حکم گره زدن لباس احرام

حکم گره زدن لباس احرام
گره زدن لباس احرام
299- گره زدن لباس احرام، اشكال ندارد[1] ولى بنابر احتياط واجب،[2] لنگ را به گردن گره نزند؛و اگر از روى جهل يا نسيان گره زد، احتياط آن است كه فوراً باز كند، و احرامش صحيح و كفّاره ندارد.
[1] ( 5). آيات عظام بهجت، تبريزى، خويى، سيستانى: احوط اين است كه آزار( لنگ) خويش را به گردن خود بلكه مطلقا گره نزند، ولو بعض آن را به بعض ديگر. و با چيزى مانند سنجاق نيز آن را به هم وصل نكند. و احوط اين است كه ردا نيز گره زده نشود، ولى فرو كردن سوزن يا سنجاق در آن عيبى ندارد
آية الله صافى، آية الله گلپايگانى: سنجاق زدن و گره زدن حوله احرام و سنگ گذاشتن بين دو طرف حوله، به نحوى كه حوله به صورت يقه پيراهن در آيد جايز نيست، و نيز نبايد پارچه احرام را چاك داده و مانند پيراهن بپوشد، بلى قرار دادن سنگ كوچك، در جامه احرام براى آن كه آن را سنگين كرده، و ردا را حفظ نمايد مانعى ندارد.
[2] ( 6). آية اللَّه خامنه اى: بستن لنگ به گردن جايز نيست ولى گره زدن لباس احرام يا گذاشتن سنگ يا چيز ديگر در ميان آن و بستن با نخ( چنانچه براى بستن جلوى رداء معمول است) اشكال ندارد و همچنين بستن با سنجاق.
منبع: سایت هدانا برگرفته از مناسك حج با حواشى و مطابق با فتاوای دوازده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: خامنه ای، سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، وحید خراسانی، بهجت،فاضل ، خویی، گلپایگانی، تبریزی.
ویژه نامه احکام جامع سایت هدانا