احكام ورود حائض به حرم امام و امامزاده
پرسش . حكم رفتن زن حائض به حرم امامان (علیهم السلام) چيست؟
احكام ورود حائض به حرم امام و امامزاده
فهرست این نوشتار:
احكام ورود حائض به حرم امام و امامزاده
حرم امامان (علیهم السلام)
پرسش 132 . حكم رفتن زن حائض به حرم امامان (علیهم السلام) چيست؟
همه مراجع (به جز بهجت، صافى و وحيد): عبور از حرم مطهر امام معصوم براى زن حائض اشكال ندارد؛ ولى بنابر احتياط واجب نبايد در آنجا توقف كند.
آيه اللّه بهجت: جايز نيست زن حائض به حرم امام معصوم وارد شود (هر چند از يك در وارد و از در ديگر خارج شود).آيه اللّه صافى: احتياط واجب آن است كه زن حائض به حرم امام معصوم وارد نشود (هر چند از يك در وارد و از در ديگر خارج شود).[3]
آيه اللّه وحيد: توقف در حرم امام معصوم براى زن حائض جايز نيست و احتياط واجب آن است كه از يك در وارد و از در ديگر خارج شود.[4]
تبصره . مقصود از حرم امام(ع) كه توقف زن حائض در آنجا ممنوع است، همان محدوده اى است كه ضريح امام(ع) در آنجا قرار دارد. بنابراين حياط، صحن و خانه هاى اطراف حرم را شامل نمى شود.
رواق هاى حرم
پرسش 133 . آيا زن حائض مى تواند بى آنكه داخل حرم شود، به رواق هاى اطراف ضريح مطهر امام معصوم (علیه السلام) برود؟
همه مراجع (به جز بهجت): آرى، اشكال ندارد ولى احتياط مستحب (بهتر) آن است كه در آنجا نيز توقف نكند.[5]
آيه اللّه بهجت: بنابر احتياط واجب جايز نيست.[6]
تبصره . حكم ياد شده در صورتى است كه رواق هاى حرم، مسجد نباشد.
حرم امامزادگان
پرسش 134 . آيا ورود زن حائض به داخل حرم امام زادگان مانند حرم حضرت معصومه (علیهاالسلام) جايز است؟
همه مراجع: آرى جايز است.[7]
تبصره . اگر در موردى ورود به حرم باعث هتك و بى حرمتى شود، جايز نيست.
- [1]. توضيح المسائل مراجع، م 355 و دفتر: خامنه اى.
- [2]. توضيح المسائل مراجع، م 355
- [3]. توضيح المسائل مراجع، م 355
- [4]. توضيح المسائل، م 361
- [5]. امام، سيستانى، مكارم، فاضل و نورى، تعليقات على العروه، احكام الحائض، السادس؛ صافى، هداية العباد، ج 1، م 181 و 245؛ تبريزى و وحيد، منهاج الصالحين، غسل الجنابه، الفصل الثانى، الخامس و احكام الحيض، م 227 و دفتر: خامنه اى.
- [6]. بهجت، وسيلة النجاة، ج 1، م 186 و 267 و دفتر آيه الله فاضل.
- [7]. العروة الوثقى، ج 1، احكام الحيض، السادس؛ امام، استفتائات، ج 1، غسل حيض، س 174؛ خامنه اى، اجوبه الاستفتائات، س 222؛ تبريزى، استفتائات، س 255 فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 169؛ بهجت، احكام دختران و بانوان، ص 84 و دفتر: نورى، صافى، وحيد، سيستانى و مكارم.
- منبع: سایت هدانا برگرفته از پرسمان /احكام بانوان.
س 424: در رساله های عملیه آمده است که جایز نیست شخص جنب و حائض داخل حرم ائمه(علیهم السلام) شوند. خواهشمند است توضیح بفرمایید که منظور از حرم، همان زیر گنبد است یا این که شامل همه ساختمان های ملحق به آن هم می شود؟
ج: مراد از حرم همان زير گنبد مبارک و جايى است که به آن حرم و مشهد شريف گفته مىشود، ولى ساختمانهاى ملحق به آن و شبستان ها حکم حرم را ندارند و ورود جنب و حائض به آنجاها اشکال ندارد، مگر جاهايى که عنوان مسجد را داشته باشد.
س 222: آیا جایز است زنی که در حال حیض و یا نفاس است داخل حرم امام زادگان(علیهمالسلام) شود؟
ج: جايز است. اجوبه الاستفتائات.
س: مىخواستم بدانم حكم زنى كه حايض است و براى زيارت به مشهد مقدس رفته به چه نحو است؟ آيا مىتواند به زيارت بارگاه امام رضا (عليه السلام) برود يا نه؟
ج) بنابر احتياط واجب در حرم آن حضرت (عليه السلام) يعنى زير گنبد و اطراف ضريح مطهر، نمىتواند توقف نمايد ولى توقف در رواقها و قسمتهاى متّصل به حرم آن حضرت (عليه السلام) اگر مسجد نباشد، مانعى ندارد.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی خامنه ای.
. كارهايى كه بر حائض حرام است : 1. تمام عبادتهايى كه شرط صحّت آن وضو يا غسل يا تيمّم است. 2. كارهايى كه بر جنب حرام است. 3. آميزش جنسى و نزديكى كردن به هنگام عادت، هم بر زن حرام است و هم براى مرد. 4. طلاق دادن زن درحالت حيض باطل و بىاثر است.
. زيارت امام زاده براى حايض : زيارت امامزادگان مانعى ندارد ولى نبايد وارد بخشهايى شود كه مسجد است.
. زيارت ائمّه : براى حائض : احتياط واجب آن است كه در حرم امامان توقّف نكند، ولى رفتن به رواقهاى اطراف ضريح مطهّر امامان: مانعى ندارد، امّا وارد حرم (محوطه اطراف ضريح) نشود.
رساله عملیه واحکام > احکام ویژه ( 600 مسئله كثير الابتلاء)
سؤال 97: آیا زن حائض مى تواند به رواقهاى اطراف ضریح مطهّر امام رضا(علیه السلام)داخل شود، هرچند قبر مطهّر را ببیند و به ضریح نزدیک باشد؟
جواب : مانعى ندارد، ولى وارد حرم نشود.
سؤال 98:پس از مدّتها به قصد زیارت حضرت معصومه(علیها السلام) به شهر مقدّس قم سفر کردم; ولى متأسّفانه در اثناء راه عادت شدم. آیا با این وضعیّت مى توانم به حرم مطهّر آن حضرت مشرّف شوم؟ به طور کلّى تشّرف به حرم امامزادگان در این حالت چه حکمى دارد؟
جواب : تشرّف به حرم امامزادگان اشکالى ندارد، ولى بهتر آن است که تنها به رواقها اکتفا کنند و وارد محوطه اصلى، که ضریح در آن است، نشوند. البتّه قسمتهائى که به عنوان مسجد معروف است از این حکم مستثنى است.
سؤال 99: بطور کلّى ورود به چه قسمتهایى از حرم مطهّر معصومین «سلام الله علیهم اجمعین»براى جنب و حائض حرام است؟ آیا حتّى وارد شدن به رواقها، حیاتها و سایر مکانهاى وابسته به حرم حرام است، یا محدوده ممنوعه قسمت خاصّى از حرم است؟
جواب : محدوده ممنوعه فقط قسمتى است که ضریح در آن است و اطراف آن.
سؤال 100: آیا حضور زنان حائض و جُنب در حسینیّه ها به هنگام عزادارى و رفتن به گلزار شهداء و قرائت فاتحه بر مزار پاک آن عزیزان سفر کرده و شرکت در جلسات قرآن جایز است؟
جواب : اشکالى ندارد; ولى آیات سجده را نخوانند.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی مکارم شیرازی.
پرسش: برای خانمهایی که عذر شرعی دارند تا چه حدی می توانند به ضریح ائمه (علیهم السلام) نزدیک شوند ؟
ورود حائض به حسينيه و مكان هاي مذهبي [نمازخانه، گلزار شهدا، ملحقات مسجد، مسجد جمكران و …]
چه كارهايي بر زن حائض مستحب است
چه كارهايي بر زن حائض مكروه است
چه كارهايي بر زن حائض حرام است
چند سال بدون غسل حيض روزه گرفتن
اگر غسل كند وقت براي سحري باقي نمي ماند
مصادف شدن غسل حيض با اذان صبح
كليد: احكام ورود حائض به حرم امام و امامزاده احكام ورود حائض به حرم امام و امامزاده احكام ورود حائض به حرم امام و امامزاده احكام ورود حائض به حرم امام و امامزاده احكام ورود حائض به حرم امام و امامزاده احكام ورود حائض به حرم امام و امامزاده احكام ورود حائض به حرم امام و امامزاده احكام ورود حائض به حرم امام و امامزاده احكام ورود حائض به حرم امام و امامزاده احكام ورود حائض به حرم امام و امامزاده احكام ورود حائض به حرم امام و امامزاده حکم زن حائض در زیارتگاه های ائمه اطهار(ع) و امام زادگان چیست حد ورود حائض و جنب به حرم امام رضا (علیه
این احکام ورودب حرم درهنگام حیض به کدوم ایات قران استنادمیشه؟
سلام علیکم
در روایات اشاره شده است.
قرآن کریم اطاعت از رسول گرامی اسلام و اهل البیت ع را بر ما واجب کرده است.
وفقکم الله لکل الخیر