اگر زن در عمره تمتع قبل از طواف حایض شود

اگر زن در عمره تمتع قبل از طواف حایض شود
انجام اعمال عمره تمتع به خيال استحاضه و انكشاف حيض
226- اگر زنى در عمره تمتع، بعد از سه شوط و نيم و قبل از چهار شوط طواف، حايض شود و تا قبل از رفتن به عرفات، پاك نمىشود، وظيفه او[1] عدول به افراد است.[2]
[1] ( 1)- آية اللَّه خامنه اى: اگر قبل از سه شوط و نيم حايض شد مورد عدول به افراد است.
[2] ( 2)- آية اللَّه بهجت: مخير است بين اينكه اول حج افراد را بجا آورده و بعد از فراغت، عمره مفرده بجا آورد و بين اين كه اعمال عمره تمتع را بدون طواف و نمازش بجا آورد بدين معنى كه سعى و تقصير نموده و براى حج احرام بسته و به حج رفته و پس از فراغت از حج و بازگشت به مكه، قضاى طواف عمره را پيش از طواف حج بجا آورد.
آية اللَّه تبريزى: طواف را رها نموده، سعى و تقصير مىكند و براى حج محرم مىشود و بعد از برگشتن از منى، قبل از طواف حج، يك طواف كامل به قصد اعمّ از تمام يا اتمام بجا مىآورد و نماز آن را مىخواند.
آية اللَّه خويى: مخير است بين عدول به حج افراد و بقا بر حج تمتع، به اين نحو كه سعى و تقصير مىكند و بعد از رجوع از منى، قبل از طواف حج، يك طواف به نيت اعم از اتمام و تمام بجا مىآورد.( تعليقه عروه، ج 2، ص 331، و مناسك، مسأله 294).
آية اللَّه سيستانى: احتياط مستحب اين است كه به حج افراد عدول نمايد، گرچه مىتواند در عمره تمتّع خود باقى بماند و اعمال آن را بجز طواف و نماز آن انجام دهد و پس از فراغت اعمال منى قبل از طواف حج، طواف عمره و نماز آن را بجا آورد.( مناسك، مسأله 290).
آية اللَّه صافى، آية اللَّه گلپايگانى: طواف را رها نموده، سعى و تقصير را احتياطاً انجام دهد و تروك احرام را ترك نمايد، و رجاءً محرم به احرام حج تمتع شود و اعمال آن را به قصد مافى الذمّه از تمتع و افراد انجام دهد و پس از پاك شدن، ابتدا طواف ناقص عمره را تكميل نموده، نماز بخواند و بعد بقيه طوافها را بجا آورد و احتياطاً عمره مفرده نيز انجام دهد.
آية اللَّه فاضل: اگر قبل از سه شوط و نيم حايض شده، مورد عدول به افراد است و اگر بعد از آن و قبل از تمام شدن دور چهارم حايض شده، طواف را رها كند و سعى و تقصير را احتياطاً و رجاءاً انجام دهد و احتياطاً محرّمات احرام را رعايت كند و وقت رفتن به عرفات احتياطاً و رجاءاً محرم به احرام حجّ تمتّع شود و اعمال آن را به قصد مافىالذمّه- اعمّ از تمتّع و افراد- انجام دهد. و پس از پاك شدن، بنابراحتياط ابتدا طواف و نماز عمره را تكميل كند و احتياطاً سعى و تقصير را نيز اعاده كند و بقيّه اعمال حج را بجا آورد و اگر حجّ تمتّع بوده احتياطاً عمره مفرده را انجام دهد.
آية اللَّه نورى: و بعد از انجام حجّ، عمره حجّ افراد را بجا بياورد.
منبع: سایت هدانا برگرفته از مناسك حج با حواشى و مطابق با فتاوای دوازده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: خامنه ای، سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، وحید خراسانی، بهجت،فاضل ، خویی، گلپایگانی، تبریزی.