ابتدا الكل توليد نمىشود و در نوع ديگر الكل توليد شده را بخار مىكنند. در حالت اوّل اشكالى ندارد. ولى اگر الكل مستكننده توليد شود مايع موجود نجس است بنابر احتياط وبا تبخير الكل نجاست از بين نمىرود و هرگاه شك كنيم نوشابه موجود از كدام روش تهيّه شده، استفاده از آن مانعى ندارد.
مشروبات الکی که از جو گرفته می شود [آبجو]
پرسش : آیا آبجو و ماء الشعیر حکم واحد دارند یعنی خوردنشان حرام است؟
پاسخ : مشروب الکلى که از جو گرفته مىشود و به آن «آبجو» مىگویند حرام و از جهت نجاست مانند شراب است، ولى آبى که براى خواصّ طبّى از جو مىگیرند و به آن «ماء الشّعیر» مىگویند و ابداً مسکر نیست، پاک و حلال است.
دلستر انگور [شراب]
پرسش : خوردن دلستر انگور از لحاظ شرعي اشكال دارد؟
پاسخ : اگر نجوشانند استفاده از آن مانعی ندارد و اگر آن قدر بجوشد که دوقسمت آن بخار شود و یک قسمت بماند، حلال است.
وجود الکل و تبخیر آن در ماء الشعیر [آبجو]
پرسش : یک واحد تولیدى در نظر دارد نسبت به تولید ماء الشعیر از موادّ اوّلیّه عصاره یا پودر وارداتى اقدام نماید. با توجّه به این که در مراحل تهیّه موادّ اوّلیّه فوق، این احتمال وجود دارد که اوّل الکل وجود داشته، و بعداً طىّ مراحلى الکل آن گرفته شده، آیا تولید ماء الشعیر از موادّ فوق جایز مى باشد؟
پاسخ : هرگاه وجود الکل در آن در مراحل اوّلیّه باشد، (به این معنا که نخست مبدّل به یک مایع مست کننده شود، سپس الکل آن را با حرارت یا مانند آن بگیرند) اشکال دارد. و اگر چنین نیست، یا مست کننده بودن آن مشکوک است، مانعى ندارد.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی مکارم شیرازی.
پرسش: نظر جنابعالی در مورد ماء الشعیرهائی که در بازار به فروش می رسد واحیاناً عبارت (بدون الکل) روی آن نوشته شده است چیست؟
پرسش: آبجویی را می توان خورد که روی بطری آن نوشته شده “خالی از الکل است؟
حكم شرعي خوردن موادي با تركيب Sugar alcohol
احکام مسکرات و حكم انواع الكل
حكم الكل ، الکل صنعتى ، الكل دارو و عطر
حكم نوشيدن ماء الشعير حكم نوشيدن ماء الشعير آیا ماء الشعیر واقعا حلال است؟ دلستر حكم انواع خوردني ها و نوشيدني ها ماءالشعیر حرامه؟! نظر مراجع در مورد ماءالشعير خوردن دلستر یا ماء الشعیر در طعم های استوایی و میوه های حكم نوشيدن ماء الشعير حكم نوشيدن ماء الشعير آيا خوردن ماء الشعير اشكال دارد آيا خوردن دلستر اشكال دارد
امتیاز بینندگان:4 ستاره