وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

داروهای گیاهی محرک معده ، مقوی معده و اشتها آور

داروهای گیاهی محرک معده ، مقوی معده و اشتها آور

داروهای محرک معده ، مقوی معده و اشتها آور             Appetizer ,Stomachic and Tonic Drugs
  نسخه هاي مركب                      نسخه هاي تك دارويي
  نسخه هاي مركبنسخه شماره ۱- داروی محرک معده

میوه رازیانه                       یک قسمت

زیره سیاه                        یک قسمت

تخم گشنیز                      یک قسمت

میوه انیسون                   یک قسمت

زیره سبز                         یک قسمت

طرز تهیه و مقدر مصرف :

یک قاشق غذا خوری از مخلوط فوق را که قبلا کوبیده و نرم شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته ۲۰ دقیقه باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده ظهر و شام بعد از غذا میل کنید .

 

نسخه شماره ۲- داروی مقوی معده

میوه انیسون                                    یک قسمت

میوه شوید                                      یک قسمت

میوه رازیانه                                     یک قسمت

میوه زیره سیاه                                یک قسمت

برگ نعناع خشک شده                     یک قسمت

طرز تهیه و مقدر مصرف :

یک قاشق غذا خوری ااز مخلوط فوق را که قبلا کوبیده و نرم شده باشد  در یک لیوان آب جوش ریخته ۲۰ دقیقه باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده ظهر وشام بعد از غذا میل کنید .

 

نسخه شماره ۳- داروی مقوی معده

افسنطین                                         ۲۰۰ گرم

قنطوریون صغیر                                   ۲۰۰ گرم

شبدر آبی                                         ۵۰ گرم

ریشه ژانسیان                                    ۵۰ گرم

طرز تهیه و مقدر مصرف :

مقدر دو قاشق غذا خوری از مخلوط فوق را که قبلا کوبیده و رنم شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته مدت ۳۰ دقیقه باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده صبح وش ب نیم ساعت قبل از غذا میل کنید .

 

نسخه شماره ۴- دارو جهت ناراحتی معده همراه با درد

نعناع                                                ۲۰ گرم

بابونه                                                ۱۰ گرم

بادرنجبويه                                         ۱۰ گرم

انیسون                                           ۵ گرم

طرز تهیه و مقدر مصرف :

مقدر یک قاشق غذا خوری از مخلوط فوق را که قبلا کوبیده و نرم شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته ۲۰ دقیقه باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید .

 

نسخه شماره ۵-داروی اشتها آور

برگ شبدر یا یونجه                               یک قسمت

گیاه قنطوریون                                      یک قسمت

افسنطین                                           یک قسمت

طرز تهیه و مقدر مصرف :

مقدر یک قاشق غذا خوری از مخلوط فوق را که قبلا خرد شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته مدت ۳۰ دققیه باقی بگذارید تا دم بکشد سپس  آنرا صاف كرده و روزی دو بار هر بار یک فنجان نیم ساعت قبل از غذا میل بکنید .

 

نسخه شماره۶- داروی ضد کمبود شیره معده

گیاه افسنطین                                   دو قسمت

دانه زیره                                          دو قسمت

گل بابونه                                         دو قسمت

برگ نعناع                                        چهار قسمت

طرز تهیه و مقدر مصرف :

مقدر یک قاشق غذا خوری از مخلوط فوق را که قبلا خرد شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت ۲۰ دقیقه باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده روزی دو بار هر بار یک فنجان نیم ساعت قبل از غذا میل کنید .

 

نسخه شماره ۷- داروی جهت التیام زخم معده

بابونه                                         ۳۰ گرم

زیره                                           ۱۰ گرم

نعناع                                           ۳ گرم

سنا                                            ۳ گرم

طرز تهیه و مقدر مصرف :

داروهای فوق را که قبلا کوبیده شده باشد با هم مخلوط كرده و در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت ۲۰ دقیقه باقی بگذارید ا دم بکشد . سپس آنرا صاف كرده روزی سه مرتبه هر دفعه یک فنجان نیم ساعت بعد از غذا میل کنید .

 

نسخه شماره ۸- دارو های ضد کمبود شیره معده

گیاه افسنطین                                دو قسمت

دانه زیره                                        دو قسمت

گل بابونه                                     دو قسمت

برگ نعناع                                    چهار قسمت

طرز تهیه و مقدر مصرف :

مقدر یک قاشق غذا خوری از مخلوط فوق را که قبلا خر شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته مدت ۳۰ دقیقه باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده روزی دو بار هر بار یک فنجان نیم ساعت قبل از غذا میل کنید .

 

نسخه شماره ۹- داروی جهت التیام زخم معده

بابونه                                             ۳۰ گرم

زیره                                               ۱۰ گرم

نعناع                                             ۳ گرم

سنا                                              ۳ گرم

طرز تهیه و مقدر مصرف :

داروهای فوق را که قبلا کوبیده شده باشد را با هم مخلوط كرده و در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت ۲۰ دقیقه باقی بگذارید تا دم بکشد . سپس آنرا صاف كرده روزی سه رمتبه هر دفعه یک فنجان نیم ساعت بعد از غذا میل کنید .

 

نسخه شماره ۱۰- داروی اشتهاآور

برگ یونجه                                   ۸ قسمت

بابا آدم                                        ۲قسمت

درچین                                        ۱ قسمت

شیرین بیان                                 ۱قسمت

طرز تهیه و مقدر مصرف :

یک قاشق ذا خوری از مخلوط فوق را که قبلا خرد شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته مدت ۳۰ دققیه باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده روزی ۲ بار هر دفعه یک فنجان نیم ساعت قبل از غذا میل کنید .

 

نسخه شماره ۱۱- داروی دل درد همراه با اسهال

پوست بلوط                                 ۲۰ گرم

نعناع                                          ۱۰ گرم

بابونه                                         ۱۰ گرم

طرز تهیه و مقدر مصرف :

یک قاشق غذا خوری از مخلوط فوق را که قبلا خرد شده باش در یک لیوان آب جوش ریخته مدت ۳۰ دقیقه باقی بگذارید تا دم بکشد  سپس آنرا صاف كرده روزی ۳ بار هر دفعه یک فنجان نیم ساعت قبل از غذا میل کنید
  نسخه هاي تك دارويينسخه شماره ۱-                         دارو : پوست درچین ( Cinnamomum zeylanicm )

مقدر مصرف : ۰/۵ تا ۱۰ گرم

طرز تهیه :  مقدر  فوق را که قبلا کوبیده شده باشد  در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده  روزی سه بار هر بار یک فنجان نیم ساعت قبل از غذا   میل کنید .

نسخه شماره ۲-                         دارو : ریشه زنجبیل ( Zingiber officinalis )

مقدر مصرف : ۰/۲۵ تا ۱۰ گرم

طرز تهیه :  مقدر  فوق را که قبلا کوبیده شده باشد  در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده  روزی سه بار هر بار یک فنجان نیم ساعت قبل از غذا   میل کنید .

نسخه شماره ۳-                         دارو : میوه (دانه ) هل    ( Elletaria cardamomum or Anomum C. )

مقدر مصرف : ۱ تا ۲ گرم

طرز تهیه :  مقدر  فوق را که قبلا کوبیده شده باشد  در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده  روزی سه بار هر بار یک فنجان نیم ساعت قبل از غذا   میل کنید .

نسخه شماره ۴-                         دارو : میوه فلفل سیاه ( Piper nigrum )

مقدر مصرف : ۱ تا ۲ گرم

طرز تهیه :  مقدر  فوق را که قبلا کوبیده شده باشد  در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده  روزی دو بار هر بار یک فنجان  با کمی شکر یا عسل قبل از غذا میل کنید .

نسخه شماره ۵-                         دارو : دانه گیاه شنبلیله  ( Trigonella foenum – graecum  )

مقدر مصرف : ۴ تا ۱۰ گرم

طرز تهیه :  مقدر  فوق را که قبلا کوبیده شده باشد  در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده  روزی سه بار هر بار یک فنجان قبل از غذا میل کنید .

نسخه شماره ۶-                         دارو : برگ یا ریشه یا دانه سنبل ختائی ( Archangelica officinalis )

مقدر مصرف : برگ ۱ تا ۳ گرم – ریشه ۱ تا ۲ گرم

طرز تهیه :  مقدر  فوق را که قبلا کوبیده شده باشد  در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده  روزی سه بار هر بار یک فنجان قبل از غذا میل کنید .

نسخه شماره ۷-                         دارو : میوه انیسون ( Pimpinella anisum )

مقدر مصرف : ۲ تا ۴ گرم

طرز تهیه :  مقدر  فوق را که قبلا کوبیده شده باشد  در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده  روزی سه بار هر بار یک فنجان قبل از غذا میل کنید .

نسخه شماره ۸-                         دارو : میوه  ( دانه ) رازیانه  ( Foeniculum vulgare )

مقدر مصرف :  بزرگسالان ۲  تا ۴ گرم

طرز تهیه :  مقدر  فوق را که قبلا کوبیده شده باشد  در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده  روزی سه بار هر بار یک فنجان قبل از غذا میل کنید .

نسخه شماره ۹-                         دارو : پیاز گیاه سیر ( Allium sativum )

طرز تهیه و مقدرا مصرف  :  پنج عدد سیر را در ۱/۸ لیتر آب سرد له كرده ۶ تا ۸ ساعت می گذارند باقی بماند سپس روزی چند بار هر مرتبه یک قاشق غذا خوری میل کنید .

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

آدرس ایمیل شما به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.