آیا جشن تولد حرام است

آیا جشن تولد حرام است
آيا برپايى جشن ميلاد جايز است؟
بايد گفت زمان و ايام به خودى خود تقدس يا مذمت ندارند بلكه آنها ظرف وقوع حوادث و اتفاقاتى هستند كه آن وقايع موجب تقدس يا نحوست مى شود از اين رو روز ولادت انبياء به خاطر وجود آنها در آن ظرف زمانى، روزى مهم و مبارك است.
خداوند در شأن حضرت يحيى فرمود: «وَ سَلامٌ عَلَيْهِ يَوْمَ وُلِدَ وَيَوْمَ يَمُوتُ وَيَوْمَ يُبْعَثُ حَيًّا»(1) «سلام و درود بر او، آن روز كه تولد يافت و آن روز كه مى ميرد و آن روز كه زنده، برانگيخته مى شود».
حضرت عيسى براى روز تولد خودش گفت:
«وَالسَّلامُ عَلَىَّ يَوْمَ وُلِدْتُ وَيَوْمَ أَمُوتُ وَيَوْمَ أُبْعَثُ حَيًّا»(2) «و سلام بر من در آن روز كه متولد شدم، و آن روز كه مى ميرم و آن روز كه زنده، برانگيخته مى شوم».
سخاوى مى گويد:
«لايزال اهل الاسلام من سائر الاقطار والمدن الكبار يعملون المولد و يتصدقون فى لياليه بانواع الصدقات و يعتنون بقراءه مولده الكريم و يظهر عليهم من بركاته كل فضل عميم»(3) «به طور مداوم و پيوسته مسلمانان در اقصى نقاط بلاد اسلامى مراسم جشن ميلاد برگزار مى كردند و در شب ميلاد بانواع صدقات به ديگران صدقه مى دادند و به خواندن مولودى اهتمام مى ورزيدند و بركات زيادى بر آنها ظاهر مى گرديد».
در سوره مائده مى خوانيم:
«قَالَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ اللَّهُمَّ رَبَّنَا أَنْزِلْ عَلَيْنَا مَائِدَهً مِنَ السَّمَاءِ تَكُونُ لَنَا عِيدًا لأوَّلِنَا وَآخِرِنَا وَآيَهً مِنْكَ»(4) «عيسى بن مريم عرض كرد: خداوندا پروردگارا از آسمان مائده اى بر ما بفرست تا براى اولين و آخرين ما عيدى باشد و نشان اى از تو».
روز نزول غذاى آسمانى، روز عيد و مبارك است.
(1) مريم (19)، آيه. 15
000 (2) مريم (19)، آيه. 33
000 (3) السيره الحلبيه، ج 1، ص. 83
000 (4) مائده (5)، آيه. 114 /پرسمان