رفتار امام صادق ( عليه السلام ) و گرانی بازار

اینگونه باشیم…
رفتار امام صادق ( عليه السلام ) و گرانی بازار
در عصر امام صادق ( عليه السلام ) ، نرخ گندم و نان در مدينه هر روز بالا مي رفت و نگراني و وحشت بر مردم مستولي شده بود . آن کس که آذوقه ي سال را تهيه نکرده بود ، در تلاش تهيه ي آن بود ؛ و آن کس که تهيه کرده بود ؛ مواظب بود تا آن را حفظ کند . در اين ميان مردمي هم بودند که به واسطه ي تنگدستي ناچار بودند روز به روز آذوقه ي خود را از بازار خريداري کنند .
امام صادق ( عليه السلام ) از وکيل خويش که « معتب » نام داشت ، مخارج خانه ي خود را پرسيد که آيا ما امسال در خانه گندم داريم ؟
او جواب داد : بلي ، آن هم به قدري که براي چندين ماه کفايت مي کند .
حضرت فرمود : آنها را به بازار ببر و براي فروش در اختيار مردم بگذار .
معتب گفت : گندم در مدينه ناياب است . اگر اينها را بفروشيم ديگر خريدن آن براي ما ميسر نخواهد بود .
حضرت فرمود : همين که گفتم ! همه را در اختيار مردم بگذار و بفروش . سرانجام همين کار شد و نتيجه ي آن به امام گزارش شد . امام دستور داد بعد از اين نان خانه را روز به روز از بازار خريداري کن تا با ديگران در تهيه ي نان تفاوتي نباشد . سپس دستور داد از اين به بعد بايد نان ما نيمي از گندم و نيمي از جو باشد تا در پيشگاه الهي مسئله اندازه گيري در زندگي را رعايت کرده باشيم.
پي نوشت ها:
وسائل ، ج 12 ، ص 321
سلام
ببخشید مطمعنید که این داستان صحیح است ؟
فکر میکردم اهل بیت هم به تبعیت از پیامبر فقط از نان جو استفاده کنند چون خواندم که پیامبر فقط نان جو میخوردند ؟
سلام علیکم
در منظر روایات نان جو نسبت به گندم بهتر است.
اگر در روایت بالا می بینید نان گندم در منزل بوده است برای اهل منزل هست و اهل البیت از نان گندم هم استفاده می کرده اند.
برای مثال امیر المومنین علی علیه السلام در وصف پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند: بأبي و أمّي من لم ينخل له طعام، و لم يشبع من خبز البرّ ثلاثة أيام حتّى قبضه اللَّه عزّ و جلّ.الغارات (ط – الحديثة)، ج۲، ص: ۷۰۷
«پدر و مادرم فداى كسى باد كه هرگز نان سبوس گرفته نخورد، و از نان گندم سه روز پياپى سير نشد، تا روزى كه خداى عز و جل او را از جهان برد»
وفقکم الله لکل الخیر