وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

خانواده و ازدواج از نگاه رهبری/استحکام خانواده در جامعه اسلامی

0

 

خانواده و ازدواج از نگاه رهبری/استحکام خانواده در جامعه اسلامی

فهرست این نوشتار:

نقش زن و شوهردر زندگی

دختر و پسر باید سعی کنند این پیوند را پاسداری کنند. وظیفه‌ آنها هم نیست که بگوییم هر کاری یکی کرد دیگری تحمل کند. نه، باید هر دو به هم کمک کنند تا این کار صورت گیرد.(1)
نمی‌شود بگوییم شوهر سهم بیشتری دارد یا زن سهم بیشتری دارد، نه، هر دو در حفظ این بنیان و در حفظ این اجتماع دو نفره، که بعدها بتدریج زیاد می‌شود، نقش دارند.(2)
از هر چیزی که محیط خانواده را متشنج و دچار افسردگی و هیجان‌های بی‌مورد نماید، اجتناب کنید. هم زن و هم مرد بنا را بر سازش و همزیستی و همراهی بگذراند. آنچه در خانواده خیرات وجود دارد، مال زن و شوهر است و در نهایت مال فرزندان است، مال یک طرف نیست. اگر خدای ناکرده در محیط خانواده بی‌محبّتی و عدم اطمینان و صمیمیت باشد، رنجش مال هر دو طرف است.(3)
در استحکام بنیان خانواده، خود زن و شوهر بیشترین نقش را دارند. با گذشت خودشان، با همکاری خود، با مهربانی و محبّت و اخلاق خوب خودشان – که از همه مهم‌تر هم محبّت است – می‌توانند این را ماندگار و این سازگاری را همیشگی بکنند.(4)

 

خانواده در جوامع اسلامی

در محیط اسلامی، زن و شوهر باهمند، در مقابل هم مسئولند، در مقابل فرزندان مسئولند، در مقابل محیط خانواده مسئولند. ببینید از نظر اسلام خانواده اینقدر مهم است.(5)
در محیط‌های اسلامی، خانواده آنچنان مستحکم است که گاهی دو نسل هم می‌گذرد و می‌بینید پدربزرگ و پدر و نوه در یک خانه دارند با هم زندگی می‌کنند. این چقدر ارزش دارد؟ نه اینها از آنها سیر می‌شوند، نه آنها با اینها بد می‌شوند. همه به کمک هم می‌آیند.(6)
در جوامع اسلامی، یعنی جوامع متدین و مذهبی، مشاهده می‌کنیم که دو نفر آدم مدت طولانی با هم زندگی می‌کنند و اصلاً از هم سیر نمی‌شوند، بلکه دلبستگی‌شان به هم بیشتر می‌شود، انس و محبت و وفایشان به همدیگر بیشتر می‌شود، این همان خاصیت تدین و دینداری و مذهبی بودن و جهات خدایی را رعایت کردن است.(7)
در اسلام و در فرهنگ اسلامی، خانواده با دوام است. درخانواده، پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها و پدر و مادر هستند، نوه‌ها و نتیجه‌هایشان را می‌بینند… سنتها را به هم منتقل می‌کنند. نسل گذشته مواریث خودش را به نسل بعد تحویل می‌دهد. بریده و بی‌ریشه و تنها و بی‌عاطفه بار نمی‌آیند.(8)

خانواده‌ ایرانی، الگوی جهانی

بحمدالله،‌ در کشور ما و در بسیاری از جوامع شرقی، بخصوص جوامع اسلامی، هنوز کمربند خانواده محفوظ است. آن پیوند خانوادگی، بحمدالله هست. آن صمیمیت و صفا و محبت هست. زن دلش برای مرد خود می‌تپد،‌یکدیگر را از اعماق دل دوست دارند و زندگی صمیمی دارند. در جاهای دیگر این چیزها خیلی کم است. در کشورهای ما بخصوص در ایران، این زیاد است. این را تأمین کنید. (9)
* پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای
1. خطبه‌ عقد مورخه‌ 30/7/76        2. خطبه‌ عقد مورخه‌ 16/5/79
3. خطبه‌ عقد مورخه‌ 6/9/76          4. خطبه‌ عقد مورخه‌ 17/11/79
5. خطبه‌ عقد مورخه‌ 18/6/76        6. خطبه‌ عقد مورخه‌ 20/10/72
7. خطبه‌ عقد مورخه‌ 2/1/80          8. خطبه‌ عقد مورخه‌ 24/5/74
9. خطبه‌ عقد مورخه‌ 31/4/76

کیهان معارف.

 

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

با توجه به حجم سوالات، به سوالات تکراری پاسخ داده نمی شود لطفا در سایت «سرچ» کنید.