انجام عمره مفرده بين عمره تمتع و حج

انجام عمره مفرده بين عمره تمتع و حج
فهرست این نوشتار:
انجام عمره مفرده بين عمره تمتع و حج
180- بعد از عمره تمتع و قبل از حج، نبايد عمره مفرده بجا آورده شود؛[1] و اگر بجا آورده شد، صحت عمره مفرده، محل اشكال است؛ ولى براى عمره و حج تمتع، اشكالى ايجاد نمىشود.[2]
[1] ( 5)- آية اللَّه بهجت: اشكال ندارد.
آية اللَّه خامنهاى: بنا بر احتياط.
[2] ( 6)- آية اللَّه تبريزى: عمره مفرده بين عمره تمتع و حج تمتع مشروع نيست مگر اين كه از حرمخارج شود و در ماه ديگر غير از ماهى كه محرم براى عمره تمتع شده با احرام عمره مفرده داخل مكه شود كه در اين صورت عمره مفرده او صحيح است و عمره تمتع او تبديل به عمره مفرده مىشود.
آية اللَّه خويى، آية اللَّه گلپايگانى: فقط فرمودهاند كه بجا آوردن عمره مفرده بين عمره تمتّع و حج تمتع جايز نيست.
آية اللَّه سيستانى: اگر بين عمره تمتع و حج، عمره مفرده بجا آورد، ظاهر اين است كه موجب بطلان عمره تمتّع خواهد شد و لازم است كه آن را اعاده نمايد. ولى اگر تا روز هشتم ذىحجّه در مكّه بماند و قصد حجّ كند عمره مفردهاش تمتّع به حساب مىآيد و مىتواند براى حجّ محرم شود.( مناسك، مسأله 137).
آية اللَّه فاضل: اين در صورتى است كه عمره مفرده را در همان ماهى كه عمره تمتّع انجام داده بجا آورده شود، امّا اگر در ماه ديگر انجام داده، عمره تمتّع او باطل شده و اگر تا هشتم ذىحجّه در مكّه بماند اين عمره مفرده عمره تمتّع محسوب مىشود و حجّ تمتّع او با همين عمره صحيح خواهد بود.
رعايت قصد رجا
181- عمره مفرده بعد از عمره تمتع نيز، با كمتر از يك ماه فاصله، بايد بهقصد رجا انجام شود.[1]
[1] ( 1). جهت تفصيل اين مسأله به ذيل مسأله 2/ 184 مراجعه شود.
منبع: سایت هدانا برگرفته از مناسك حج با حواشى و مطابق با فتاوای دوازده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: خامنه ای، سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، وحید خراسانی، بهجت،فاضل ، خویی، گلپایگانی، تبریزی.
ویژه نامه احکام جامع سایت هدانا