اگر حج خود را باطل کند چگونه باید از احرام خارج شود

اگر حج خود را باطل کند چگونه باید از احرام خارج شود
فساد حج و نحوه خروج از احرام
352- جماع در عمره تمتع مفسد نيست[1] ولى كسى كه حج خود را با جماع فاسد نموده، با اتمام حج فاسد شده از احرام خارج مىشود؛ و گرنه در احرام باقى مىماند؛[2] اما كسى كه حج او به سبب ترك وقوفين فاسد شده، بايد با همان احرام حج، عمره مفرده انجام دهد و از احرام خارج شود؛ و اگر بدون انجام عمره به محل خود بازگشته، در احرام باقى است و براى خروج از احرام، بايد عمره مفرده انجام دهد.[3]
[1] ( 1)- آية اللَّه بهجت: به حاشيه مسأله 348 مراجعه شود.
آية اللَّه تبريزى: نزديكى با زن در عمره تمتع بنابر اظهر مُفسد عمره نيست، ولى موجب كفّاره مىشود، اگرچه احتياط در اعاده عمره است در صورت امكان و اعاده حج در سال آينده اگر اعاده عمره ممكن نباشد.
آية اللَّه مكارم: هرچند عمداً باشد و اگر از روى سهو و يا غفلت و فراموشى يا ندانستن مسأله باشد، نه حج باطل مىشود و نه عمره و نه كفّاره دارد.
[2] ( 2)- آية اللَّه سيستانى: اگر حج خود را باطل كند احرامش باطل مىشود.
آيةاللَّه مكارم: يادر بعضىاز مواردكه وظيفه او تبديل به عمره مفرده است، عمره مفرده را به پايان برساند.
[3] ( 3)- آية اللَّه تبريزى: آنچه در متن آمده بنابر احتياط واجب ترك نشود.
آية اللَّه سيستانى: طواف و سعى حج بجاى عمره او كافى است پس بايد تقصير كند و طواف نساء انجام دهد و اگر رفتن براى او مشكل است نايب بگيرد.
آية اللَّه مكارم: و اگر شخصاً نمىتواند به مكه برود نايب بگيرد.
منبع: سایت هدانا برگرفته از مناسك حج با حواشى و مطابق با فتاوای دوازده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: خامنه ای، سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، وحید خراسانی، بهجت،فاضل ، خویی، گلپایگانی، تبریزی.