گفتن نجس بودن فرش یا محل به مهمان
گفتن نجس بودن فرش یا محل به مهمان
[اگر جایی از خانه یا فرش کسی نجس باشد]
مسأله 144 اگر جایی از خانه یا فرش کسی نجس باشد و ببیند بدن یا لباس یا چیز دیگر کسانی که وارد خانه او میشوند با رطوبت به جای نجس رسیده است، لازم نیست به آنان بگوید (1).
(1) (بهجت:) مگر این که مثل مسأله فوق با آنها معاشرت داشته باشد.
(اراکی:) بنا بر احتیاط واجب باید به آنان بگوید.
(گلپایگانی:) بنا بر احتیاط لازم باید به آنان بگوید.
(خوئی، تبریزی:) [اگر] در معرض این باشد که نجاست به مأکول و مشروب سرایت کند، باید به آنان بگوید.
(مکارم:) احتیاط آن است که به او اعلام کند.
(سیستانی:) چنانچه او موجب این امر شده باشد، باید با دو شرطی که در مسأله پیش گذشت به آنان بگوید.
(صافی:) وجوب اعلام به آنان معلوم نیست.
(زنجانی:) به چهار شرط لازم است به آنان بگوید: شرط اول: آن که صاحب خانه آنها را دعوت کرده باشد و یا در مجالسی چون مجلس روضه دعوت عمومی شده باشد، پس اگر کسی بدون دعوت صاحب خانه وارد شود، بر صاحب خانه لازم نیست نجس شدن لباس یا بدن او را بگوید. شرط دوم: آن که جا یا چیز نجس به گونهای باشد که تماس بدن یا لباس افراد با رطوبت، با آن متعارف است مثلًا اگر دستمالی که در کنار دستشویی گذاشته میشود نجس باشد، بر صاحب خانه لازم است نجس شدن بدن یا لباس دیگران را به آنها بگوید، ولی اگر قسمتی از دیوار اتاق که معمولًا دستتر به آنها زده نمیشود نجس باشد و بدن یا لباس دیگران با رسیدن ِ به آن نجس شود، لازم نیست به آنها گفته شود. شرط سوم: آن که در معرض آن باشد که نجاست به چیزهای خوردنی و آشامیدنی سرایت کند. شرط چهارم: آن که احتمال بدهد میهمانها به گفته او ترتیب اثر میدهند.
- توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت،فاضل، اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی.
لینک کوتاه مطلب: http://goo.gl/VRejwG
*- ضمنا شما می توانید از اینجا مشترک خبرنامه سایت شوید و جدید ترین مطالب را دریافت کنید.