شک در رکوع یا سجده

شک در رکوع یا سجده
اگر بعد از رکوع یا سجود شک کند]
مسأله 1170 اگر بعد از رکوع یا سجود شک کند که کارهای واجب آن مانند ذکر و آرام بودن بدن را انجام داده یا نه، باید به شک خود اعتنا نکند.
(مکارم:) مسأله هر گاه بعد از رکوع یا سجود بداند ذکر واجب را گفته امّا نمی داند با شرایط و به طور صحیح انجام داده یا نه، به شک ّ خود اعتنا نکند.
[اگر در حالی که به سجده می رود]
مسأله 1171 اگر در حالی که به سجده می رود شک کند که رکوع کرده یا نه (1)، یا شک کند که بعد از رکوع ایستاده یا نه، به شک خود اعتنا نکند (2).
(1) (خوئی، تبریزی، زنجانی، نوری:) لازم است برگشته و بایستد و رکوع را به جا آورد و اگر شک کند که بعد از رکوع ایستاده یا نه، (تبریزی: باید) به شک خود اعتنا نکند.
(بهجت:) بنا بر احتیاط باید برگردد و رکوع را انجام دهد و اگر شک کند که بعد از رکوع ایستاده یا نه باید آن را بنا بر احتیاط انجام دهد.
(مکارم:) احتیاط واجب آن است که برگردد و به جا آورد. [پایان مسأله]
(2) (سیستانی:) باید به شک خود اعتنا نکند.
- توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت،فاضل، اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی.
لینک کوتاه مطلب: http://goo.gl/RqROiG
*- ضمنا شما می توانید از اینجا مشترک خبرنامه سایت شوید و جدید ترین مطالب را دریافت کنید.
- شک هایی که نباید به آنها اعتنا کرد
- اگر در نماز شک باطل کننده پیش آید
- شک هایی که نماز را باطل می کند
- کشیدن دست به صورت پس از قنوت نماز
- شکستن نماز برای خواندن اذان و اقامه
- شکستن نماز واجب چه حکمی دارد
کلید: شک در رکوع یا سجده شک در رکوع یا سجده شک در رکوع یا سجده شک در رکوع یا سجده شک در رکوع یا سجده شک در رکوع یا سجده شک در رکوع یا سجده شک در رکوع یا سجده شکیات نماز شک در نماز