حكم نوشيدني درست شده با قارچ کامبوجا

حكم نوشيدني درست شده با قارچ کامبوجا
پرسش: «کامبوجیا» قارچى است که در محلول چاى و شکر تکثیر مى شود و مدّت تکثیر آن، یک هفته تا 15 روز است. قارچ را در محلول شکر و چاى قرار مى دهند و بعد از یک هفته محلول به دست آمده را به مصرف دارویى ـ که یک نوشیدنى است ـ مى رسانند، البتّه بدون بیمارى هم مى توان از آن استفاده کرد; ولى این محلول حاوى 5% الکل است. آیا نوشیدن این محلول حلال است؟
پاسخ: پاک و حلال است، مگر اين که مکلّف شخصاً يقين حاصل کند که آنها با الکل مست کننده اى مخلوط اند که در اصل مايع است.
منبع: استفتاء سایت هدانا از دفتر مقام معظم رهبری.

سؤال 45 ـ «کامبوجیا» قارچى است که در محلول چاى و شکر تکثیر مى شود و مدّت تکثیر آن، یک هفته تا 15 روز است. قارچ را در محلول شکر و چاى قرار مى دهند و بعد از یک هفته محلول به دست آمده را به مصرف دارویى ـ که یک نوشیدنى است ـ مى رسانند، البتّه بدون بیمارى هم مى توان از آن استفاده کرد; ولى این محلول حاوى 5% الکل است. آیا نوشیدن این محلول حلال است؟
جواب: اگر این محلول مست کننده بوده باشد، هرچند مستى خفیف بیاورد، حرام است; مگر در مواردى که داروى منحصر به فرد باشد.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات (استفتائات جلد2) حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی.
كليد: حكم نوشيدني درست شده با قارچ کامبوجا چاي كامبوجا حكم نوشيدني درست شده با قارچ کامبوجا حكم نوشيدني درست شده با قارچ کامبوجا حكم نوشيدني درست شده با قارچ کامبو
یک سوال اینکه اول اینکه چطور بفهمیم مست کننده است یا نه ؟
دوم اینکه من بررسی کردم تو پرتقال هم حدود نیم درصد الکل وجود داره که اگه پرتقال بمونه حتی به یک درصد هم میرسه ( خیلی میوه های دیگه )
حالا واقعا حلال یا حرام بودن چجوری مشخص میشه ؟
سلام علیکم
تحقیق در این باره با خود مکلف است. اگر درصدی است که مست می کند اشکال دارد.
وفقکم الله لکل الخیر
از فرموده دو مرجع بالا اینطور برداشت میشود که ملاک مست کنندگی است ولی از فرموده آقای یوسفوند این طور برداشت میشود که ملاک وجود الکل است ،حال آقای طاها شما به ما بگویید شما درست میگویید یا ……..؟
سلام علیکم برادر عزیز
بنده بررسی کردم جایی حرفی خلاف حرف مراجع نزده ام!.
پاسخ و نظر ما: اگر این محلول مست کننده بوده باشد، هرچند مستى خفیف بیاورد، حرام است
وفقکم الله لکل الخیر
آخرش چی شد ؟ حلال یا حروم همیشه آدمو تو دو راهی میزازین
سلام علیکم
وظیفه فقیه بیان حکم است، مثلا: الکل خوردنش حرام است. اما بررسی موضوعات با کارشناس هر موضوع است و تطبیق آن با حکم وظیفه شماست، ارتباطی به فقیه ندارد.
اما اینکه فلان غذا، یا چیز دارای الکل است یا نه دیگر باید خود شما تحقیق کنید و از کارشناس همین موضوع سوال کنید که الکل دارد یا نه.
بسیار ساده است.
وفقکم الله لکل خیر